#nieuwsvanachterdeduinen#


De afgelopen 2 weken zag ik een brief (o.a. op internet) circuleren van de N.P.O. met het ‘verzoek’ aan verenigingen de vluchtbescheiden op te sturen.  Is het serieus dat opsturen, zo ja zou je dan niet een tipje van de sluier moeten oplichten wat je er mee van plan bent te gaan doen. Laat je echt een karrevracht aan papier verzenden en ga je dat ook t.z.t. terug sturen? Blijft de prangende vraag, waarom en wat ga je ermee doen? Ik kan mij voorstellen dat je wat zoekt maar bij alle clubs en waar naar, trouwens wie gaat er in die BERG papier spitten?  Ik zou zeggen veel plezier ermee en het klinkt misschien een beetje cynisch maar het is te hopen dat ze vinden wat ze zoeken, heb je nog een beetje ‘eer’ van je werk want anders kan dit een zinloze, tijdrovende en vooral geldverslindende actie worden.
Vorige week vrijdag heeft onze club vergaderd en het seizoen geëvalueerd, uiteraard kwam ook de agenda van de afdeling ter sprake. Onze club blijft bij de standpunten die zijn ingenomen tijdens de bijeenkomst van Kring 1 en 3 en zal deze ook versturen en verdedigen.
Afgelopen zondag is de nieuwe ren geplaatst en in beide hokken moeten 16 broedhokken geplaatst/ingebouwd worden.  De 16 kweekdoffers kunnen dan weer ‘terugkomen’ en plaats nemen in hun nieuwe onderkomen, kunnen ze lekker wennen alvorens gekoppeld te worden.  Ik heb nog even met de gedachten gespeeld 20 weduwnaars aan te houden maar heb de knoop doorgehakt ook dit worden er 16. (gewoon nog een keer met het mes er door heen).  Deze doffers worden straks gekoppeld aan de jaarlingduivinnen om vlak voor aanvang van het seizoen nog een keertje gekoppeld te worden aan de ‘oude’ duivinnen want we gaan het spel spelen met een ploeg dubbele duivinnen.
Dit jaar zijn de duiven door de vakantie en werkzaamheden in de tuin vanaf eind september niet meer ‘los’ geweest en ik kan echt niet constateren dat ze hierdoor beter ruien dus gaan we ze eerdaags weer een paar keer per week loslaten zodat ze hun rondjes kunnen vliegen. In beweging blijven lijkt mij toch het beste en staat dichter bij de natuur.  De duiven krijgen 1x per dag afgepast voer, daarnaast alle dagen vers grit en roodsteen met een paar handjes ‘allerhande’ met wat snoepzaad er door heen.  De drinkbakken hoef ik maar 1x per week af te vullen en schoonmaken gebeurd hooguit 1x in de 2 maanden.  Gemak dient de mens en de duiven kunnen echt wel  tegen een stootje.  Medicijnen worden niet (of zelden) verstrekt en zeker niet preventief. Ook na het seizoen was er geen enkele aanleiding om in te grijpen en ik ben eigenlijk wel benieuwd hoe de uitslag er over een paar weken uitziet want wanneer het kweekseizoen aanbreekt laat ik ze altijd even controleren.  Kwestie van de vinger aan de pols houden. Gelijk een mooie gelegenheid de vliegers  en de aankopen van dit jaar te laten vaccineren tegen paramixo. 
Afgelopen zaterdag heeft ons rayon zijn kampioenenhuldiging gehouden. Helaas kon ik niet aanwezig zijn, familie zaken gaan voor de duiven, anders was ik zeker aanwezig geweest.  Ik heb begrepen dat het een geslaagde middag/avond is geworden en dat is fijn te horen want de organisatie steek er veel tijd en energie in.  Ik heb gehoord dat mijn ‘aandenken’  helaas gesneuveld is maar dat er een nieuwe in de maak is, wie weet brengen scherven wel geluk. De behaalde klasseringen dit jaar in de kring zijn….. 4e Vitesse kring 3A, 5e Midfond kring3, 9e Jong kring 3A, 5e Natour kring 3A, 3e Generaal kring 3 - 2e Generaal aangewezen kring 3.
De 15-321 werd 1e asduif Generaal kring 3 en 3e Duifkampioen super vitesse van Afdeling 6. De 16-412 werd 8e asduif Generaal kring 3.
De zomerjongen die bestemd zijn voor de ver koop, glimmen tegen ons op, inmiddels heb ik van de nog aanwezige duiven de stambomen uitgedraaid en heb er een paar op de site en Facebook gezet.  De definitieve selectie doen we vlak voor de verkoop want er mag niets aan mankeren.  Op de site kunt U onder de menu knop “ZAALVERKOOP ‘  zien welke duiven  aangeboden gaan worden.
Onder de aangeboden duiven zitten  een aantal duiven uit onze 1e NPO winnaars, deze duivinnen waren geen ééndagsvlieg maar wonnen in hun carrière meerdere kopprijzen en hebben ook al prima presterende kinderen op de wereld gezet. Beide duivinnen zaten gekoppeld aan duiven van Jos Goessen.  Jos stuurde mij deze week nog en lijstje met referenties,  enkel van2017. Het moge duidelijk zijn de verervingskracht van De “Argenton” is formidabel en hopelijk bezitten onze duiven ook deze genen.  We gaan het niet mooier maken dan het is, maar ze komen uit duiven die presteren en je kunt vrijdag de 17e zien en voelen wat je koopt want dat is het mooie van een zaalverkoop.  Peter Crans komt met een 5 tal duiven uit zijn Okidoko x Adonia  lijn en Ruud Bakker duiven, pure dagfond klasse en de Combinatie Hoffman –Regtop komen met een 12 tal duiven waar we veel in de afstammingen de namen  De Harry, de Geeloog en Rudy tegen komen. Duiven die momenteel de concoursen beheersen en gewild zijn.  Vrijdagavond  17 november gaat de zaal in Heemskerk om 19.00 uur open, de koffie staat klaar en voor een natje en een droogje wordt gezorgd.  Op de  zaterdagen en zondag heeft men het vaak druk met het gezin, kids en andere verplichtingen vandaar onze keuze op vrijdagavond. Vanaf 19.00 uur bezichtigen en om 20.30 uur start de verkoop per opbod, snel en vlot en wil je nog even nazitten en praten geen probleem. We willen er een mooie, gezellige avond van maken, een avond dat je een duifje naar je zin kunt bemachtigen, wie weet kunnen we er een jaarlijks terugkerende verkoopavond van maken!,

Reacties