zondag 5 januari 2014

2014


Geluk, voorspoed en gezondheid wens ik U toe, maar moet dat niet vanzelfsprekend zijn?  Het is wereldwijd ’n gewoonte dus doen we er aan mee. Duiven zijn minder belangrijk, dat is maar hobby! Toch wens ik iedereen succes en plezier met onze fijne sport. Voor de een is het pure ontspanning en de ander getroost zich zeer grote inspanningen om puike resultaten te realiseren maar de een kan niet zonder de ander en dat gaat in 2014 ook niet veranderen. We jagen allemaal onze droom na om ’n super resultaat/prestaties neer te zetten maar we blijven afhankelijk van elkaar maar ook van die ‘vergeten’ groep mensen in besturen, commissies, chauffeurs, convoyeurs alsmede de vrijwilligers in onze clubs. Laten we dat vooral niet vergeten in 2014, het lijkt zo vanzelfsprekend maar dat is echt niet zo. Zij zijn ’n onmisbare schakel…… voor ons plezier!  Net terug (zaterdag 16.00 uur) uit de club van de nieuwjaarsreceptie, goed bezocht want ik telde ruim 45 man/vrouw. We hebben ’n borrel genomen op ’n mooi seizoen en getoast op ’n gezond jaar. Gelijktijdig konden de meeste gelijk hun ringen meenemen, mooie goudkleurige dit jaar, nu maar hopen dat er veel kampioentjes worden geringd.  Het waren ’n paar gezellige uurtjes.

 

Op de valreep van het oude jaar nog even ’n hokbezoek gebracht aan Rob Schouten. Rob was tot voor kort de man van de marathonvluchten maar is inmiddels terug gekeerd naar de programma vluchten. Rob is ’n paar maanden geleden bij mij op bezoek geweest, samen met zijn duiven vriend Nico de Jong, om gewoon eens over duiven te praten en gedachten uit te wisselen. Toen wel gelijk afgesproken dat  ik ’n keertje richting Warmenhuizen zou komen. Rob heeft in het verleden veel Schaerlaeckens duiven op zijn hok gehad en dit jaar heeft er opnieuw een injectie van Schaerlaeckens duiven plaatsgevonden, duiven uit het satelliet hok van Ad uit Belgie. Je begrijpt, die wilde ik wel eens zien en samen met vriend Steef, die ook in het verleden ‘goede’ duiven bij Ad weghaalde, arriveerden we maandag bij Rob. Na eerst ’n lekker kopje koffie en wat bijpraten, trokken we onze jassen aan om de duiven te gaan bekijken. Rob woont  daar op de ‘vlakte’ tussen de weilanden en de wind trok al stevig aan tijdens ons bezoek en heeft daar vaak vrij spel, dus snel naar binnen. Groot voordeel van zo landelijk wonen,  Rob kan de duiven al van ver zien komen en ze kunnen vallen op prachtige ruime hokken. De hokken staan op het zuidoosten en zijn voorzien van alle gemakken.

Maar we kwamen natuurlijk om die nieuwe aanwinsten te bewonderen. Dat jonge spul ( late jongen, veelal nog geen pennetje gestoten)  straalden een enorme vitaliteit en gezondheid uit, schrandere, slimme duifjes, goed gebouwd met prima vleugels. Ad schrijft altijd dat hij er niets van weet en kent maar dan denk ik, droom maar lekker door, ik geloof er niets van, want hoe kom je anders aan zulke duiven?  Natuurlijk weet je niet of het ’n echte super zal worden maar de rassigheid straalt eraf en wanneer je ’n blik op de afstamming kaarten werpt, zie je alleen maar ‘toppers’ in de pedigree.  Veel kweken en hopen dat er ’n echte vererver tussen zit en dan kun je weer jaren vooruit. Rob, bedankt en succes.

Een paar weken geleden kwam ’n duivenvriend een paar potjes Tricoli Stop brengen, nu zult U denken ‘jij kuurt toch niet tegen het GEEL’?  Dat klopt want al meer dan 2 jaar heb ik er op mijn hokken geen last meer van. Hij weet dat ik in het seizoen om de week mijn duiven laat nakijken bij de dierenarts en vroeg mocht je er nu eens last van hebben, wil  jij dan dit natuurproduct gebruiken en checken of het werkt!  Geen probleem en mocht het voorkomen, wil ik gerust een natuurproduct uittesten.  Nu wil het toeval dat Michel van Lint in zijn laatste blog over dit product schrijft en laat zien dat het product is uitgetest.  Afgelopen week belt ’n fokker van ‘Duitse’ show duiven mij op, deze liefhebber gebruikt al geruime tijd Allicine met grote tevredenheid en vroeg ‘ken jij het product Tricoli Stop’? Dan denk ik wat ’n toeval en wissel je ervaringen en informatie uit, zo ook kwam het probleem ter sprake van die oude rakkers die ’n hormoon spuit hebben gekregen en vertelde hij dat er zeer goede, zelfs betere ervaringen waren met het natuurproduct  PROFERTIL.   Kijk eens op de site van Michel van Lint en lees zijn ervaringen met allicine en Tricoli Stop en google eens PROFERTIL.  Kennis delen en vergaren met 3 natuur producten, je kunt er alleen maar beter van worden.

Bij de kwekers zijn alle eieren, op 2 na uitgekomen. Het ene eitje was beschadigd en bij ‘n ander koppel zat er een kalkeitje tussen. Momenteel is het ‘ringen ’geblazen.  Een aantal  koppels is  opnieuw op eieren komen en hopelijk heeft de spuit geholpen. Bij de vliegduiven lijkt het wel voorjaar en ik heb de grootste moeite ze een beetje rustig te houden, het mag gerust ’n beetje gaan winteren maar de vooruitzichten geven (helaas) nog meer warm weer aan.

Mede door de duiven die ik heb gezien bij Rob Schouten werd mijn interesse weer wat gewekt voor de Belgische snelheidsduiven. Op duivennet zag ik ’n verkoop van vader en zoon Smoorenburg uit Arnhem, die duiven verkochten uit hun rechtstreekse duiven van Leo Heremans, Stefaan Lambrechts  en Ad Schaerlaeckens. Na het een en ander kortgesloten te hebben met broer Peter besloten we op ’n aantal duiven te bieden en zo gebeurde het dat we die zaterdagmiddag gingen ophalen. We waren niet de enige die hun duifjes kwamen ophalen en spraken nog ’n streekgenoot die al succesvol en zeer tevreden was over de duiven. Uit de gesprekken bleek dat ook ’n aantal plaatsgenoten ons al voor waren geweest. We waren nieuwsgierig naar de duifjes en eerlijk is eerlijk in de hand  bijna allemaal goed gebouwd, pientere uitstraling, mordant, geweldige vleugels en spieren. Nadat ook gezegd te hebben vroegen we of ze ook broers en zussen hadden zitten en of we die misschien mochten zien en zo gebeurde het dat we de gehele vliegploeg in handen hebben gekregen! Top van deze super fanatieke en sympathieke liefhebbers. Waar gebeurd het nog dat ze dit doen? We hebben geweldige duiven in handen gehad en deze mannen laten ook zien dat ze daadwerkelijk kunnen kopvliegen. We hebben afgesproken elkaar deze  zomer nog ’n keer te spreken om nog wat meer duiven te bekijken. De duifjes gaan voorlopig in quarantaine en mogen acclimatiseren.  Op ’n later tijdstip zullen we eens kijken hoe ze zich hebben ontwikkeld en welke en hoe we ze misschien gaan inpassen. Voorlopig hebben we er ’n goed gevoel over. Wie weet zit er eentje tussen, die in de toekomst wat goeds op de wereld zet…………

 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

LENNIK