zaterdag 9 mei 2020

Goed nieuws


Het was ’n mooie week….

Een week dat wij alle slachtoffers herdachten maar ook onze 75-jarige vrijheid vierden, weliswaar onder omstandigheden die wij 3 maanden geleden niet konden bevroeden maar misschien gaf het een extra dimensie. Woensdag kregen wij de nodige versoepeling van onze minister-president te horen en wie weet geeft dat ook enige soelaas voor de duivensport!

In onze club zijn wij er helemaal klaar voor en ik plaats op het einde van dit weekbericht het protocol van P.V. Heemskerk. Donderdag kwam de clubvoorzitter even bij mij langs om te checken of ik één van de inkorvers ben. Ja, ik ben bereid, samen nog andere sportvrienden dit jaar de duiven in te korven voor de liefhebbers met een Benzing systeem. (In het verleden ook gedaan, ben fit en met ons protocol geen enkel probleem. De afgelopen week, het mooiste weer van de wereld dus de jonge duiven hebben 5x in de mand gezeten en kwamen 5x als een speer naar huis. Ik zit pas op een kleine 10 km qua afstand maar het ging mij erom dat ze wennen aan de mand, het rijden, het lossen. Komende week wanneer de omstandigheden het maar even toelaten ga ik naar 20-30 kilometer. 

De duiven zien er goed uit, de omstandigheden waren de laatste weken prachtig maar ik laat mij niet foppen, eerdaags toch een bezoek aan de duivendokter gepland om de jonge en oude duiven te checken……
   
Het nieuws van de NPO van vrijdag is natuurlijk geweldig, wij kunnen gaan ‘vliegen’!!  Natuurlijk zijn er beperkingen maar dat nemen wij voor lief. Geen kampioenschappen, kunnen wij België en Frankrijk in en zo ja wanneer en zo niet gaan wij dan uit het oosten vliegen? Daarnaast moeten de clubs voldoen aan het protocol en moeten gecontroleerd worden. Nog genoeg werk aan de winkel, complimenten aan de mensen die het mogelijk hebben gemaakt, sterkte en wijsheid aan de afdeling die het nu verder moeten invullen. Niet zeuren, schouders eronder!  Ik verwacht dat we dan 23 mei kunnen starten…

Zaterdag waren de oude duiven voor de 1e keer aan de beurt voor een africhting, gelijk op 25 km en doffers en duivinnen tegelijk los. De spiertjes losmaken en het GPS-systeem ’n beetje aanscherpen.  Daarna mochten ze een paar uurtjes bij elkaar blijven (2e keer dit jaar)

lees verder voor het protocol




Protocol voor Inkorven P.V. Heemskerk
Om toe te werken naar een verantwoorde wijze van inkorven, is er dit protocol voor onze vereniging opgesteld. Hierbij wordt het maatschappelijk belang in acht genomen om liefhebbers zo snel mogelijk in een gecontroleerde en veilige omgeving weer te laten deelnemen aan de wedstrijdsport met postduiven. De leden moeten op een veilige manier hun duiven kunnen brengen voor verzending naar de losplaatsen. Dat geldt ook voor de behandeling van de wedstrijdklokken waarin de data van de deelnemende liefhebbers en duiven worden opgeslagen en uitgelezen.
-         INKORVEN

-         De liefhebbers melden op de vereniging app voor woensdag (uiterlijk om 18.00 uur) het aantal duiven die ze mee willen geven op de wedvlucht. Ook geven zij aan of men zelf de duiven komt brengen of dat iemand anders ze meeneemt.

-         De vereniging bepaalt daarna dan op voorhand een inkorfschema.

-         De liefhebbers komen volgens dit opgestelde rooster met hun duiven naar de vereniging.
De oplaadploeg zal als laatste ingedeeld worden.

-         De liefhebber dient de doffers en duivinnen gescheiden aan te bieden. Let erop dat u op uw manden kenbaar maakt of er doffers of duivinnen in zitten (met een label, papier of sticker)

-         Het gebouw, behalve het inkorfdeel, blijft gesloten en de deelnemers dienen buiten het gebouw (in de auto) te wachten totdat men aan de beurt is.

-         De manden met duiven worden samen met de klokken aangeboden op een tafel bij de ingang van het inkorfdeel van het gebouw. Nadat de liefhebber zijn manden op de tafel heeft gezet loopt hij direct terug naar zijn auto/fiets.  De liefhebber blijft ten alle tijden buiten het gebouw.

-         Klokken en handvaten van de manden worden zowel voor inkorving als na de inkorving gedesinfecteerd door een vereniging functionaris.

-         De duiven worden zelfstandig door de inkorvers van de vereniging uit de manden gehaald en ingebracht in de verzendmanden en de klokken. Na iedere inkorving zijn zij verplicht hun handen met desinfecterende handgel te reinigen.

-         Na het inkorven brengt een vereniging functionaris de klokken het kantoor en desinfecteert deze.

-          Na invoering in de pc worden de klokken wederom gedesinfecteerd en met manden bij de deur neergezet zodat de liefhebber zijn manden en klok weer kan ophalen. Liefhebber is zelf verantwoordelijk voor de ontsmetting van zijn manden.

-         Na het inkorven dient de liefhebber direct het verenigingsterrein te verlaten

  
Protocol voor het Uitslaan P.V. Heemskerk
Om toe te werken naar een verantwoorde wijze van het uitslaan van de klokken, is er dit protocol voor onze vereniging P.V. Heemskerk opgesteld

-         Na de wedvlucht om 19.00 uur plaats de liefhebber zijn computerklok op de tafel bij de ingang van het gebouw. Hierna dient hij het terrein te verlaten of te wachten in de auto. Geadviseerd wordt om de computerklokken van meerdere liefhebbers door een persoon te laten brengen
-         Een vereniging functionaris desinfecteert de klokken waarna hij ze naar het kantoor brengt
-         Na het uitprinten en inbrengen van de vluchtgegevens kunnen indien gewenst de klokken op gehaald worden op een tafel bij de ingang van het vereniging gebouw.
-         De klokken kunnen ook worden achtergelaten in het kantoor waar zij voor de volgende vlucht gedesinfecteerd beschikbaar zijn.
-         Geprinte wedvluchtgegevens blijven alleen beschikbaar voor eventuele controle in de computerruimte. Er worden dus geen kopieën voor de liefhebbers gemaakt.
-         De uitslag van de vlucht komt alleen beschikbaar via internet en verstuurd per mail en d.m.v. een foto van de uitslag op WhatsApp (Meld app)
-         De kantine blijft gesloten. Het verzoek aan de leden om niet samen te komen en het verenigingsterrein zo snel mogelijk te verlaten 



Algemene richtlijnen P.V. Heemskerk
Er zijn maximaal 4 personen aanwezig in het gebouw t.w.
· 2 personen achter de (gescheiden) inkorftafels die zelf de duiven uit de mand van de liefhebber pakken, de duiven over de inkorfantenne halen, het ringnummer controleren en de duiven in de verzendmanden plaatsen.
· 1 persoon die de computer bedient en de data van de klokken in- en uitleest.
 · 1 persoon die optreedt als centrumleider en toezichthouder en die de liefhebbers afroept volgens schema.
 Na elke inkorving dienen de aanwezigen hun handen te desinfecteren. Ook dienen er desinfectiemiddel/doekjes beschikbaar te zijn om de klok(ken) te desinfecteren. Om het dragelijk te houden is er de mogelijkheid om tijdens het proces van rol te wisselen. Het laden van de manden in de vrachtwagen geschiedt door maximaal zes personen waarbij een afstand van minimaal 1,5 meter wordt gerespecteerd.

-         Het laden van de duiven in de container wordt gedaan door 6 leden die op het oplaadschema zijn aangegeven.
-         Bij het laden van de duiven zijn handschoenen (graag zelf meebrengen) verplicht.
-         De kantine blijft gesloten. Het verzoek aan de leden om niet samen te komen en het verenigingsterrein zo snel mogelijk te verlaten.
-         De centrumleider is verantwoordelijk voor de gang van zaken tijdens het inkorven en uitslaan van de wedvlucht. Bij het niet nakomen van de regels rondom de Corona besmetting zal hij de leden hierop aanspreken.
-         Alle leden dienen er rekening mee te houden dat het niet nakomen van de regels de vereniging op een flinke boete kan komen te staan.
-         De centrumleider is een bestuurslid.  


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

LENNIK