zaterdag 28 april 2018

The Day After


The Day After,
Asse Zellik werd een vlucht waar de eerste duiven hoge snelheden behaalden en gelijk ik vrijdag al voorspelde het kon weleens een vlucht worden met ‘verschillen’ en dat werd het! Neemt niet weg dat je er gewoon al is het er maar één op tijd moet ‘pakken, en dat is niet gelukt. De regenbuien op de vluchtlijn zijn zonder twijfel de grote boosdoener want de duiven kwamen uit alle hoeken aanzetten en zelden uit de goede, behalve bij de mannen die ze scherp genoeg hadden en die ze wel uit de goede hoek kregen en er doorheen knalden. Zo hoort het’, maar het is duidelijk dat veel duiven er omheen zijn gevlogen maar alle duiven zijn weer huiswaarts gekeerd en dat is een pluspunt.
In onze club werd met afstand Sam de Jong de winnaar. Sam heeft in het ‘verleden’ de naam “De Tovenaar” van Heemskerk gekregen maar maakt zijn faam ook nu weer helemaal waar. Sam gefeliciteerd!
"De Tovenaar van Heemskerk 1 en 3 tegen 797 duiven.
 
De toptien van Heemskerk
1-3 Sam de Jong,2-4 Gijs Kabalt,5-6 Max van Delden,7 Ron van Rijn, 8-10 Peter Nijman 9 Gerrit Twaalfhoven.
In de uitslag missen we onze nestor van de club Gerrit de Boer, Gerrit heeft al enige tijd fysieke problemen en heeft voor deze vlucht zelfs niet in gekorfd. Gerrit langs deze weg, sterkte en beterschap.
Zelf ben ik niet tevreden en dat is maar goed ook, want dan is er nog genoeg ruimte voor verbetering. In de club tegen 797 duiven toch nog de 15e plaats en ook mijn aangewezen duiven doen nog mee. In het Rayon tegen 1378 duiven de 27e plaats maar slechts 16 van de 46 in de prijzen, dus maar liefst 30 duiven gewoon te laat! Dat kan en moet een stuk beter.

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten