vrijdag 23 juni 2023

Blois......................

 

Vorige week een mentaal dipje, omdat ik er meer van verwacht had😏. Ook een mindere vlucht hoort erbij dus het vizier snel op Blois (i.p.v. Bourges) gezet. Het is heel wat jaartjes geleden dat wij Bourges hebben gevlogen, deze lossingsplaats behoort ondertussen ook bij het verleden. (Mag niet gelost worden)

In de club hebben 12 liefhebbers gebruik gemaakt om de duiven een nachtje, in de club, in de verzendmanden te zetten. Broer Peter en ondergetekende zouden ze zondag een klein beetje voer en daarna drinken geven om ze een uurtje later gefaseerd los te gooien. Gerrie, Dirk en Erwin kwamen een handje helpen dus snel nieuw karton erin, drinkbakken weer opbergen en de karren naar binnen. Eerlijk gezegd een klusje van niks! Thnx mannen! Moeten we volgend jaar herhalen. (Meer en eerder doen) .

Deze week stond in het teken van de 3 DF-vlucht, het lijkt erop dat de wind naar west gaat draaien. Ik ga proberen de nodige jaarlingen die nog fris zijn klaar te maken. No guts no glory.

Het africhten van de jonge duiven kreeg een vervolg, je hebt er altijd wel een paar tussen die (nog) niet helemaal over het juiste kompas beschikken of die pech onderweg hebben gehad. Niks nieuws onder de zon. De ploeg heeft de afgelopen dagen 2x een mooie training afgewerkt en is klaar voor de ‘trailer’.

In de club werd gewezen op 4 oefenvluchten voor de jonge duiven. Aanstaande maandag voor Zevenhuizen, vervolgens dezelfde week op vrijdag voor Groot Ammers. Dus die zaterdag wachten op Pontoise en op de jonge duiven!!  Vervolgens gelijk de maandag opnieuw inkorven voor Groot Ammers. De week erop op maandag 10 juli inkorven voor Roosendaal om op de zaterdag de 1e wedvlucht uit Duffel te spelen.

Verder weinig bijzonderheden😏

Het lijkt zaterdag een droge zonnige vluchtlijn te worden. In de ochtend een aangename temperatuur dus hopelijk vroeg los. In Frankrijk nog de wind op de kop maar de 2e helft van het traject lijkt de wind westzuidwest te worden.

Blois is een sector vlucht dus gaan wij 2400 duiven met afdeling 5 ruim 4200 duiven, gelijk los.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Morlincourt