zaterdag 22 februari 2014

zaterdag 22 februari


De DUIVENMARKT Heemskerk heeft alle promotie uit de kast getrokken, Spoor der Kampioenen, Marktplaats, Duivenvlucht, Duivenvaria, Rayon B site en alle verenigingen van onze afdeling zijn aan geschreven, meer kan je er niet aandoen. De organisatie is er klaar voor, ook heb ik al wat bekende namen voorbij zien komen die duifjes te koop aanbieden o.a.  Reumann de Jong, Romkes, Chiel de Wit etc.  Dierenwereld van Someren is speciaal voor deze dag open en het bezoeken meer dan waard en verder natuurlijk ´n mooie gelegenheid elkaar zo vlak voor het seizoen te spreken onder het genot van ´n kopje koffie of pilsje en voor de inwendige mens zijn er heerlijke broodjes. Heeft U nog wat te verkopen, duifjes of aanverwante producten, U bent welkom en de standplaatsen zijn GRATIS.

 

Onze afdeling heeft het resultaat van 2013 en de begroting 2014 rond gestuurd, de prijs per mand zal ‘ietsje ’verhoogd worden in 2014, men heeft er alles aan gedaan om de kosten zo laag mogelijk te houden door stevige onderhandelingen en door samenwerking te zoeken en te vinden met Afdeling 12. Prima zaak! Verder hoorde ik dat ’n lid uit Amsterdam geschorst zou zijn, vanwege weigering van ’n doping controle in 2013. Weigeren van ’n dopingcontrole voor of na ’n vlucht is niet handig en dan druk ik me zwak uit, ’n les voor ons allemaal. Het fijne zullen we er nog wel van horen, zover ik het inschat heeft het meer met stijfkoppigheid dan met doping te maken.

Nu we het toch weer over doping hebben, op internet circuleert de lijst met verboden producten van de Zuid Afrikaanse duivenbond. Het zijn maar liefst 35 A viertjes !  De Belgen schijnen er wat mee te willen gaan doen, absoluut ’n goede zaak! Menig dierenarts zal zich achter zijn oren krabben en nog eens goed naar zijn ‘snoepwinkel’ moeten kijken. http://www.pitts.be/index.asp?par=f_news.detail&ID=15573   De lijst met producten.

Nog ’n paar vergaderingen/bijeenkomsten en we gaan weer beginnen, dus laten we het maar over de duifjes hebben……………

 

Laten we het maar weer over duiven hebben. De jongen gaan alle dagen naar buiten, vliegen zowaar naar het dak van het huis en af en toe ook ’n rondje, sommige zijn al ’n tijdje weg. Ze zijn nooit heel rap bij me maar ze durven al meer, verder beginnen ze nu toch wel lekker te ruien en dat blijft ’n rare gewaarwording, hebben ze net 8 weken veertjes, beginnen ze alweer te gooien. Rond 13.00 uur zitten de meeste weer op het hok, want ze weten dat de voerbak weer gevuld wordt. Volle bak kweekvoer met meestal wat Allicine olie er overheen. (het restant haal ik om 17.00 uur weg) Bij de vliegers en kweekduiven was het de gehele week ‘ringen’ geblazen en loopt het lekker volgens schema. Zo rond 5 maart zullen de vliegduivinnen terug naar de ren gaan en is het dus zaak ze voor die tijd zo veel mogelijk vertrouwd te maken met het binnenlopen op het weduwnaarshok. Helaas is er één duivin niet terug gekomen en dat is jammer, in 2013 won ze o.a. drie fraaie prijzen op de dagfond. Bij broer Peter werd er zaterdag één gegrepen door de roofvogel maar overleefde de aanval, het hoort allemaal bij de sport maar leuk is anders.

Van de winterjongen was er deze week één van het hok verdwenen maar naar 3 dagen zat hij weer op de klep, borst open, één slagpen kwijt, wat zal er gebeurd zijn?  Waarschijnlijk niet binnen gezeten want het beestje was aardig schraal. Ik vind het knap!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten