zondag 14 oktober 2018

#nieuwsvanachterdeduinen#


#nieuwsvanachterdeduinen#
De afgelopen week hebben wij kunnen genieten van fantastisch nazomers weer. Ook mijn duiven genoten van het zachte, droge weer en lagen vaak met open gespreide vleugels op de rooster om de zonnestralen op te vangen. Een poetser ben ik niet en met dit prachtige weer zeker niet. Ik observeer mijn duiven liever, ze moeten nu krijtwitte koppen hebben, niets onder hun leden hebben (kwestie om dit bij de duivendokter te checken) en ook niet onbelangrijk ze moeten vrij zijn van luis of andere parasieten. Daarnaast hunkeren de duiven naar het bad want ik gerust 2 tot 3x per week in het hok plaats. Wanneer ze dan ook goed uitgebalanceerd voer en mineralen krijgen en nog 3 keer per week hun rondjes mogen vliegen moeten ze goed zijn en anders kunnen ze beter vertrekken.  Zo’n  mooie, zachte, zonnige week in open hokken met volop zuurstof en gratis vitamine D werkt natuurlijk positief mee voor hun welzijn.
Deze week de eerste vergadering achter de rug en wel van de Groep van Keurmeester, prima georganiseerd en na ik begreep op een nieuwe (prima) locatie en wel bij een Postduivenvereniging in Soest, duidelijke agenda, goed voorbereid dus er zat lekker schot in. Naast een paar huldigingen en een klein intermezzo waar Hans van der Sluis nog wat toelichting gaf over diverse ziekten was het tijd voor de Lunch gevolgd door de rondvraag en sluiting. In nog geen 2 uurtjes zijn de zaken besproken  en beklonken. Uiteraard als nieuweling wat handjes geschut en kennisgemaakt, eind november begint het ‘keurseizoen’ en dat is afgelopen voordat je het weet. Zal de komende weken, de regelementen er even bij nemen om het geheugen op te frissen want het is serieuze business. Eén onderwerp/verandering wil ik wel met U delen waar tot vorig jaar een duif klaar moest zijn met de pennen rui op 1 februari , is dit is terug gebracht naar 1 januari. Dit scheelt veel rekenwerk , stel je krijgt begin december een duif in handen die nog op 2 oude pennen staat, is die wel of niet klaar op 1 februari?  Hier ontstond veel ruis op de lijn, de één zegt wel de ander niet. Door de deadline nu op 1 januari te leggen, voorkom je veel discussie en verwarring. Mocht U de komende maanden een duif in uw bezit hebben met 92 en een halve punt en genoeg vliegkilometers, meldt U aan voor de keuring Olympiade.
De feestavond/kampioenhuldiging van de club was ook zaterdag  en reuze gezellig en was gelardeerd met de nodige hapjes en drankjes. Onze voorzitter huldigde de kampioenen op een prima maar vooral vlotte naar wijze. Zo ook bracht hij met verve de 4 bonnetjes aan de man, die leuk geld opbrachten en zodoende de kas weer wat ‘spekken’.  Na de loterij trekking vertrok ik met een prachtige bos bloemen, verdient met de generale titel naar huis om nog net te zien hoe het Nederlands elftal van Duitsland won.
De volgende huldiging van de kring staat genoteerd 3 november, ook de datum van de tentoonstelling ligt vast, nl. 15 december.  Onze club najaarsvergadering  wordt 19 oktober gehouden en dan zou het wel handig wezen wanneer we gelijk kennis kunnen nemen van de stukken van de afdeling maar vooralsnog is er nog niets bekend of binnen, lees ik in de uitnodiging van onze club. 
Ondertussen ben ik druk bezig geweest met de verkooplijst van de zaalverkoop en ben ik klaar met het beschrijven van onze duiven, de stamkaarten zijn afgedrukt en misschien maak ik van elke duif nog wel een heel klein filmpje zodat je een indruk krijgt van het kopje, oog en vleugel. Volgende week gaan we de duiven presenteren op de sites en Facebook.
Als laatste een wat minder bericht maar zie het maar als een ‘wake up call’
Deze week werd bij een clubgenoot  in Heemskerk maar liefst 46 duiven dood gebeten, even verderop in de straat woont een familielid van mij waar het kippenhok geplunderd is, zo ook bij haar buren.  We hebben de mond vol  van de roofvogel maar de vos en de marter (of marterachtige) rukken vanuit het duingebied op…een gewaarschuwd mens telt voor twee!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

The Day After