zaterdag 12 februari 2022

Olympische....

 De Olympische spelen zijn al een weekje aan de gang en de nodige Nederlandse successen zijn te melden, zeker de gouden prestatie van Irene Wurst is uniek 5x Olympische spelen 2006-2022!  Ik vergeet zeker de andere Irene (Schouten) niet, nog zo’n super klasbak. Vervolgens die Niels van de Poel gewoon buitenaards. Anders denken, (out of the box) andere trainingsarbeid met ultralopen etc. Resultaat een nieuw wereldrecord. 

Ik kan intens genieten van topsport en wat is het vaak spannend, tiende, honderdste, duizendste van een seconde kan het verschil zijn tussen eeuwige roem of verlies. Topsport kan zo hard zijn! 

Nu zijn er ook sporten waar ik mij afvraag of ze echt voor de winst gaan. Dat freestyle skiën/boarden waar ze lachend aan de start en over de finishlijn komen is leuk om te kijken, lijkt mij dat meedoen en je aller moeilijkste kunstje laten zien, het belangrijkste is. Dat topsporters veel, heel veel moeten trainen om hun talent te ontwikkelen met de nodige up en downs, het veel opoffering kost met maar één doel de beste te worden… ik vind het super.

Is het bij de duivensport ook zo? Het komt je zeker niet aanwaaien en je moet er veel voor doen en veel zaken laten maar ook met up en downs kunnen omgaan, wil je met de beste meedoen. Hoeft natuurlijk niet, je kan de duivensport ook prachtig vinden en genieten van je duiven zonder die prestatiedrang, scheelt  teleurstellingen😊.

In de duivensport kennen wij ook het fenomeen Olympiade. De standaard klasse duiven zijn inmiddels uitgezonden (geweest) naar Boedapest. Ook quarantainemaatregelen vooraf, maar het is gelukt.  

De NPO wil in 2024 de olympiade in eigen huis organiseren, wij zijn met zijn allen aan het sparen/betalen 😜 doormiddel van het ophogen van de vrachtprijs. Wanneer wij het kostendekkend en zonder kleerscheuren kunnen organiseren, zou het prachtig zijn. De duivensport kan wel een beetje promotie gebruiken. 

Blijft toch een droom en uitdaging voor elke liefhebber een duif te mogen afvaardigen. 

De jonge duiven hebben hun eerste stapjes en vleugelslagen buiten het hok gemaakt. Elk jaar opnieuw spannend. De oude duiven maken het goed en vliegduiven en het jonge grut hebben zaterdag hun vaccinatie gekregen. 

Het vermoeden bestond al dat de duiven diefstallen door oost Europeanen worden gepleegd. Deze week een diefstal in België en bij een verkeerscontrole dezelfde avond in Nederland vond de politie een korf duiven en vielen de twee Oekraïners door de mand. Duiven weer terug bij de gelukkige eigenaar. Blijft de vraag wat is de rol van die Rotterdammer die in de auto zat? 

Op GPS staat nog een verkoop van ruim 40 bonnen t.b.v. afdeling 6. 

Het volgende artikel kwam ik tegen op de site van Wim Willemse. Hij vergelijkt de vrachtprijs (2021) van de diverse afdelingen. Limburg het goedkoopst en Afdeling 6 het duurst. (40% duurder dan de goedkoopste) 

Ik plaats het artikel, heb het niet gecheckt maar ik kijk er niet van op😂. Het is niet anders, zal met de huidige olieprijzen zeker nog hoger/duurder worden. Blijft de vraag 40% verschil is wel veel. De schrijver van het artikel adviseert samen te gaan werken met afdeling 5. Laten wij dat al doen😊

www.wimwillemsen.nl/10-02-2022-vrachtkosten-vergelijken/ 

https://www.wimwillemsen.nl/10-02-2022-vrachtkosten-vergelijken/



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Mei....