zondag 16 december 2018

#nieuwsvanachterdeduinen#


#nieuwsvanachterdeduinen#
De kweek is nu echt begonnen. Vorige week vrijdagavond de koppels gezet, zaterdag de duiven de gehele dag vastgehouden (met in de bak een potje voer/ water), door drukke werkzaamheden, en zondag  begonnen met koppeltje voor koppeltje los te laten, maandagmiddag vloog de ploeg op 2 koppels na, vrij hun broedbakken in en uit. Je hebt altijd wel een paar van die druiloren die verkeerd blijven vliegen maar dit jaar valt het dus reuze mee.  Maandag de nestmatjes in de broedschotels gelegd met wat tabaksstelen maar die waren zo hard en broze dat er na een paar uurtjes meer naast dan in de schotels lagen.  Het gaf de duiven wat werk en afleiding om hun nest  te bouwen en de duivinnen wat rust, want er zijn doffer bij die blijven jakkeren.  Wanneer die tabaksstelen zo hard blijven (wat ik mij niet kan voorstellen) vervang ik ze voor wat stro want aan deukjes in de eieren heb ik een hekel.  (Vaak zitten de wat oudere duiven wat strammer op het nest en drukken wat meer op de eitjes en dan is zacht(er) materiaal en wat schelpenzand vaak de oplossing

De duiven krijgen elke dag een goede greep voer van een lichte maar vet rijke samenstelling met genoeg eiwitten, uiteraard alle dagen vers grit en roodsteen. Het ontbreekt ze aan niets, zonder dat ze kunnen aanvetten.  Ze zijn goed aangelopen, kennen hun broedbak dus laat de eieren maar komen.  Het is voor de tijd van het jaar (nog) redelijk toeven (voor mijzelf) in de rennen, de duiven duiken regelmatig het bad in, ondanks de frisse oostenwind, en zitten er strak bij.  Duiven in openrennen zien er altijd GOED uit, zelfs wanneer je zelf loopt te vernikkelen van de kou. Inmiddels zijn de eerste eieren gelegd …………………..
De vliegduiven mogen een paar keer per week de vleugels ‘strekken’ en valt weinig over te melden.

De website heb ik zoals gebruikelijk einde jaar in een nieuw jasje gestoken, deze keer vind ik de mobiele versie beter geslaagd dan de laptop versie maar dat zij maar zo.  Van onze afdeling had ik wel een verslag of actie lijst van de laatste vergadering en kampioenenhuldiging (incluis foto’s) verwacht op de website, maar wat niet is kan nog komen.  Kritiek, wel nee maar een website is onmisbaar voor een goede informatie stroom, regelmatig updaten, opfrissen, opschonen en actueel houden zorgt er voor dat liefhebbers een site regelmatig bezoeken.   
Verder stonden er deze week  2 keuringen op het programma, vrijdagavond hielp ik Bovenkerk uit de ‘brand’ want normaliter doe ik geen 2 keuringen achter elkaar en Zaterdag was de reis naar Aalsmeer.  Ook onze eigen club hield zijn Tentoonstelling maar omdat ik zelf te keuren was sloeg ik deze over.  Uiteraard zaterdagavond  wel even wezen kijken om Gerrit de Boer en Sanne te feliciteren  met hun 1e klassering.  Oud en jong, ‘broze gezondheid’ versus ‘ vol in het leven’, samen keihard spelend en ook de schoonste duiven, wat een prachtige combinatie. Toen ik na een uurtje duiven kijken uit de tentoonstellingsruimte kwam, zag ik een mudvolle zaal! Het zal vast lang rumoerig gebleven zijn maar na 2 dagen duiven, verkoos ik een drankje thuis.
Sanne en Gerrit
 

Paar weken geleden kreeg ik van Barry van Dam een mailtje met de vraag of ik gesprekleider wilde zijn voor hun forumavond.  Altijd leuk en nu ik weet wie er plaats nemen in het forum neemt mijn enthousiasme alleen maar toe.  Topliefhebbers die ik samen met U het hemt van het lijf gaan vragen…….noteer de datum  

 

 ZATERDAG 29 DECEMBER FORUMAVOND BIJ P.V.INSULINDEPOST AMSTERDAM 20.30 UUR
Wij zijn bijzonder vereerd dat onderstaande liefhebbers zitting willen nemen in ons forum.

 Martijn Kramer (M.& M.Kramer) ( Kramerduiven.nl)
 Richard van den Berg (Baas & Berg) (Richard Van Den Berg)
 Dierenarts Stephan Göbel (v.d.Sluis-Göbel) (Göbel Pigeons)
 Jan Schutte (J.Schutte en Zn.)

Deze forumavond staat onder deskundige leiding van
Jos Nijman uit Heemskerk (
Jos Nijman - pigeons
AANVANG FORUM: 🕤20.30 UUR
ADRES: CLUBGEBOUW TER GOUWSTRAAT 2A,
1093 JZ, AMSTERDAM OOST
🚉ACHTER NS STATION AMSTERDAM MUIDERPOORT
ZAAL OPEN ZATERDAG: 17.00 UUR

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

The Day After