donderdag 12 september 2019

#nieuwsvanachterdeduinen#


#nieuwsvanachterdeduinen#
Verschillende CONCEPT vliegprogramma’s

 
Vorige week ben ik wezen ‘letten’ bij mijn broer Peter, die een prachtige uitslag neerzette op de natour vanuit Quievrain. Wanneer het concept vliegprogramma wat afgedrukt staat in “Het Spoor werkelijkheid gaat worden is dit één van de laatste vluchten want in 2020 is het dan met de natour gedaan!
Ik kreeg het concept uit “Het Spoor” onder ogen en je kijkt als eerste naar de vluchten die voor jezelf van belang zijn, vervolgens naar de opbouw en de gedachten achter het concept. Er zitten nogal wat haken en ogen aan. De vitesse mannen zullen er geen probleem mee hebben dat de vluchten achterelkaar staan geprogrammeerd, vervolgens de MF met om de week een DF vlucht, hierdoor korf je de ene week op donderdag en de andere week op vrijdag in voor de MF. In onze afdeling zal dat ongetwijfeld problemen of een extra kostenpost worden want wij halen met “moeite” Peronne in één dag. Dus een andere bezetting op de wagen met andere kosten. Daarnaast komt de DF er bekaaid af met 5 vluchten i.p.v. 6, ook van enige opbouw er naar toe is geen sprake. De jonge duiven vluchten beginnen pas in augustus, de verliezers blijven de verliezers in de breedste zin van het woord. Geen nalijn dus nog meer leeftijden van de jonkies door elkaar, nog meer kinderziekten en de liefhebbers die nooit op tijd hun duiven in orde hebben, schuiven de boel gewoon weer op en zijn opnieuw te laat. De specialisten gaan echt niet wachten en beginnen in mei en gaan allerlei mogelijkheden zoeken om hun jonge duiven toch op te leren, te trainen en het kaf van het koren te scheiden. Je raadt wel wat er gaat gebeuren.
Uit afdeling 5, kreeg ik een concept programma voor 2020 toe gestuurd, evenwichtige opbouw voor de vitesse en de midfond vluchten, prima aansluiting naar de DF, waar ze de afstanden wat ‘inperken’ maar daarnaast  voor het eerst misschien  3 super-DF vluchten (zal menig marathonman misschien ook blij mee zijn). Zij beginnen op tijd met de jongen met veel mogelijkheden tot 200 km, daarna de nodige vluchten met afstand, die gelijk lopen met de aanvang van de natour. Begin september is het gedaan met het seizoen! Zo’n programma verdient mijn voorkeur.
Ook de sectie Vitesse-Midfond kwam met een nieuw concept vliegprogramma, ook dit programma kan ik omarmen.
5 oktober kunnen de leden zich laten horen in Veenendaal!  Er zal vast weer een programma uit de hoge hoed getoverd worden en het iedereen naar de zin maken zal vast niet lukken.
In Noord-Holland kregen wij op maandag een mail die eerst voor wat verwarring zorgde, wat gaan wij nu vliegen met de jonge duiven a.s. zaterdag, wel of niet ’n sector vlucht want de NPO geeft geen antwoord op het verzoek/brief van WEKEN geleden. Het bestuur laat de keuze aan de verenigingen/leden. Dus Pontoise of Morlincourt?
Ik doe niet mee, ben geen partij maar ben nieuwgierig wat er besloten gaat worden. Scheelt ongeveer een dikke 60 km met waarschijnlijk een noord (oostelijk) windje. Kan een prachtige vlucht worden maar in de sector een mooie klassering behalen is mission impossible, maar de punten tellen wel weer voor het nationaal kampioenschap. Het is maar wat je wilt………Het antwoord kwam snel en wel op dinsdag en luidde’ we gaan naar Pontoise maar met wel de kanttekening dat er nog steeds veel ongenoegen is over de sectorale vluchten.  
De laatste Natour vlucht wordt uit Arras gevlogen.  Voor Heemskerk ruim 280 km een kleine 40 km verder dan Quievrain en 25 km korter dan Peronne, ik kan mij niet herinneren wanneer wij voor het laatst dit station hebben aangedaan. Het ligt vrij westelijk en of dat handig is met de voorspelde wind richting, maar wie weet bevalt het en hebben wij er een mooie vitesse afstand aan.
Op eigen hok maken de duiven het prima, de kweek en jonge duiven zijn kaal gevallen, zij zitten gescheiden en krijgen éénmaal daags een goede maaltijd en komen niets te kort.  De vliegers  8 koppels zitten allen op ’n jong, daar gaan we een herintreder in Belgie blij meemaken.  Over 2 weken kunnen ze weg en gaan de broedhokken op half en kan daar ook de grote rui beginnen.
Het lijkt zaterdag een prachtige dag te worden, zonnetje, rond de 20 graden, kopwindje met oost er in.  Wie weet een prachtige afsluiting van het seizoen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Grote schoonmaak en selectie