zondag 30 december 2018

#nieuwsvanachterdeduinen#




De kerstdagen zijn achter de rug en we maken ons op voor de laatste dagen van het jaar. Ik kijk met een glimlach terug naar het afgelopen jaar en ben benieuwd wat 2019 in petto heeft. Ik heb plannen genoeg voor het nieuwe jaar en duivensport is daar slechts een onderdeel van maar wel een mooi onderdeel waar ik veel plezier aan beleef……ik wens jullie veel gezondheid, voorspoed en plezier in 2019.
 
Op duivengebied is er weinig te melden, bij de kweekduiven heb ik één duivin vervangen die na 15 dagen nog steeds geen eieren had gelegd, ze is 12 jaar oud en de eierstok is klaarblijkelijk leeg. Jammer maar ik heb gelukkig de nodige nazaten van haar. Bij een ander koppel één eitje onbevrucht, dat komt wel goed en bij een ander koppel beide eitjes onbezet, dit koppel verbleef meer op de vloer dan in de broedbak en de doffer heeft niet zijn tijd genomen dus die gaan we een paar uur per dag vast zetten. Ik vind het een prima score zeker wanneer je de oorzaak weet.
Er stond zaterdag geen duivenkeuring op het programma maar wel een bezoek aan de club Insulindepost in Amsterdam, die mij gevraagd had forumleider te zijn, jaren terug heb ik het ook een paar keer gedaan en het is leuk, al hangt veel af van de liefhebbers die plaats nemen achter de tafel want ze moeten wel wat willen vertellen, zo ook ben je afhankelijk van de vragen uit de ‘zaal’. Toen ik een paar weken geleden hoorde wie achter de tafel plaats zouden nemen ,nam mijn enthousiasme toe. Martijn Kramer, die samen met Marit de sterren van de hemel speelt op de DF en jonge duivenvluchten en dit jaar ook nog de beste Asduif DF hebben, vervolgens Jan Schutte, die samen met zijn zoon Piet op een kleine accommodatie alle vluchten ‘duivenles’ geven, paar jaar geleden nog winnaar van de Gouden Duif. Daarnaast Richard van de Berg, die met Paul Baas de ZLU/marathon onveilig maken en sectorale en Nationale overwinningen achter hun naam hebben staan. Last but NOT least Stephan Gobel, die samen met zijn vader een combinatie vormt maar ook met Hans van de Sluis combinaties vormde. Stephan is een ware specialist op het korte werk en jonge duivenvluchten en is dan ook in het bezit van de snelle duiven, die het o.a. al hebben geschopt tot Olympiade duif. Daarnaast kennen we Stephan als dierenarts. Kortom 4 topliefhebbers, die allen een combinatie vormen en dat is natuurlijk prachtige inkoppertje  om daar de eerste vraag over te stellen!  Voor menig liefhebber zou het de oplossing kunnen wezen, tijdsdruk, kosten en elkaar scherp houden. Met zijn vijven zaten wij aan een ovale tafel, gelijk een huiskamer setting, lekker op ons gemak. Ik had de nodige vragen voorbereid over de kweekstrategie, familie, kruizen, compensatie, ogen theorie maar ook wat zie je in een duif, omschrijf eens jouw ideale duif qua bouw. Nu eens geen antwoorden van ‘het maakt niets uit’. Ook op de vraag, hoe werk je naar de topconditie toe om te pieken, bleken alle 4 de liefhebbers te verduisteren, ook het motiveren van de duif is van belang, al weet je nooit zeker of het geholpen heeft. Op deze vraag kwamen ook een paar Eye Openers. Nog de nodige vragen volgden.  4 super gedreven liefhebbers die niets aan het toeval overlaten en niets te veel is, deelden met de zaal hun visie en doen en laten met de duiven, na anderhalf uur, klokslag 22.00 uur bedankte ik de gasten voor hun openhartigheid maar ook de aanwezigen die aandachtig naar het interview hadden geluisterd. Mooie avond en afsluiting van het jaar en genoeg gehoord om volgend jaar wellicht ook voor het nodige vuurwerk te kunnen zorgen.
De bronafbeelding bekijken
 

       

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

1e africhting