zaterdag 25 maart 2023

Zaterdag 25 maart......................

 

Vorige week zaterdag is onze club vergadering geweest, t.o.v. vorig jaar zal weinig veranderen. In clubverband krijgen we echter GEEN aftrek vluchten daar wijken we dus af van het landelijk en Afdelingsbeleid. Mijn hok en entlijst zijn ingeleverd en de usb stick is ingelezen. Bij de eerste oefenvlucht kan mijn ecs gekoppeld en gelijk geschoond worden.

Zondag 26 maart is onze (PV Heemskerk) traditionele Duivenmarkt. Stefan Göbel is in de ochtend aanwezig om duiven te vaccineren, daarnaast worden een 15-tal duifjes te koop aangeboden door clubleden.  

De voorbereiding van de duiven op het naderende seizoen gaat gestaag door…het is maar net welke discipline je speelt en afhankelijk van je fanatisme hoe ver je bent. Ik lees ook wel blogs van ‘easy going’ en ‘het komt zoals het komt’. Ook de roofvogel problematiek speelt helaas een rol. Het zal wel maar ik, wij geloven niet in ‘rustig aan’, wij (het Team) willen de duiven optimaal voor bereiden. Uiteraard telt tijd en fysieke gesteldheid voor menig liefhebber mee, zij moeten vaak improviseren.

Zo ook worden de bezoeken aan Stefan Göbel geïntensiveerd. Meten is weten zeggen we dan maar, want soms word je toch geconfronteerd dat je een duif hebt die wat onder zijn leden> heeft en dan kan je er maar beter op tijd bij zijn.

2023 is het Olympiade jaar en heb de website van de Olympiade nog eens bezocht en gekeken naar de spelregels. Je weet maar nooit of je komend seizoen een duif op het hok hebt zitten die de pannen eraf vliegt. Prijzen tellen op alle niveaus, met uiteraard een minimum hoeveelheid liefhebbers en duiven maar wel 1 op 5! De compuclub zal het uitrekenen maar zelf weten hoe de regels zijn vind ik wel handig. Nu eerst nog een duif😝. De Olympiade komt en het is voor de meeste van ons ‘once in a lifetime’ om het mee te maken en te bezoeken. De NPO is tot nu toe de enige die promoot, op alle andere niveaus is het vooralsnog oorverdovend stil en lijkt de interesse nihil.

De duiven gaan bijna alle dagen naar buiten om te trainen, de omstandigheden voor een oefenvluchtje waren donderdag en vrijdag eindelijk goed dus het ijzer smeden wanneer het heet is, luidt het spreekwoord. Train, eat, sleep and repeat is het credo de komende weken.

De duivinnen kwamen donderdag uit de goede hoek en vielen met zijn 25 tegelijk op het hok. Ze zaten in een mum van tijd binnen. De doffers kwamen 8 minuten later, ook allen tegelijk, maar de jaarlingen begrijpen er nog niets van😢. Geeft niets daar zijn die oefenvluchtjes voor. Het was genieten, hoe ze aan kwamen stormen en we krijgen er gelijk zin in…… vrijdag was al wat verbetering te bespeuren bij het binnenkomen van de doffers🤗

Inmiddels is het definitieve vliegprogramma maar ook de ophaalschema’s op gestuurd, maar ook te zien op de website van de afdeling.

In dit filmpje via Facebook te bekijken, zie je een liefhebber die zijn jonge duif laat zien wat verwacht wordt😏

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=pfbid0tp9Xp9TqWGAZw9nrqjxSArR5i7BRHNuQrrLXmZxoHryAC77zbornQNgJbtaiuA7Zl&id=100077477305687

 

 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

The Day After