Duffel 14 april


Vrijdagavond zijn er 878 duiven van P.V. Heemskerk richting Duffel vertrokken. In Duffel is op het terrein waar onze duiven worden gelost, vaak wat te doen, dus vroeg ik vrijdagavond aan de convoyeur “gaan we naar Duffel?” Ja wel Duffel maar naar de brandweerkazerne (vandaar ook de andere coördinaten op het lossingblog die er vrijdagavond op werden gezet).  Prima plek trouwens die grote parkeerplaats. Op het zelfde lossingblog valt te lezen dat het bestuur terug is gekomen op het 2 prijzen losbeleid voor de boxen (vrachtprijs voor 10.00 uur lossen en na 10.00 uur). Om technische redenen (Compuclub) heeft men er van afgezien. Gewoon één box prijs van 17.00 euro op de Vitesse vluchten.  
Inmiddels zaterdagmorgen 9.00 uur valt te lezen dat het zwaar bewolkt en heiig is, in en rond Duffel maar volgens mij is de hele vluchtlijn nog niet goed, het wachten is op het zonnetje en de volgende berichtgeving is om 9.30 uur….. 
12.00 uur in Heemskerk is het nog steeds bewolkt en grijs, toch is het zicht prima maar omdat het zonnetje zich niet laat zien is het 'koud'. De lossing carrousel draaide op volle toeren, afdeling 5 is los en ook afdeling 7 heeft de duiven inmiddels gelost (ook in Duffel). Wij gaan mogelijk lossen om 12.30 uur, het is te hopen dat het luchtruim dan leeg is en er geen vermengingen optreden want dan maak je geen vrienden met de mannen in 5. We wachten het maar af, het is geen makkelijk dag om te lossen. 
Na afloop van de vlucht, de uitslag van P.V. Heemskerk op dit Blog………………………….

Dirk Ebbers is de winnaar, Dirk van harte, top!
 

Reacties