Zaalverkoop


Kweek hok “NIJMAN Born2WIN” met de nieuwe aanwinsten
 
Naast onze eigen stammetje wat voornamelijk bestaat uit de stamduiven van Steef Duijn en in het bijzonder de lijn ‘54’x ‘94’ waar we nog steeds 2 kinderen uit hebben zitten maar ook de goed presterende nazaten zijn inmiddels naar het kweekhok verhuist.   Daarnaast de duiven van Martin van Zon en dan in het bijzonder uit de Hayabusa lijn. Last but not least duiven uit onze Bonte Gilles lijn. Bonte Gilles kwam van G de Nooijer en dat was een speciale duif! (Uit de wittenbuiklijn x dochter kannibaal x wittenbuiklijn x dochter Fieneke 5000)  Ook zitten onze best presterende duiven van de laatste jaren  op de kweek, zoals de 1e NPO Bourges, 1e NPO Vierzon, 4e NPO Sens enz.

 
Je blijft om je heen kijken en zoeken naar mogelijke verbetering, van Jan Ruijter (Teuge) kwam de “zwart bonte” inmiddels vader van 2 geweldige dochters.  Van Eijerkamp kwam de ‘Geeloog’ duivin en zij geeft met regelmaat prima duiven ‘747’- ‘365’-’412’.


 De afgelopen 2 jaar hebben we duiven bijgehaald van Peter Crans, Falco Ebben en Jos Goessen.


Van Peter Crans uit zijn Okidoko x Adonia, Nikos x Kim, daarnaast van Falco Ebben uit “Merlijn” x “Kamilah” (dochter Indy) en last but not least van Jos Goessen o.a. kleinkinderen uit zijn Argenton, Sagan, AS duifje, Kannibaaltje, Louigi, Play Boy Bliksem, Sophie alsmede kinderen uit zonen van de Rudy van Gaby Vandenabeele.  Kortom duiven waar veel winnaars in grootverband in de stambomen staan en duiven die passen bij onze criteria die wij stellen aan de bouw van een duif.


2018 komt gelijk 2017 in het teken te staan van veel kweken. Uit onze 1e NPO winnaars hebben we dit jaar nog de nodige zomerjongen gekweekt die we straks voor de kweek gaan gebruiken, kwestie van de bloedlijnen vastleggen.  Kweken, vliegen, selecteren het is nooit anders geweest en zal nooit anders worden.  Ook in 2017 een paar aardige uitslagen o.a. Gien 1575 duiven  14-43-56-93 enz  (24e NPO 8513 duiven) Vierzon 1229 duiven 2-5-42-52-63-70 enz (4e-10e NPO 6532 duiven)
Bourges 971 duiven  2-26-31 enz (35e NPO 5324 duiven)

Nu hebben we nog een paar duifjes zitten, prachtig materiaal o.a.

1 jong uit de ‘Zwarte Ruijter x Eijerkamp ‘Geeloog” (vol zusje van de 365 en 412)

2 Jongen uit “De 17” (zoon uit de ‘42’ 1e NPO Bourges) x “Okidonia” (dochter Okidoko x Adonia,  Peter Crans).

1 jong uit “blauwe Jos Goessen” ( uit “ Last kleine Tom” Vandenabeele x zus A.S. duifje. A.S duifje= moeder van Indy, Falco Ebben) x  de Vierzon 1e NPO Vierzon.

2 jongen uit “Donkere Jos” ( uit Louigi, Vandenabeele x Playboy/Kannibaal)  x “Blauwe 42” 1e NPO Bourges.

1 jong uit “Falcootje” ( uit Merlijn x Kamilah=dochter Indy) x dochter van de “Blauwe 42” 1e NPO Bourges.

Deze jonge duiven zitten al enige maanden in de ren en vliegen dus niet uit! Ze zijn door hun leeftijd goed te beoordelen.  In het voorjaar en zomer worden er nooit duiven verkocht, hooguit gaan er een paar duiven weg als ‘vriendendienst’.  Deze duifjes zijn speciaal gekweekt voor ons kweekprogramma maar niet alles kunnen wij plaatsen. Waar kun je kinderen kopen uit 1e NPO winnaars, uit nazaten van Okidoko x Adonia, Falco Ebben of van Jos Goessen uit zijn Argenton lijn en rechtstreekse  Vandenabeele duiven? 

Deze duiven  worden verkocht tijdens een ouderwetse zaal verkoop, zien en voelen wat je koopt! Op deze zaalverkoop worden ook een aantal duiven van Combinatie Hofman-Regtop en Peter Crans verkocht. Met zijn drieën organiseren wij de verkoop, slechts een kleine selecte groep van totaal een 20 duiven uit onze beste verervers bieden wij aan.  
 
 

 
 
 
 
 
 
 

 

 
 
 
 

Reacties