donderdag 8 april 2021

Voorbeschouwing

Voorbeschouwing 1e Vitesse vlucht. (*8 april afgelast)

Zaterdag gaat (*zou) het seizoen voor de Vitesse mannen echt van start, de oefenvlucht uit Zevenhuizen, vorige week, werd nog door menig liefhebber overgeslagen of beperkt meegedaan, klokken werden niet gezet, niet uitgelezen en in andere gevallen niet doorgestuurd naar de compuclub. Ik begrijp dat met de voorspelde weerberichten, (voornamelijk koude omstandigheden) je niet alle ijzers in het vuur wilde leggen maar op deze enige oefenvlucht kan je wel de fouten in het systeem alsmede de foutieve of kapotte ringen eruit halen. Het onbegrip ligt aan mij want ik ben een controle freak want wanneer ik de hele week bezig ben geweest met de duiven en er gaat iets ‘fout’ bij het inkorven waar ik zelf debet aan ben, kan ik mij wel voor de kop slaan. (Volgens mij is er afgesproken dat wij 1:3 spelen, (nog) niet te zien op de Compuclub.)

Afgelopen zaterdag uit Zevenhuizen, een stukkie van niets, kwamen de duiven goed naar huis. De ‘nonnen’ werden weer snel in het eigen hok geplaatst, terwijl de gekoppelde duivinnen een 2-tal uurtjes bij de doffers mochten blijven.

Zondag was het nog redelijk weer dus de gehele ochtend konden de jonge duiven buiten dartelen en eind van de middag mochten de doffers en later de duivinnen nog even een uurtje naar buiten. Gewoon lekker vliegen, niets moest.

Het was natuurlijk ook de dag van de Ronde Van Vlaanderen waar opnieuw de meest getalenteerde renners de koers hard maakten, Wout haakte de laatste 10 km af en MVP kwam net tekort. Klasbakken!!

Maandag, dinsdag, woensdag waren koude mistroostige dagen met af en toe natte sneeuw en windvlagen, toch waren er momenten dat je de duiven net even kon loslaten. Toch wel een voordeel wanneer je niet meer aan het arbeidsproces meedoet. Ik liet het vaste schema (van loslaten) even varen, want een uurtje trainen genoot bij mij de voorkeur. Wanneer je duiven in open hokken houdt, zit je er niet voor je plezier met deze wind en temperatuur tussen, maar of de duiven de omstandigheden nu echt vervelend vinden, zelfs het bad en het trainen met een hagelbuitje op hun kop, leken ze prachtig te vinden.

Weersvoorspellingen

Belgen alle vluchten voor het weekend (zaterdag &zondag vluchten) gezien de zeer slechte weersvoorspellingen. In de club app moesten wij de hoeveelheid duiven opgeven die je voornemens bent mee te geven maar zal het........

Woensdagmiddag nam ik samen met mijn vrouw polshoogte hoe hoog en ver de zee richting de duinen was opgerukt, vooral het strand van Castricum was wel heel smal geworden. De zee geeft en neemt, hopelijk gaat bij de instanties een lampje branden, want wat zandsuppletie zal wel nodig zijn.



Eind van de middag las ik een mededeling van onze afdeling dat donderdag de beslissing door het IWB wordt genomen of de vluchten voor zaterdag doorgaan.

*Donderdag om 11.30 zag ik het bericht voorbijkomen ALLES AFGELAST.

Nu het afgelast is, ga ik ze in het weekend, indien mogelijk, zelf wel een stukje wegbrengen en gelijk wat extra schoonmaak werkzaamheden staan op het programma.

Ik vind het landelijk cancelen van de vluchten prima, gelijke monniken, gelijke kappen en geen discussie.

Donderdagmiddag stond nog een “kijkdag” in de planning, samen met broer Peter en Steef Duijn de 32 jonge duiven Van Dirk Klaassen door onze handel laten glijden en beoordeeld. Natuurlijk kan je er niet inkijken maar je kan ze wel toetsen naar je eigen inzicht/gevoel hoe je graag een duif ziet. Ik kan vertellen dat het bij Dirk meer dan goed zit! Los daarvan komen deze duiven bij de grote kampioenen Bas en Gerard Verkerk vandaan en kan ik dit type duif op mijn “harde schuif” zetten. Deze duiven zitten barstensvol goede genen, enkel Asduiven, Olympiade duiven in de pedigree. Het is toch een droom om ooit een Olympiade duif te bezitten, Verkerk lijkt ze te verzamelen. Volgend jaar gaat er gevlogen worden met de nazaten uit deze duiven, ben nu al nieuwsgierig wat deze lichting gaat doen in Heemskerk.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

The Day After