zondag 13 maart 2011

verkoping Rayon B een succes.

Afgelopen zaterdag is de verkoping jonge duiven Rayon B geweest. Resultaat een mooi bedrag, ruim 4500 euro, de kas is goed gevuld dus kunnen er weer mooie geldprijzen uit! Tevreden gingen de meeste met hun nieuw verworven aanwinst(en) naar huis. Toch maar weer mooi georganiseerd door de commissieleden van het Rayon, hulde mannen en natuurlijk ook de mensen achter de bar, het was prima geregeld. Zelf kreeg ik een prachtige bos bloemen als dank voor het aan de man brengen van de duifjes, nogmaals bedankt en graag gedaan. Hierna nog even aangeschoven bij de mannen uit Uitgeest en werd het dus  toch nog laat.

De komende weken zullen er ongetwijfeld nog wel een paar vergaderingen zijn om de laatste puntjes op de i te zetten en kunnen/moeten de hok en inentlijsten ingeleverd worden, maar dan is het wat mij betreft wel gedaan met praten/schrijven over het vliegprogramma en al die randverschijnselen, de handjes zullen nog wel uit de mouwen moeten om de manden weer seizoen klaar te krijgen en de “computerman” van de vereniging krijgt het nog druk met het chippen van de laatste duiven. Onze club is in ieder geval ook weer klaar voor het nieuwe seizoen.

De vliegduiven zitten nu op eieren en gaan elke dag los. Met de dierenarts wordt een afspraak gemaakt, lijsten liggen klaar, de klok is aangesloten en maar eens goed kijken of alle ringen nog gemakkelijk “piepen”en zo gaan we toch in een rap tempo naar de 1e africhting.
Bij mooi weer ga ik ze de komende weken  zelf een paar keer zo’n 25 km wegbrengen om ze een beetje in het ritme te krijgen. Vooral voor de niet goed op geleerde zomerjongen en laatjes is dit een must en ik weet in mijn directe omgeving dat sommige hiermee al zijn begonnen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

LENNIK