zondag 9 mei 2021

NABESCHOUWING MORLINCOURT

 

NABESCHOUWING MORLINCOURT

Het is zondag 10.00 uur dat ik achter de laptop plaats neem, eerst een uurtje gelopen door een met de zon overgoten polder, warm, zonnetje maar ik had toch mijn regenjas meegenomen. 9.30 uur begint het weer te betrekken en rommelt het in de lucht en begint het te regenen……geen duivenweer. Net op tijd thuis. Inmiddels schijnt het zonnetje weer.

Terug naar de zaterdag de duiven konden in de vroege ochtend niet los maar om 14.15 zag men een gaatje en was de vluchtlijn goed, alleen in de kustprovincies trok het regenfront tergend langzaam weg en de snelste duiven zaten met hun neus ertegenaan of doken er doorheen. De Zuidoostenwind zorgde voor hoge snelheden maar ook voor een onregelmatig verloop maar je moet er gewoon één pakken en dat deed broer Peter Nijman paar minuten voor 17.00 uur gaat de app en Peter pakt fraai de overwinning in de club tegen 997 duiven, goed voor de 5e plek /2263 duiven en provinciaal de 9e tegen 13810 duiven

Zelf stond ik samen met Dirk in de regen in de tuin, niet lang na het eerste appje dient de eerste duif zich aan maar deze doffer vond het nodig bij het landen het doorstarten te oefenen, niet één keer bij zijn 4e poging valt er een duivin op de plank maar de 735 laat zich pas na nog 2 minuten misvliegen klokken. Mijn 1e geklokte duif is nog goed voor de 6e plek in de club, 31 in de kring en 46e in de Afdeling tegen 13810 duiven. (Kring 3 heeft ze goed gekregen!)

Peter van harte gefeliciteerd met de overwinning!!

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Duffel