nieuwsvanachterdeduinen#


  #nieuwsvanachterdeduinen#
Al weer een klein weekje terug van mijn vakantie en nog steeds ben ik regelmatig met mijn gedachten in Iran want dat was een bijzondere vakantie/fiets trip. Gelijk na terugkomst was het rond het huis een en al bedrijvigheid, de voor en achter tuin gaat in zijn geheel op de schop en hierdoor moest ook één duivenhok wijken. Wel komt er ruim 4 meter duivenren voor terug dus vanaf 2018 vlieg ik alleen nog maar op/vanuit duivenrennen. De duivinnen maken al 10 jaar het ‘mooie weer’ en doen dat vanuit zo’n ren en aangezien ik de dagfond het mooiste vind en de duivinnen beter afkomen was het ook niet moeilijk afscheid te nemen van het ‘weduwnaarshok’ hok van 5 x 3 meter. Het hok stond dominant in de tuin door zijn afmeting en hoogte, de doffers presteerden te wisselvallig op dit hok ondanks de vele aanpassingen en misschien wel het belangrijkste argument het vele stof in zo’n dicht hok wat voor mij zelf (en voor wie niet) ontzettend slecht is en dat zou voor de duiven ook wel eens kunnen gelden. Het hok was binnen 2 dagen afgevoerd en de tuinmannen maken al veel vorderingen…….
Het vergaderseizoen is begonnen, mijn eigen club organiseerde direct na het seizoen een vergadering en volgende week staat de najaarsvergadering al op de agenda waar we gelijk de cijfers kunnen presenteren. Tussentijds was nog de bijeenkomst van kring 1 en 3, dus we hebben de wind er lekker onder!  De vergadering van de afdeling is pas op 24 november……. beetje laat misschien?
Lang geleden schreef ik op mijn blog dat het toch leuk zou zijn wanneer er weer eens een ‘ouderwetse’ zaalverkoop georganiseerd zou worden…….een 3 tal weken terug hebben Laurens Hoffman, Martijn Regtop, Peter Crans, Peter Nijman en ondergetekende de handen in één geslagen en het gaat gebeuren!!!!  We gaan totaal een 20 tal jonge duiven aanbieden. Kijken, voelen, beoordelen, stamkaarten uitpluizen. Volgende week gaan we jullie informeren via dit Blog en Facebook en andere media, vandaag heb ik de meeste jonge duiven in handen gekregen en moge bewonderen……top materiaal!!!  

 

Reacties