zaterdag 30 mei 2020

THE DAY AFTER


The Day After,

Vrijdagavond zijn er in Heemskerk weer tegen de 1100 duiven ingekorfd, waarvan er 841 in concours staan. Ook deze keer verliep het inkorven prima en rond 22.00 uur kwam de wagen al aanrijden om de duiven op te halen. (Deze keer de wagen van kring 1) Een uurtje eerder kwam er ook al ‘n wagen, (prachtig handzame auto) van afdeling 5 maar deze kwam legen manden brengen!

Zaterdagmorgen was het al vroeg prachtig weer met nog een kalm oostelijk windje, later wat steviger met wat noord er in.  Om 8.00 uur geen berichtgeving, taal noch teken dus nog maar even voor een wandeling de polder in, om 8.15 een appje van de club duiven los 8.00 uur dus snel huiswaarts gekeerd. (Dit kan echt beter, je kunt eerder en wat meer vertellen, o.a. waar je staat, gelijk handig met de juiste coördinaten en wat je voornemens bent!)

Wij stonden met zijn drieën in de lucht te turen en plots hangen er 2 boven het hok. Je ziet gelijk dat het doffers zijn en die klapwiekten (helaas) nog de nodige ererondes, mooi om te zien maar slecht voor het hart. De duiven volgen elkaar in een rap tempo op en met 20 minuten zitten er 36 van de 38 in de klok. Je kijkt op de verengingsapp en je ziet dat je er aardig bijzit.  Broer peter pakt de eerste maar blijkt later…… hij maakt een topuitslag.
In de club tegen 841 duiven peter Nijman 1-2-4-5-7-8-9 enz.  Kuilman Zwanenburg 3 enz. Gerard Twaalfhoven 6 enz.  Comb van Vliet-Paap 10 enz.  Comb Zoontjes 11-13 enz. J.A. Nijman 13-15 enz. Peter Beentjes 14e enz.

In de kring maken wij (de club) ondanks de O.N.O. Wind een prima uitslag te beginnen met de 5e plaats.. (Peter Nijman)


Wanneer we verder rondkijken en horen hoe de duiven elders vallen, blijken er ook nogal wat duiven later en onregelmatig thuis te komen. De Nijmannen en zeker mijn broer mogen niet mopperen, al moeten die van mij er wel een tandje bijzetten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten