zaterdag 31 juli 2021

Fontenaye en Duffel

In Heemskerk zijn beduidend minder duiven ingekorfd dan zijn we gewend, maar het seizoen eist zijn tol.  

Fontenaye is om 7.30 uur gelost en wanneer ik de snelheden zie van de die hun jonge duiven al hebben gelost, kan het wel 100 km p/u worden😀

De jonge duiven zijn om 11.30 uur nog niet los, maar het lijkt erop dat wij een paar uurtjes geen buien krijgen, dus wie weet................afdeling 5 heeft inmiddels om 11.20 in Duffel zijn 1e groep gelost!!!

De jonge duiven gingen om 13.00 uur los, na alle duiven van Afdeling 5 en met extra vertraging omdat de Belgische duiven uit Vierzon/Bourges thuiskwamen.

Zaterdag 16.00 uur

De duiven uit Fontenaye konden niet tippen aan de snelheden van Afdeling 5 en ik kan mij niet van het idee onttrekken dat de duiven, buien op hun kop hebben gekregen. In onze club wint de combinatie Kuilman/ Zwanenburg, die de duiven het hele DF seizoen geweldig hebben gepakt!!! Ron en Theo van harte gefeliciteerd. Ook Simon Durge en Hans Baltus pakken mooie tijdduiven.

De duiven jonge vlucht is op een overweldigende manier gewonnen door peter Beentjes, 4 duiven tegelijk die elkaar lekker ophouden. Super kerel!! 





Geen opmerkingen:

Een reactie posten