zondag 27 november 2016

47#nieuwsvanachterdeduinen#


47#nieuwsvanachterdeduinen#
De dopingperikelen in Belgie en Nederland houden nog even aan. In Belgie lijkt het in de meeste gevallen te gaan om morfine wat weer door en in maanzaad zou zitten en abuis in het voer terecht is gekomen? In Nederland gaat het om het product Diclofenac?  Je kunt je vraagtekens zetten, In ieder geval stillen beide producten de pijn. De Belgen spannen bijna  elk jaar de kroon, dit jaar maar liefst 9 hokken, in Nederland dit jaar gelukkig maar één hok dat vooralsnog positief werd bevonden.  In Nederland moest Barbertje gelijk hangen en werd de naam van de verdachte gelijk vrij gegeven en wanneer dan later blijkt dat het niet zo is of het bewijs flinterdun is en je kunt de zaak niet rond krijgen en er volgt vrijspraak dan heb je wel wat teweeg gebracht en uit te leggen.  De in Nederland verdachte liefhebber kwam vorige week zelf met een verklaring, welke op zijn facebookpagina is te lezen. Indien het waar is wat daar staat geschreven en je leest hoe men te werk is gegaan en wat men heeft aangetoond (lijkt mij wel heel amateuristisch) zou ik als dopingcommissie en alle mensen die erbij betrokken zijn, het schaamrood op de kaken krijgen.  Ik zou zeggen ; bespreek de procedure  vooraf ,hoe en wat ze gaan controleren. Leg alles vast met de camera, zorg dat je zelf ook verzegelde mestmonsters krijgt en maak ook monsters van het voer en alle producten die je verstrekt.  Doping moet je uitroeien, misschien handig voorlopig alleen op die stoffen te controleren, welke echt prestatie verhogend  werken en die je voor de volle 100% kunt aantonen.  Vooralsnog alleen nog maar verliezers.

Plannen voor 2017
Ik heb de afgelopen weken/maanden kunnen nadenken over het seizoen 2017 en de plannen zijn gemaakt.  In 2017 moet de voet vol op het gaspedaal voor de dagfond en zullen de overige vluchten slechts in het teken staan van  voorbereiding op deze discipline. De afgelopen maanden genoeg verhalen gehoord en in het bijzonder van de specialisten.  Afwijkende voorbereiding, specialiseren, forme temperen enz. er zijn genoeg items die ik ga oppakken en uitproberen.  Nu moet je niet denken dat je dan die eerste 7 weken van het seizoen er niets aan hoeft te doen, zeker niet!  Het moet alleen anders maar wel met optimale inzet.

We hebben sinds jaren weer een ervaren ploeg jaarlingen zitten die we stevig aan de tand gaan voelen.  Voorlopig is het nog niet zover en we gaan alles doen om ze zo goed mogelijk door de winterperiode te krijgen, ze moeten goed uitruien, geen oude pennen laten staan, de nieuwe pennen moeten goed en lang uitgroeien en ze moeten geen oud dons hebben.  De vliegers gaan dan ook niet aan winterkweek doen want die zijn (nog) niet klaar.  De kweekduiven ga ik wel begin december koppelen,  die  zijn ready.

Dat zo goed mogelijk door de ‘winterperiode’ krijgen, gebeurd bij mij niet door een geelkuur, niet door een paratypus kuur, zeker niet door welke vaccinatie dan ook maar wel door goed uit gebalanceerd voer en daar kun en moet je best goed over nadenken, grit, roodsteen, kiezel, piksteen, bakkersgist, mineralenbak, kurkuma, knoflook/allicine preparaat, kruidenthee en dat noem ik natuurproducten maar ook wel voedingssupplementen.  Je leest wel eens artikelen over ‘ze hebben al die voedingssupplementen niet nodig’ nu de eerste zes genoemde  zeker wel en daar hoort ook nog minimaal 1x p.w.  ‘n bad bij. 

Afgelopen vrijdag het keuren van duiven van dichtbij meegemaakt, wanneer je keurmeester wilt worden moet je ‘stage’ lopen en zo gebeurde het dat mijn goede duivenvriend en keurmeester Nico de Jong mij uitnodigde mee te gaan naar Ouddorp.  In Ouddorp waren 3 keurmeesters aanwezig dus een gelegenheid bij uitstek om met alle keurmeesters mee te lopen, iedereen heeft zo zijn eigen signatuur van keuren,  uiteraard binnen de afspraken/criteria.  Voor mij was het interessant om te zien en te ervaren hoeveel kwartpuntjes aftrek men gaf bij de diverse ‘foutjes’.  Het keuren van de showduiven en deze waren vandaag ruim vertegenwoordigd, zitten uiteraard in een aparte klasse. De mannen van de show verdienen echt een pluim hoe zij de duiven verzorgen en naar de show brengen.  Bij deze duiven is het echt ‘zoeken’ naar foutjes en die moeten ‘afgestraft’ worden,  keiharde jury sport ! Vergeet niet dat het seizoen voor deze t.t. duiven in volle gang en dus het hoogte punt van het jaar is.

Bij de wedstrijdduiven kom je uiteraard duiven tegen die nog niet helemaal klaar zijn en dat hoeft ook nog niet! Best interessant om te ervaren hoe de keurmeesters daar mee omgaan.  Zelf vind ik het heerlijk wanneer ik een duif in handen krijg en denk, ‘die wil ik wel op het hok hebben’  en dat zijn zelden de duiven van 92.5 punten.  Bij de vliegduiven kon je zien/voelen dat ze het dit jaar niet cadeau hebben gekregen.  Leuke, leerzame dag en door de afstand ook een lange dag.

Nog maar net thuis, gelijk door naar de club waar we bijgepraat werden door onze voorzitter over de plannen “ herindelingen van de rayons”.  In eerste instantie kijk je alleen wat men voornemens is te doen met ons rayon. Het maakt  ‘Heemskerk’ weinig uit of we in de oude situatie of in de wat grotere nieuwe rayon B versie komen te liggen maar het blijft wenselijk en verdient de voorkeur A en B samen te voegen.  1 groot rayon “West” en de lengte haal je eruit door het rayon in 3 gelijkwaardige samenspelen te verdelen.  Ook in afdeling 5 zien we een west en oost kant en door de breedte zelfs een midden lijn.  Ik heb geen idee wat men gaat besluiten maar hoop oprecht dat het voor de vitesse en midfond mannen mooie samenspelen worden, de dagfond mannen willen die nog tegen een respectabele hoeveelheid duiven spelen denken toch al meer op afdelingsniveau en maken zich wat minder druk om  rayons, samenspelen en grenzen.

 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

LENNIK