Allicine/Allimax

8 september 2015

Allicine op oliebasis is sinds kort verbeterd, kwalitatief nog hoogwaardiger……. De olie bestond tot voor kort 100% uit ’n plantaardige zonnebloem olie. Vanaf september 2015 is gekozen voor ’n kwalitatief nog hoogwaardigere zonnebloem en is voor 50% koolzaadolie toegevoegd.  De olie is nu nog rijker, vetter en neemt de allicine nog beter op, het ruikt hierdoor minder sterk. De keur van de olie is wat donkerder. Uiteraard bevat de olie nog steeds meer dan > 5000 ppm Allicine.
Voordelen van koolzaadolie
Is koolzaadolie nou gezond of niet? De wetenschap is er verdeeld over. Koolzaadolie wordt relatief gezien nog niet zo lang verkocht als voedingswaar, vroeger werd het eigenlijk voornamelijk gebruikt als lampolie. Het is een plantaardige olie die wordt gewonnen uit de zaden van koolzaad (Brassica Napus). De smaak van koolzaadolie is heel mild en neutraal en wordt daarom wel gekozen in plaats van een sterk smakende olijfolie. In dit blog de feiten over koolzaadolie op een rijtje
.1 eetlepel (14 g) koolzaadolie bevat o.a.
·         2.4 mg vitamine E (12% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid)
·         10 mcg vitamine K (12% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid)
·         1300 mg Omega-3 vetzuren
·         2600 mg Omega-6 vetzure
·         Bevat een omega 3:6 verhouding van 1:2
Hieruit zou je kunnen concluderen dat koolzaadolie een belangrijke bron van Omega-6 is. Omega 6 (ook wel linolzuur genoemd) zijn essentiële meervoudig onverzadigde vetzuren. Dit zou verschillende positieve eigenschappen hebben als het remmen van de aanmaak van cholesterol en het versterken van je afweersysteem. Maar het is alleen gezond mits in beperkte mate en in de juiste verhouding tot omega 3. Een te grote inname van omega 6 zou juist ontstekingen bevorderen en de werking van insuline remmen. Het probleem is dat het in veel producten zit en vaak wordt toegevoegd waardoor veel mensen een overschot hebben van omega 6 ten opzichte van omega 3. Wil je dit voorkomen eet dan zo min mogelijk bewerkte en voorverpakte producten en zo veel mogelijk vers. De balans tussen omega 6 en omega 3 is dus belangrijk en deze balans is in koolzaadolie van nature juist prima.
Omega 6 en zo ook koolzaadolie verlaagt het slechte cholesterol (al heeft het geen bewezen gunstig effect op hart- en vaatziekten). Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat wanneer het gebruik van boter tijdelijk wordt vervangen door koolzaadolie de concentratie LDL-cholesterol (slechte cholesterol) in het lichaam vermindert (Ari Palomäki, Hanna Pohjantähti-Maaroos, Marja Wallenius et al. 2010). Volgens Zweeds onderzoek is koolzaadolie een uitstekende bron van antioxidanten (E Södergren, L-B Gustafsson, S Basu et al. 2001).
Voor de duiven kijken we alleen naar de vitamines en de ontstekingsremmende factoren en deze is uitstekend.
De prijs blijft gelijk zoals elders is vermeld.
Te bestellen in flacons van 250 ml (28.75 euro) en 1 liter(115.00 euro)
Verzendkosten binnenland tot 1 kilogram 7.00 euro. Buitenland tot 1 kilogram 9.00 euro.
Bij afname van 1 liter worden er geen verzendkosten in rekening gebracht.
Bestellingen per mail opgeven met opgave adres gegevens. Hierna ontvangt U het rekeningnummer en verdere gebruiksaanwijzing.  Na ontvangst betaling wordt het product direct verstuurd met bevestiging per mail.

 
************************************************************************
 
 
 

Allicine


Allicine

Gestabiliseerde allicine voor de veehouderij – wat is het?

Gestabiliseerde allicine voor de veehouderij is het resultaat van een enzymatische activiteit, na samenvoeging, van twee stoffen die in de knoflookbol voorkomen: alliine (een derivaat van een aminozuur) en alliinase (een enzym). Het middel heeft bacterie dodende, anti parasitaire, schimmeldodende en antivirale eigenschappen.

Allicin Animal Care International (AACI) uit Vaassen werkt al meer dan 15 jaar aan de optimalisering en effectuering van allicine. Hierdoor kreeg  allicine veel bekendheid. In haar kielzog werden commerciële loco preparaten op de markt gebracht welke na getest te zijn geen allicine inhoud bleken te hebben. AACI ontwikkelde een  testmethode om de aanwezigheid en de hoeveelheid, in procenten of ppm’s, van allicine in de betrokken preparaten vast te stellen.

 

Welkom bij Allimax


Hoe gezond wilt U zijn?

Welkom bij Allimax. Allimax New Formula is een voedingssupplement, capsules, met de werkzame stof Allicine.  Allicine is het resultaat van een enzymatische activiteit, na samenvoeging, van twee stoffen die in de knoflookbol (Allium Sativum) voorkomen: Alliine (een derivaat van een aminozuur, en alliinase (een enzym). Allicine draagt bij aan versterking van het immuunsysteem, de natuurlijke afweer van het lichaam.

Verdere voordelen van Allimaxproducten:

·         Zorgt voor een evenwichtige darmflora, de basis van een gezonde spijsvertering;

·         Verbetert de doorbloeding van organen en weefsels;

·         Verbetert diureticum en expectorans;

·         Verminderd de kans op tumorgroei en beschermt (met name in de lever)  tegen toxische stoffen;

·         Doodt uiteenlopende infecties met virussen, bacteriën, schimmels en parasieten;

·         Mild ontslijmend bij aandoeningen aan de luchtwegen;

·         Remt vetophopingen in de vaatwand;

·         Heeft een sterke antioxidantwerking en biedt bescherming tegen lipidenperoxidatie;

·         Stimuleert de activiteit van macrofagen, lymfocyten en natural killer cells;

·         Vermindert de ongecontroleerde vorming van ontstekingsbevorderende eicosanoïden (prostaglandines, leukotriënen en tromboxanen);

·         Heeft een zeer brede antimicrobiële activiteit en is effectief tegen grampositieve en gramnegatieve bacteriën, virussen, parasieten, gisten en schimmels;

·         Inactiveert de enzymen van pathogene bacteriën, virussen en schimmels door met de thiolgroep van het enzym te reageren;

·         Het ondersteunt de spijsvertering door een verhoogde aanmaak en uitscheiding van spijsverteringssappen;

·         Gaat de ontwikkeling van dysbiose tegen;

·         Is onder meer effectief tegen de bacteriën: Staphylococcus Aureus, Streptococcus, Brucella, Salmonella en E-coli.

 

Voor postduiven wordt de allicine op oliebasis > 5000 ppm gebruikt.

Gebruiksaanwijzing (gehele jaar door) kweek-vlieg en jonge duiven 3x per week allicine over het voer verstrekken t.w. 3 ml op ruim 1 kilo voer.
 

Te bestellen in flacons van 250 ml (28.75 euro) en 1 liter(115.00 euro)

Verzendkosten binnenland tot 1 kilogram 7.00 euro. Buitenland tot 1 kilogram 9.00 euro.

Bij afname van 1 liter worden er geen verzendkosten in rekening gebracht.
 

Bestellingen per mail opgeven met opgave adres gegevens. Hierna ontvangt U het rekeningnummer en verdere gebruiksaanwijzing.  Na ontvangst betaling wordt het product direct verstuurd met bevestiging per mail.
 

Allicine in capsule vorm is uitsluitend voor humaan gebruik en wordt na mail en of telefonisch overleg verstuurd.
Prijs op aanvraag.

Update Januari 2015
De website van allimax is geheel vernieuwd en het bezoeken meer dan waard.
www.allimax.nl  De allicine wordt onder strenge controle (certificaat G.P.M) tegenwoordig in Nederland gemaakt door Allimax Animal Care en dit product  voor de duiven kunt U bij mij bestellen. (de kleinere flacons maar ook de liter verpakking)

Flacon 250 ml is 28.75 euro, verzendkosten binnen Nederland 7.00 euro (t/m 1 kilogram de zelfde kosten) Verzendkosten buitenland zijn inmiddels 9.00 euro.( t/m 1 kilogram de zelfde kosten)
Bij levering vanaf 1 liter ( is 115 euro) vervallen de verzendkosten in Nederland en buitenland. ( Belgie en Duitsland)
Februari 2015,
Even ’n update over de allicine want de afgelopen maanden heb ik heel wat mailtjes mogen ontvangen uit binnen en buitenland. Wanneer ’n product door ’n bekende liefhebber wordt gepromoot, zie je gelijk veel meer reacties, wat vaak resulteert in aanvragen. Prachtig mooi wanneer we, op ’n natuurlijke wijze, proberen onze duiven zo gezond mogelijk te houden. Natuurlijk moeten je duiven goed gehuisvest zijn, je moet keihard selecteren en ‘goede’ duiven op je kot hebben maar ze moeten ook beschikken over een goede weerstand en dan is allicine een fantastisch product om in te zetten. Uiteindelijk tellen alleen maar de resultaten van de duiven en die kun je alleen maar behalen met gezonde duiven!


Mijn beste graadmeter zijn de duiven bij mezelf en broer Peter. Al jaren lang (v.a. 2011) krijgen ze allicine en ook vanaf die tijd geen medicijnen*. We selecteren snoeihard op bouw, gezondheid en prestaties en mogen niet mopperen over onze prestaties en de duiven zien er prima uit. (* bij mijn eigen duiven heb ik eenmalig ’n keer moeten ingrijpen) 
Ik krijg nogal eens vragen, ‘wat is het verschil met allicine van de firma/merk X ‘ , ik weet 1 ding, deze zijn allemaal op waterbasis en ze vertellen dat het gestabiliseerde allicine 1000 ppm bevat. Prima wanneer dit ook zo is maar dit product moet zwaar gekoeld bewaard en verstrekt worden. Hieronder een reactie van de heer Bok van Allimax Animal Care naar ’n verkoper van een soortgelijk product

Er zijn nog al wat producten in omloop, die niet gecertificeerd zijn, veelal producten op ‘waterbasis’ en deze bevatten zelden de beloofde hoeveelheid ppm. Allimax Animal Care heeft een  GPM+ certificatie. 

Onlangs analyseerden wij door middel van “dunne-laag chromatografie” (DLC) de werkelijke inhoud van allicine producten of knoflook producten met de claim allicine content.  Uit de kwalitatieve analyse bleek, in tegenspraak met de claims van de producenten, dat geen specifiek allicin gehalte kon worden gedeclareerd. Afhankelijk van het bereidingsproces kan knoflook ondermeer allicine bevatten en/of sulfide houdende afbraakproducten. In een enkel geval kon zulks worden vastgesteld echter bleek de stabiliteit en de kwantiteit in ppm’s na 2 weken   zo gering, dat geen allicine maar sulfide houdende afbraak producten hiervan, resteerden. De betiteling, afhankelijk van de extractie methode, zou consequents, knoflook(olie) met zwavelhoudende inhoud stoffen behoren te zijn.

Voor referenties verwijs ik U naar “Wagner H, Bladt S. Plant drug analysis; a thin layer chromatography atlas. Springer Verlag, Berlijn; 1996(tweede druk): 291-303.

Europese Farmacopee 6.0. Monografie: Garlic powder, allii sativi bulbi pulvis (01/2008: 1216).


De allicine van Allimax Animal Care is gecertificeerd. Allicine op olie basis van Allimax bevat ruim 5000 ppm.  Dit is het product voor de postduiven!

ALLIMAX® een alternatief voor antibiotica. De wereldwijd gepatenteerde ALLIMAX® bevat minimaal 5.000 p.p.m. aan werkzame stof. 
Dit product past uitstekend het in het streven van de overheid om het totale gebruik van antibiotica terug te dringen. 
ALLIMAX® werkt op een andere manier dan antibiotica en het resultaat van een behandeling laat in sommige gevallen net even iets langer op zich wachten dan men gewend is. Wetenschappers tonen inmiddels aan dat het zelfs effectiever is dan antibiotica, dit heeft natuurlijk ook alles te maken met de resistentie van bacteriën.
Bij gebruik van ALLIMAX® treedt er namelijk geen resistentie op waardoor dit middel zelfs preventief over het diervoeder kan worden gegeven. De dieren zijn daardoor duidelijk minder vatbaar voor bacteriën, schimmels en parasieten.
De kracht van bewerkte knoflook!
Op het moment dat verse knoflook wordt bewerkt komt het aminozuur Allicine vrij en bindt zich met het enzym Allinase, zo ontstaat Allicine.

Allicine wordt beschouwd als het belangrijkste en krachtigste ingrediënt van knoflook. Allicine is van nature een zeer instabiele stof, bij knoflook preparaten van andere merken kan Allicine pas ontstaan in de darmen. Het lichaam moet de stoffen Alliciine en Allinase zelf combineren om Allicine te vormen.
Het enzym Allinase is echter niet bestand tegen maagzuur en wordt dan ook grotendeels afgebroken. Op dat moment kan er nauwelijks Allicine meer ontstaan.

ALLIMAX® bevat uitsluitend 100% gestabiliseerde Allicine. Zo weet men dus zeker dat deze stof altijd door het lichaam wordt opgenomen. Britse wetenschappers hebben in 2003 een ingenieus productieproces ontwikkeld waarmee voor het eerst Allicine kon worden gestabiliseerd. Met dit unieke proces, waarop wereldwijd twee patenten zijn verleend, wordt nu ALLIMAX® geproduceerd. ALLIMAX® is daarmee het eerste en enige voedingsupplement met 100% gestabiliseerde Allicine.
Werking:
 • Optimaliseert het immuunsysteem
 • Zorgt voor een evenwichtige darmflora, de basis van een gezonde spijsvertering.
 • Verbetert de doorbloeding van organen en weefsels
 • Werkt als diureticum en expectorans
 • Verminderd de kans op tumorgroei en beschermt (met name in de lever)  tegen toxische stoffen
 • ALLIMAX® dood uiteenlopende infecties met virussen, bacteriën, schimmels en parasieten
 • Werkt mild ontslijmend bij aandoeningen aan de luchtwegen
 • Remt vetophopingen in de vaatwand
 • ALLIMAX® heeft een sterke antioxidantwerking en biedt bescherming tegen lipidenperoxidatie
 • Stimuleert de activiteit van macrofagen, lymfocyten en natural killer cells
 • Vermindert de ongecontroleerde vorming van ontstekingsbevorderende eicosanoïden (prostaglandines, leukotriënen en tromboxanen)
 • Heeft een zeer brede antimicrobiële activiteit en is effectief tegen grampositieve en gramnegatieve bacteriën, virussen, parasieten, gisten en schimmels
 • ALLIMAX® inactiveert de enzymen van pathogene bacteriën, virussen en schimmels door met de thiolgroep van het enzym te reageren
 • Het ondersteund de spijsvertering door een verhoogde aanmaak en uitscheiding van spijsverteringssappen
 • Gaat de ontwikkeling van dysbiose tegen
 • Is onder meer effectief tegen de bacteriën: Staphylococcus Aureus, Streptococcus, Brucella, Salmonella en E-coli
 


November 2013

Deze week kreeg ik van ’n Belgische duivenliefhebber een bacteriologisch onderzoek rapport opgestuurd, welke was gemaakt van zijn duiven. Dat zien we niet vaak in Nederland, neen hier is het meststaaltje opsturen en ’n weekje later krijg je goed of slecht nieuws. Deze Belgische sportvriend heeft ’n paar maanden geleden ’n fles Allicine olie besteld (na mailverkeer). Ook na de bestelling bleven er vragen komen maar ook snel kwamen er mails met verbazing dat zijn duiven er ‘beter’ uit begonnen te zien. Uiteindelijk vond er ’n groot medisch onderzoek plaats, resultaat; negatief op Salmonella, Yersinia en Camylobacter. De Belgische sportvriend schreef, ze vonden elk jaar wel ’n ziekteverwekker (bacterie of schimmel). Nu dus helemaal niets!  Wat heeft hij er mee gewonnen? Hij heeft zijn duiven niet hoeven te kuren en te spuiten, ook niet preventief, beter nog zijn duiven zijn kerngezond en bouwen weerstand op. In Nederland hebben we ’n reclame van kaas. Wat er niet aankomt hoeft er ook niet vanaf.  Je kunt deze slogan ook gebruiken bij je duiven.

 

 Januari 2013

Nu ook beschikbaar de allicine die ik zelf 'n jaar(2012) lang heb uitgetest, 5000 ppm op plantaardige oliebasis. Dit product wordt over het voer gegeven. Hieronder de test resultaten verricht door de universiteit Utrecht.
 
Deze testen zijn uitgevoerd om de werking van het nieuwe product ( allicine bolus) voor de veeteelt te onderbouwen.


 

Antibacteriele activiteit van Allimax op

Staphilococcus aureus en Escherichia coli

PhytoGenix BV/Medical Chemistry and Chemical Biologie,

Departement Farmaceutische Wetenschappen,

Faculteit Bètawetenschappen, Universiteit Utrecht

Intellectueel eigendom van:

Allicin Animal Care International B.V

Managing director: Dr. J.W. Bok

Niersenseweg 28

8171 RG Vaassen

Netherlands

Tel. 0031 6 51228076

Email: H.bok@planet.nl
KvK 08140515


Bepaling van de antibacteriële activiteit:

Voor het vaststellen van het antibacteriële effect van de verschillende Allimax

verdunningen werden bacteriële groeicurves gemaakt en werd de minimale

inhiberende concentratie (MIC-waarde) vastgesteld.

Als representant van de bacterie Staphylococcus aureus werd stam BMA/

FR/032/0074 gebruikt; dit is een sterk biofilm-vormend, klinisch isolaat uit de

uier van koeien [Hensen, 2000; Melchior et al., 2006].

Als representant van de bacterie Escherichia coli werd de humane

referentiestam ATCC 8739 gebruikt.

Vanuit de 2.000/20.000 ppm oplossingen van Allimax werden

1:5 verdunningsreeksen in TSBg-groeimedium gemaakt.

Deze verdunningsreeksen werden gedurende 18 uur geïncubeerd bij 37 ºC

met een 1:50.000 verdunde overnacht-cultuur van de twee bacteriestammen

in aanwezigheid van resazurine volgens een aangepaste versie van een eerder

beschreven protocol [Burt en Reinders, 2003].

Bacterie-groei is hierbij gekwantificeerd door iedere 30 min de fluorescentie

te meten.

Om een eventueel effect van Allimax op de omzetting van resazurine uit te

sluiten werd bacterie-groei eveneens gekwantificeerd op basis van de mate
van troebeling van het kweekmedium (UV-absorptie bij 610 nm).

Antibacteriele activiteit van Allimax op


Staphylococcus Aureus

Antibacteriele activiteit van Allimax op
Escherichia coli

Antibacteriele activiteit van Allimax op
Staphylococcus Aureus

Antibacteriele activiteit van Allimax op
Escherichia coli

Allicine 5000 p.p.m. Oktober 2012

Nieuw “Allicine olie”, ruim 5x sterker.

Ik had me voorgenomen er weinig meer over te zeggen en te schrijven maar toch…… In september zou ik ’n fietstocht door Pakistan gaan maken. De fameuze Karakoram Highway met zijn hoogste grenspost ter wereld (ruim 4700 meter) stond op ons verlanglijstje. Je moet gek zijn van fietsen, niet vies zijn van ‘wild’ kamperen, openstaan voor andere culturen en gewoonten, avontuur en last but NOT least een goede conditie hebben. Nu is fietsen boven de 3500 meter niet mijn favoriete onderdeel, ’n paar jaar geleden vertoefde ik 3 weken op 4000 meter hoogte in Tibet en kreeg duidelijk last van “zuurstofschuld” wat fietsen niet echt gemakkelijk maakt. Een paar maanden voor mijn vertrek naar Pakistan kreeg ik last van mijn luchtwegen en ik werd bang van mijn zelf, door het vele hoesten. Op dat moment was ik weer ‘n keer op bezoek bij Hans Bok, de man van de Allimax Allicine. Hans adviseerde me ’n hele stevige kuur Allicine te nemen met pillen en zeker ook een voorraad mee te nemen naar Pakistan. Gelijk thuis aan de kuur begonnen tot wel 6/8 pillen per dag en na 2 weken kwam er ’n grote verbetering en met 3 weken was de hoest en kortademigheid compleet vertrokken. De 150 pillen die ik nog over had gingen mee naar Pakistan om de door ons ‘gevreesde’ Pakistaanse ziekte te gaan bestrijden. Geen buitenlander ontloopt in Pakistan de gevreesde buikloop! Met India en Nepal behoort het toch wel tot de smerigste landen ter wereld en krijgt je darmflora het zwaar te verduren. Fietsen zonder eten en drinken is niet mogelijk dus iedereen( alle fietsers) heeft zijn “immodium” bij zich. Wij, mijn vrouw en ik, slikte 5 pillen Allicine per dag en op ’n enkele dag na, wat krampen, sloegen wij ons er goed doorheen. 1 week na thuiskomst belde Hans me belangstellend op en vroeg hoe het met mijn longen was en hoe de darmen het gehouden hadden in Pakistan. Hans was niet echt verrast maar wel blij, opnieuw een tastbaar bewijs van de werking en nut van de Allicine.

In 2011 ben ik begonnen met de Allicine te gaan gebruiken bij mijn duiven. Allicine 1000 p.p.m. op water basis. Dier en mens voelden zich er goed bij. In de duivensport blijf je met het probleem zitten dat het door het drinkwater gaat en zwaar gekoeld gegeven moet worden. In de loop van 2012 zaten Hans en ondergetekende er over te brainstormen, hoe het een en ander te verbeteren. Allicine, gestabiliseerd en geconcentreerd tot duizenden ppm was eventueel toe te voegen aan ’n olie. De hoeveelheid p.p.m. was mogelijk te vergroten. Na veel rekenen en uittesten, kwam er uiteindelijk ’n product uit. Allicine op oliebasis van 5500 p.p.m. Zelf begon ik dit product uit te testen bij mijn duiven, gewoon in het seizoen en zag dat de duiven er nog beter op reageerden.( boven de 6000 namen ze het slecht op maar rond de 5000 ppm, kregen ze ’n boost) Op heel kleine schaal en op basis van vertrouwen gaf ik het product mee aan ’n paar top liefhebbers, die na ’n paar weken stom verbaasd waren!

Met dit product kan je de duiven beter en langer gezond houden en goed conditioneren. Nico de Jong, gaf het aan zijn jonge duiven en was laaiend enthousiast, broer Peter, die allicine 1000 ppm gebruikte, vroeg in augustus geef me nu maar eens dat nieuwe spul van je. Peter sloot het seizoen af, zonder enig medicijn gebruik in 2012, en de duiven lieten de laatste vluchten nog even zien dat ze 100% in orde waren.

Het ziet er niet naar uit dat het product voor de duiven op de markt gebracht gaat worden. Allimax Animal care is als de dood dat het product ‘versneden’ gaat worden. Momenteel wordt er door diverse bedrijven Allicine aan de man gebracht, maar indien we de moeite nemen te kijken op www. Gmpplus.org dan zal je zien dat Allimax Animal care, de enige is met een certificaat van echtheid.

Goedkoop is dus vaak duurkoop omdat het weleens niet zou kunnen kloppen. Ik heb er verder niets mee te maken. Zelf blijf ik de Allicine 1000 p.p.m. (water) en Allicine 5500 p.p.m. (olie)  gebruiken voor humaan en dier gebruik. Een prachtig natuurlijk anti biotica, wat zorgt voor ’n goede weerstand een welkome aanvulling in ons zoeken naar goede voeding supplementen.

Deze maanden van rust (van het vliegen) maar van grote inspanning om te ruien (onnatuurlijk laat) van koude en nattigheid dan neemt de weerstand af. Juist in deze tijd 3x in de week Allicine, gewoon over het voer.( 4 ml over 1 kilo voer ) Mijn duiven voelen zich er wel bij. Zijn de duiven door de rui, 1x in de week. In het vlieg seizoen 3x, te weten bij thuiskomst, tussendoor en de vertrekdag. Jonge duiven idem maar zie je dat ze het ‘nodig’ hebben, geef je ze het de gehele week.

Duur? Voor gezondheid is niets te duur, maar keihard selecteren en ’n paar duiven minder in de mand en je kunt al snel 3 tot 5 euro per week aan voer en vracht besparen. Een klein rekensommetje leert dat de allicine dan snel is betaald!  ( flacon 250 ml voor 23 euro)

Ik benadruk dat ik de Allicine niet als geneesmiddel aanprijs. De wetgeving staat dit niet toe, de macht van de farmaceutische industrie reikt ver. Voordat je het weet heb je ’n boete aan je broek en ben je ’n kwakzalver.

Goed hok, goede duiven, gedrevenheid daar draait het om en indien je dan zoveel mogelijk van de pillen en poedertjes af kan blijven……….Dit is in ieder geval de weg die ik en mijn broer volgen.Paratyfus /salmonella  februari 2013


Kort geleden januari 2013 was er een reportage op t.v. over de ‘super bacterie’ het grote gevaar en het ontstaan ervan. Dit laatste is simpel, de bacterie is resistent geworden door het vele anti biotica en uiteindelijk werkt geen enkel medicijn meer! Simpele uitleg maar ik denk dat het de lading goed dekt. (deze super bacterie kom je vooral al in India tegen. In India kun je op alle hoeken van straat zonder recept anti biotica kopen en wordt dus te pas en onpas gebruikt)


Een duif die paratyfus heeft moet behandeld worden, diversen medicijnen (anti biotica) zijn geschikt en de meeste kuren zijn voor 21 dagen. De bacterie moet dan dood zijn. Veelal werd en wordt geadviseerd de duiven te enten om de duif voor langere tijd te beschermen. Nu dit laatste is het afgelopen jaar 2012 en ook dit jaar het probleem. Een belangrijke werkzame stof is niet beschikbaar waardoor de enting niet langdurig werkt en men dus maar adviseert 2 tot 3x te enten.


Indien je paratyfus op je hok hebt of hebt gehad vooral doen!


Nu hebben je duiven geen paratyfus, je weet het zeker want je hebt ’n gedegen onderzoek laten verrichten. Kuren zijn dan zinloos en de enting is kort werkzaam. Nu gebruik je Allicine op de juiste en voorgeschreven wijze, dan is de kans op besmetting zeer, zeer gering. Zie de testrapporten. Waarom zou je de duiven dan ’n kuur geven en enten? Ze mankeren niets!


Ik zal het sterker vertellen, het ministerie wil het gebruik van anti biotica verminderen in de veeteelt/ pluimveehouderij. Wat doen wij duivenliefhebbers? Juist precies het omgekeerde want je wilt zo nodig op 2 oren kunnen slapen. Kort geleden zijn ’n aantal personen veroordeeld voor het verstrekken van Baytril zonder recept aan pluimveehouderij bedrijven. In onze sporttak wordt het nog steeds verstrekt zonder aantoonbaar zieke duiven op je hok!


Allimax helpt al ’n paar jaar in de veeteelt het anti biotica gebruik te verminderen en dit met succes. Doe er je voordeel mee.

Reacties