vrijdag 2 juni 2023

Pont st max.................

Op naar Pont st Max, een vlucht die voor menigeen ruim 400 km is. Wederom met kopwind! In principe gaan alle duiven mee, maak ze in ieder geval voor deze vlucht ‘klaar’ en op woensdag maken wij de definitieve keuze.

Toen ik zondagochtend de duivinnen wegpakte, waren de dames netjes op gewicht. Dit vond ik, voor gemiddeld 8 vlieguren, best goed. De doffers zagen er ook prima uit, maar die hebben maar 3 tot 4 uurtjes moeten vliegen en hebben het wel heel rustig aan gedaan. (😪) Na de zoveelste vlucht met kopwind zijn de duiven fysiek dus  in orde. Hoe het in het ‘koppie’ zit en of de forme in aantocht is, blijft voorlopig de vraag. 

Het africhten van de jonge duiven gaat gestaag door, die moeten ondertussen wel met noordoostenwind om kunnen gaan, zou je denken😊. Toch gebeurde het dat tijdens een africhting wat groepen bij elkaar aansloten en een enkeling zelfs ‘elders’ naar binnen liep. Gelukkig een belletje (Thnx Gerard) en een paar minuten later zag ik haar uit Castricum komen aanzetten. Dat jonge spul blijft je verrassen🤔. Vervolgens kon ik de volgende morgen een jong ophalen (nog niet afgericht) die de kuierlatten had genomen tijdens een training rond huis om vervolgens in Berkhout binnen te lopen. Deze direct opgehaald. Thnx B&M👍

De uitslag van Fontenaye was zaterdagavond laat nog steeds niet compleet. Pas zondagmorgen verschenen de laatste liefhebbers, in de uitslag. Op Compulive zag ik een liefhebber staan die ik nog miste in de uitslag. Het had te maken met zijn ecs, waarschijnlijk, lees goed waarschijnlijk, een menselijke fout bij het uitlezen? Het is ’n lezing, ze weten het eigenlijk niet, want Quiévrain ging wel goed. De duiven van beide vluchten stonden wel op Compulive, dus zou je ze toch ook in de uitslag moeten kunnen krijgen? Woensdagavond kwam het verdict, NIET in de uitslag. Ontzettend zuur wanneer DF je ‘spelletje’ is. Thuisafslag lijkt mij nog niet zo gek. Toen ik bovenstaand verhaal in de club vertelde, vroegen enkele leden terecht wat leren wij hiervan? 

Ik heb de mail, een heel epistel, over de gedragscode nog eens gelezen. Zo’n code past blijkbaar bij deze tijd maar eigenlijk is het triest dat het in het leven geroepen moest worden en nodig is. Ik heb al wat duifjes opgevangen en slechts één keer werd de duif direct opgehaald. Bij de andere allemaal hetzelfde verhaal, ben oud, geen auto enz. Je verzorgt ze een weekje, breng ze een stukje weg en hoop dat ze de weg naar huis vinden. Vaak zitten ze tegen de avond weer op de nok en begint het ‘feest’ opnieuw. Vaak draag ik dan zelf een ‘alternatieve’ oplossing aan. 

Zelf werd ik dinsdagmorgen gebeld door een liefhebber uit de ZH-eilanden dat mijn laatste duif van Quievrain daar was binnengelopen. Die laat ik door de koerier ophalen😊Uiteraard fantastisch dat de liefhebber mijn duif een weekje wil verzorgen tot dat hij wordt opgehaald.

Ik zag dat één afdeling de afstand van de MF vlucht voor komend weekend heeft ingekort. Best bijzonder, misschien zelfs wel verstandig. Je zou toch zeggen bij een nationaal programma dat er enige sturing en toezicht is. Gelijkheid lijkt mij op zijn plaats, eerst 1 nacht of 2 nachten mand en nu wel of niet inkorten van de afstand. 

De verwachtingen voor zaterdag lijken goed te worden. Droog, zonnetje, temperatuur redelijk en de wind wederom noordoost tot noord. Hopelijk een vroege lossing, meestal is de windkracht dan nog matig. 

Zelf 24 duiven mee. 

 

 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Morlincourt