donderdag 27 september 2012


Weer terug na een paar weken uit de lucht te zijn geweest. Mijn fietsvakantie in Pakistan en China zit erop. Een geweldige fietstocht met op het einde een spannend slot.

Ondertussen maakte Broer Peter er tijdens mijn vakantie ’n mooi feestje van en haalde op de laatste Natourvluchten ongenadig hard uit. De week ervoor was bijna niet te evenaren maar toch trokken zijn duiven alles nog een keer uit de kast en waren super gemotiveerd en declasseerde de concurrentie.

Ik zat zelf op dat moment al in Islamabad en zag de uitslag op mijn ipad en heb stilletjes meegenoten. De natour is echt voor de specialisten, een paar weken geleden schreef ik dat het verstandig zou zijn alle vluchten tot en met Belgie niet meer gezamenlijk te lossen omdat de duiven de verkeerde aanvliegroute leren en meestal over Amsterdam binnenkomen. Genoeg commentaar kwam er over me heen, bepaalde hokken zouden dan alles opvegen en winnen! Nu dan niet? Vooral van de heer  J.H kreeg ik ’n uitgebreide mailwisseling, die het volstrekt niet met me eens was. Niets mis mee want dat houd de discussie levendig maar het blijft natuurlijk moeilijk je eigenbelang uit te schakelen. Deze liefhebber veegt de concurrentie in zijn rayon ook op, zelfs met een gezamenlijke lossing. Zijn ze nu blij met hem? Laten we eerlijk zijn, het heeft puur te maken met conditionering en gedrevenheid. Natuurlijk moet je als liefhebber tot de top gedreven zijn en je moet ook wel klasse op je hok hebben, maar met de juiste voorbereiding en geprepareerde duiven kan je tot zulke uitslagen komen. Broer Peter is hier in ons Rayon ook ’n mooi voorbeeld van! Blijf ik van mening dat we moeten gaan lossen samen met Rayon A. Dus tot en met de Franse grens A en B samen los en concoursen.

Wat dacht U hiervan

PETER NIJMAN WINT LAATSTE NATOERVLUCHT.                                                                                                        

Peter heeft op de Natour nog eens alles uit de kast gehaald en pakt op de laatste vlucht van het jaar opnieuw ’n eerste plaats in het Rayon. Nadat hij de week ervoor al een “wereld” uitslag maakte deed hij er deze week ’n schepje bovenop. In de club tegen 247 duiven de 1e-3e-5e -7e-8e-9e-10e-12e-13e-14e-15e-16e enz. 20 van de 30 in de prijzen. In het rayon tegen 1624 duiven 1e-5e-8e-14e-15e-16e-17e-22e-23e-25e-26e- 27e enz. en 27 van de 30 in de prijzen.

Winnaar is de 2011 1626061 ’n laat zomerjong van 2011, die in het begin van het seizoen is op geleerd en niet direct potten kon breken. Dit doffertje komt echter uit “Bonte Gilles” x de “41” duivin en daar komen al wat toppetjes uit en was het dus terecht enig geduld te betrachten met ’n prachtige overwinning als beloning.

Peter werd in zijn sterke club P.V. Heemskerk, natour kampioen en pakte in het Rayon de 3e plek op deze discipline!  Al met al sluit hij het seizoen geweldig af.

  

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten