maandag 29 oktober 2012

18 november!!


Zondag 18 november

NOORD-HOLLANDSE KAMPIOENENDAG

Om 12.45 uur aanvang Forum met als gasten: Martin van Zon, Lex Udo, Bert Braspenning en Michel Verweij.

Martin van Zon, topspeler uit Afdeling 5, discipline de laatste jaren vluchten boven de 350 kilometer. Landelijk bekend geworden door de d.v.d. van de Koerier na zijn fantastische prestaties op de dagfond. Duivenkenner, keurder en tegenwoordig ook columnist. Nog belangrijker heel veel topspelers zijn geslaagd met zijn duiven en adviezen. (o.a. Harm Vredeveld, Co Eusman en ’n waslijst van namen kunnen we opsommen)  Martin schrijft over  problemen maar geeft ook oplossingen aan en we krijgen nu in Heiloo, de mogelijkheid hier wat dieper op in te gaan.

Lex Udo, uit Afdeling 6 rayon A, discipline vitesse en midfond, zowel met de oude als jonge duiven. Lex is de man van de kettinguitslagen en het lijkt of zijn duiven geen enkele moeite hebben om kop te vliegen. Dit jaar ook met zijn jonge duiven formidabel, hoe verder en warmer, ze bleven als raketten thuis komen en daar hebben we wel wat vragen over.

Bert Braspenning, een levende legende en speelt zijn hele leven zich bij de kampioenen. ( meer dan 60 jaar) Hoe is Bert al deze jaren zo met zijn tijd mee gegaan. Zijn de duiven de afgelopen jaren veranderd/geĆ«valueerd? Hoe is Bert hier mee om gegaan, wat is zijn visie op de ‘toekomst’ en is er een leven zonder duiven voor Bert.

Michel Verweij, de helft van de combinatie Verweij-Castricum. Deze combinatie is de absolute uitblinker op de ‘zware fond’. Elk jaar nationale kopprijzen, waar ’n ander droomt  ’n keertje in zijn leven vroeg te zitten, doen deze mannen het bijna elke vlucht. Heintje, de Toon, wie kent ze niet. Michel is ook columnist en zeker een vraag; wat is en hoe ziet hij de toekomst van de ochtend en middaglossingen……..avondvliegen, spel jaarlingen.

De organisatie heeft mij gevraagd dit jaar het forum te leiden en dat gaan we dus doen. Het is voor mij de eerste keer en ik heb vragen genoeg voor deze mannen, het is echter de bedoeling dat er vragen uit de zaal komen en het liefst uit ’n bomvolle zaal! Ik weet  uit ervaring dat het soms moeizaam is vragen uit de zaal te krijgen. Toch hoop ik op een spervuur aan vragen, bent U echter niet in staat of wilt U de vraag niet in de zaal stellen, kunt U mij mailen en ga ik proberen het te verwerken.

Zet ’n streep in je agenda, kijk je vrouw lief aan en kom naar de Noord-Hollandse Kampioenendag!!!

Locatie Golden Tulip Heiloo en  o ja mijn mailadres joslia.nijman@ziggo.nl

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Duivenmarkt Heemskerk