zaterdag 15 februari 2014



Sotsji,

De afgelopen week genoten van al die topsport. Vreugde, euforie, verdriet, teleurstelling, eeuwige roem alles passeerde de revue, slechts bij één sport kreeg ik het idee dat meedoen belangrijker was dan winnen en dat is bij die freestyle snowboarders. Niets aan aerodynamica bij de kleding, neen alles zit heel ruim, het gedrag lekker relaxt, nog even ’n handje, ’n lach en ze storten zich naar beneden, maken onderweg de meest indrukwekkende capriolen in de lucht, gaan vaak plat op hun muil en eenmaal over de finish weer die lach en complimenten naar elkaar. Bijzondere tak van sport. De meeste olympiërs zijn topatleten en om elkaar te kunnen verslaan gaat het soms om minieme verschillen (wat dacht je van de 500 meter schaatsen) en laten ze niets aan het toeval over. Ik heb er de afgelopen dagen volop van genoten.  In de duivensport heb je ook ’n groep freestylers, alles mag blijven, lekker pilsje in het clubgebouw, lekker relaxt mee doen en hopen dat ze prijsvliegen en anders volgende week maar weer beter. Maar ook ’n groep die met het mes op tafel spelen en altijd de eerste willen spelen. Duivensport het lijkt wel echte sport…..

Bij de vliegduiven beginnen de eieren uit te komen en gaat alles zijn gangetje. Ze zijn niet veel los geweest de afgelopen dagen, (oud en jong) want er vonden de nodige werkzaamheden in de tuin en rond het hok plaats. Inmiddels zijn de werkzaamheden achter de rug en zijn mijn weduwnaarshokken weer waterpas gezet. Deze week genoeg liefhebbers gesproken, bij de één gaat alles goed en bij ’n ander zit het niet helemaal mee. Lang niet iedereen loopt met zijn ellende te koop maar er zijn er meer dan dat ik dacht. Natuurlijk heb ik het niet over doffers die niet meer of tijdelijk (even) niet bevruchten omdat ze al wat op oudere leeftijd zijn, op ’n gegeven moment is het gewoon over, zeker in de wintermaanden. Ook het sneuvelen van eieren, eitje wat niet uitkomt, jonkie vertrapt, behoort bij de pech die je kunt overkomen.  Neen, je hoort om je heen ook andere berichten en wanneer je dat overkomt, word je niet vrolijk.  Ik word bijna voorzichtig om nog wat op te schrijven maar het gaat gewoon goed. Ik en broer Peter hebben ’n strak schema om onze duiven op ’n natuurlijke wijze gezond te houden en dat werpt zijn vruchten af.   Mochten er toch problemen komen zal ik het ook zeker vermelden want je kunt van elkaar leren, zeker op het gebied van gezond houden.
ze zijn weer los
alles staat weer recht



 

 
 
 
 


Vorige week heeft U kunnen lezen dat de DUIVENMARKT definitief doorgaat en inmiddels wordt er druk reclame gemaakt om het gebeuren te promoten. We hebben geen idee hoeveel bezoekers we kunnen verwachten maar de organisatie kan héél veel aan. Wie en wat we altijd nog kunnen gebruiken  zijn “verkopers” van zowel jonge duiven maar ook van duiven producten zoals d.v.d. , boeken etc.. P.V. Heemskerk stelt gratis marktkramen, tafels stoelen beschikbaar, wilt U zelf uw tafel/parasol meenemen ook geen probleem.  Natuurlijk krijgt U ’n lekker kopje koffie maar we hopen dat U niet eens de tijd krijgt om het op te drinken. Heeft U dus wat te verkopen, U kunt zich nog altijd aanmelden!!!

Heemskerk is ’n stuk dichterbij dan “Lier” en wie weet kunt U ’n paar leuke duifjes, misschien wel ‘n kampioentje voor weinig op de kop tikken en we hebben nog zoveel meer dan Lier te bieden.  (dierenarts, fotograaf en Dierenwereld)

Volgende week hoop ik wat namen te kunnen noemen, die hebben toegezegd. Zelf heb ik ’n paar weken geleden al geschreven dat ik zelf ook wat duifjes te koop zal aanbieden, deze zullen uit mijn vliegduiven komen. Hopelijk komen ze allemaal goed op en wat niet goed genoeg is voor mezelf gaat zeker niet naar ‘n ander.   

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

LENNIK