maandag 8 juli 2019

The Day After, after, after....


The Day After
Het is de Day After achter de Day After geworden want de duiven In Argenton konden pas zondag los.
Terug naar zaterdagmorgen, de duiven die in Roosendaal stonden kregen om 7.45 uur de vrijheid en met de wind op de staart, vooral het 1e stuk van het traject (de wind draaide later naar noord), bereikten de duiven vrij hoge snelheden. De wind die ook stevig uit het westen blies, zorgde ervoor dat kring 1 en 3 er nu totaal niet aan de pas kwamen. Het werden 2 prachtige vluchten en waar het oude duiven concours binnen 4 minuten sloot, duurde het bij de jongen wel een dikke 11 minuten.  Verliezen werden er bijna niet geleden dus veelal tevreden gezichten.
Bij de oude duiven pakt Peter Nijman de 1e en 2e plek, Max van Delden pakt 3-5 en 9, Jos Nijman de 4e plaats, Dirk Ebbers 6e, Frank Rodenburg de 7e en Jan Vogelzang de 10e.
Bij de jonge duiven pakt Simon Durge de hoofdprijs, gevolgd door frank Rodenburg  op plek 2 en 4, 3e Gerrie Lotterman , 5e peter Beentjes, 6e Hans Baltus en 7-8-10 Max van Delden en 9e Dirk Ebbers.
Zaterdag vallen de duiven uit Agen en Barcelona mondjesmaat en weet Cees Niesten jr. een duif te pakken uit Agen, gelukkig komen er op zondag wat meer duiven door en zien we Cees Niesten sr., Jos Vermaas, Combinatie van der Aar, John laan een duif uit Barcelona klokken.  Zag liefhebbers hoeveelheden duiven meegeven op één vlucht, zoveel heb ik er totaal niet op mijn hok zitten. Ieder zijn meug maar soms krijg je het idee…’die krijgt ze goed’ maar dan na wat graafwerk zie je de ingekorfde hoeveelheid.
Zelf was ik niet ontevreden over Roosendaal oud en de jongen kwamen ook prima af maar de slechte gewoonte zijn ze nog niet afgeleerd.  Hopelijk op zondag een mooi concours uit Argenton……
deze tijd van kennis en dan willens en wetens toch de duiven lossen. De bronafbeelding bekijken
De duiven uit Argenton zijn om 8.00 uur gelost, iets wat verlaat las ik op de site van Afdeling 5 omdat het weer boven Noord Frankrijk problemen kon geven.    We zitten vandaag in koelere lucht die met een noord-westelijke stroming aangevoerd wordt. Echter in Noord-Frankrijk hebben we te maken met een zeer hinderlijke bewolkingsband met daarop wat regen. Daarachter en er voor ziet het er beter uit. De nationale lossingscommissie verwacht om 08.00 uur te kunnen lossen."
We hebben het geweten, een draak van een vlucht, laat in de avond zijn de prijzen nog niet verdient en je hoopt maar één ding dat ze maandag nog doorkomen. Super van die paar mannen die ze goed ‘’pakken” en klasse van die duifjes die doorkomen maar de ‘lol’ is er bij mij wel van af.  Natuurlijk het is het je eigen verantwoording en ik schreef (donderdag) nog dat het zaterdag en zondag moeilijk zou worden om te lossen, de Belgen gingen er niet voor niets vrijdag al uit!  Waarom willens en wetens toch naar Argenton en waarom …..ik stop met schrijven want een teleurgestelde liefhebbers kan beter zijn mond houden. Er kan een streep door het seizoen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten