#nieuwsvanachterdeduinen# 5


#nieuwsvanachterdeduinen# 5
We zitten inmiddels alweer in Februari en we gaan de komende dagen (volgens de Meteo bureaus) droog winterweer krijgen. Laat maar komen, prima voor de duiven en voor ons zelf.  Op mijn duivenhokken gaat het goed want een mens moet niet zeuren over een eitje wat stuk gaat ook al is dat net van dat ene koppel waar je ‘smoel’ op hebt.  Ook die paar jaarlingen bij de vliegers die zo traag waren met leggen neem ik voor lief omdat ik de oorzaak weet. Inmiddels zijn de eerste piepers verhuist naar het jonge duiven verblijf en ook daar breekt een nieuwe fase van hoop  aan.  Het enige wat nog moet gebeuren is een ‘klusje’ aan de rennen maar daar heeft duivenvriend Wim een oplossing voor bedacht en is in de maak en zo streep ik dit “item” ook door in de agenda, blijft staan; hoklijsten maken en vliegduiven vaccineren maar daar hebben we de maand maart nog voor en kan ik gelijk de jonge duiven meenemen.  Over een kleine 8 weken gaan we alweer van start…………
Afgelopen woensdag was het volle maan maar niet zomaar een volle maan maar ‘blauwe’ maan of te wel super maan. Het verschijnsel blauwe maan gebeurd wanneer 2x binnen een maand een volle maan te zien is en doet zich gemiddeld één keer in de drie jaar voor. De maan staat op dat moment het dichts bij de aarde en kunnen we in volle glorie en op zijn krachtigst bewonderen.  Natuur liefhebbers smullen van dit fenomeen maar ‘vroeger’ en ook nog tegenwoordig zijn er veel boeren en landbouwers die zich laten leiden door dit soort natuur fenomenen, zo ook veel duiven liefhebbers die met volle maan koppelen omdat de jongen dan ook rond volle maan geboren worden. Geloof bijgeloof?  Ik ga er niet tegen in, de natuur heeft mij te vaak laten zien en laten merken dat je er beter in kan meegaan. Laten er in het kweekhok nu die avond 4 jongen geboren worden, we gaan ze noteren en volgen……
We hebben (vrijdag) onze jaarvergadering A.L.V. van de club bijgewoond, jaarverslag, financiële cijfers, benoeming 2 nieuwe bestuursleden George van Brienen en Gerard Twaalhoven,  nieuwe ideetjes, plannen alsmede de nodige werkzaamheden werden behandeld, dit alles staat in schril contrast met de afdelingssite waar het (nog steeds) oorverdovend stil blijft, ze zijn vast in alle rust de zaken goed aan het voorbereiden en gaan ons tijdens de voorjaarsvergadering verrassen of is dit de wens van de gedachte?

Over verrassen gesproken….. Het enige wat je op de site kunt vinden is het voorlopige vliegprogramma, hoe dat tot stand is gekomen weten we en daar ga ik niet meer over schrijven maar wat er in de kantlijn staat;  WAAR je de dagfond en enkele midfond vluchten moet inkorven, namelijk alleen de N.I.C. daar loopt het niet helemaal goed.  Ik meen mij te herinneren dat het voornemen was om de hoeveelheid inkorf locaties te beperken. Prima!  (dus kring 3 niet op 7 plaatsen duiven ophalen maar op b.v. 3 plekken maar niet op wat ik lees op één!!   Zie me al 14 juni de midfond vlucht Mantes La Jolie in ons enige N.I.C. van de kring inkorven.  Eten en slaapzak meenemen en nummertje trekken. Heemskerk de grootste club van de Afdeling gaat de status van NIC aanvragen voor 4 dagfondvluchten, 1 oude midfondvlucht en 1 jonge midfondvlucht.
Onze vereniging gaat ook op zondag 18 maart 2018 wederom De Duivenbeurs organiseren, binnenkort meer nieuws.  Wim Geerlofs en Jack Spaansen werden in het zonnetje gezet en kregen bloemen voor hun respectievelijk 40 en 25 jarig jubileum. Mannen gefeliciteerd en nog velen jaren plezier.
Deze week (zaterdag) was de finale vlucht van de South African Miljon Dollar Race, vorige week werd de Victoria Falls gewonnen (1 en 3) door Hok Ganus uit de USA een specialist op dit soort vluchten maar ook een grote jongen kwa hoeveelheid duiven die worden ingezonden. Ook in South Africa Race zitten een aantal mega inkorvers/inzenders, tijdens de finale vlucht lijkt het wel mee te vallen maar kijk eens op de eerst africhting naar de “getallen’.  Nu lijken dit soort vluchten, gezien hun inschrijfgeld en het bedrag voor het “activeren” ook niet weg gelegd  te zijn voor de doorsnee liefhebber.  Zaterdag om 6.00 uur gingen rond de2500 duiven los (500 km) en de 1e duif maakt nog net 1000 mtr. De dag van lossing komt slechts 4% van de duiven thuis, vandaag zondag komen er gelukkig nog veel duiven na.
Deze week het duivenbestand in de compustam eens goed bijgewerkt maar eerst het programma van de computer ‘boven’ naar mijn laptop ‘beneden’ gezet, wat voor mij een stuk makkelijker werken is.  Versie 2018 met update 9.13 staat er op dus alles is actueel. Sinds vorig jaar gebruik ik ook Compuclub-Cloud om alle weken de bestanden/vluchten bij te werken maar heb ‘het’ nu ook op mijn smartphone geïnstalleerd. Laten we eerlijk zijn je loopt de hele dag met dat ding in je zak want naast bellen komen er de hele dag WhatsApp berichten door.  Nu kan ik waar ik ook ben mijn duivenbestand ‘even’ bekijken best handig wanneer ik in mijn duivenhok zit.  

Reacties