zaterdag 15 mei 2021

Nabeschouwing

Ja, het was vrijdag een bijzondere dag. Allereerst kan ik mij niet heugen dat ik ooit een oude duivenvlucht op vrijdag heb gevlogen, daarnaast nog wel wat kanttekeningen betreffende de late recall of verzoek van de NPO/IWB om de vluchten te cancelen. Onze afdeling wilde in Duffel lossen maar kreeg daar geen toestemming voor besloten werd in Quievrain te lossen. (ik schreef eerder dat ze naar Duffel reden maar dat is niet correct!!) 

Lossen onder de kwalificatie goede omstandigheden met uiteindelijk als resultaat na al die inspanningen een onregelmatige vlucht met veel duiven die als verzopen katten thuiskwamen. Het bestuur van onze afdeling heeft inmiddels uitgelegd welke inspanningen zij hebben gedaan en waar zij tegen aangelopen zijn. HELDER EN DUIDELIJK thnx. We hebben een vlucht vervlogen, de klep is dicht en we hebben een vrij weekend. Het is met een sisser afgelopen en we kunnen weer poetsen. 

De vlucht werd gewonnen door Ans en Jan Vogelzang. Ans en Jan van harte gefeliciteerd met de mooie 1e plek en de prachtige klassering in de kring en Afdeling!


Ik stond samen met Dirk op tijd in de tuin te wachten, niet veel later kwam een ander oud liefhebber langs fietsen en ook hij kon mooi een duivenvlucht live meemaken. Na verloop van tijd verschijnt op compulive de eerste melding uit Zandvoort en dan wordt het echt spannend. Vervolgens het 1e appje van de club en gelukkig niet veel later komt de 1e duif fantastisch aanzetten. Het vervolg is traag maar gestaag. De eerste zijn redelijk droog, ze hebben dorst daarna komen ze als verzopen katten aan en de laatste valt om 19.45 uur. 

Zelf een mooie tijdduif, alle getekende te laat, klepdicht. 


2e in de club, 4e in de kring  en 14e tegen ruim 10. 000 duiven. 

In deze nabeschouwing zaten in eerste instantie 2 storende fouten. De duiven zijn niet in Duffel geweest en er is ooit een jonge duivenvlucht op vrijdag vervlogen. Bij deze recht gezet. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

The Day after