zondag 7 oktober 2012

vergaderingen


De maand van de vergaderingen…………

Zo, de nieuwe maand is begonnen en we zitten dus alweer in oktober. Deze maand hebben we de najaarsvergadering van de Afdeling (26 oktober). De agenda ziet er prima uit en iedereen is in de gelegenheid gesteld voorstellen te doen over het vliegprogramma en wijze van lossen. Zelf komt de Afdeling ook met ’n voorstel, waar trouwens niets mis mee is maar wil je dingen echt wijzigen/veranderen dan moet je wel zelf met voorstellen komen. Voorstellen die hout snijden, die uitvoerbaar zijn anders hangt er al gauw het label “pre advies tegen” aan.

De jaarrekening van 2011 moet nog goed gekeurd worden en die van 2012 zal ongetwijfeld ’n positief resultaat laten zien. Beren op de weg zullen we dus niet tegenkomen. Ik voorzie eigenlijk geen problemen deze vergadering, maar ook geen schokkende veranderingen, ook onze club heeft ’n voorstel ingediend welke het wel niet zal halen. Helaas ben ik wat somber gesteld maar ik heb wat mensen gesproken en er is gewoon te weinig draagvlak. De afdeling heeft eigenlijk maar 1 groot probleem, tekort man (vrouw) kracht in het bestuur en het probleem wordt alleen maar nijpender. Martijn Kramer gaat het bestuur verlaten en zie maar eens nieuwe mensen te vinden. Trouwens wil je wat veranderen dan gaat dat meestal het snelst wanneer er mensen in het bestuur zitten die dat ook willen en kunnen uitwerken.  Ondertussen moeten we blij zijn dat we mensen hebben die de kar nog willen trekken.

Zelf heb ik dit jaar prima kunnen werken met Arie en Cor in de lossingscommissie. Natuurlijk moesten er wel eens plooitjes glad gestreken worden en waren we het niet altijd met elkaar eens maar dat houd je wel scherp. Van die paar kleine foutjes dit jaar moet je leren en misschien moet je ook wel wat regeltjes veranderen, met de huidige moderne middelen en kennis moet je niet tegen verouderde regelgeving aanlopen. De voorzitter heeft ondertussen mijn evaluatie gekregen en het zal vast wel goed komen. Zaterdag 3 november gaan we samen met de convoyeurs en vervoerscommissie het afgelopen seizoen  doornemen, even  gezamenlijk lunchen en kijken waar nog  wat verbeterpuntjes te vinden zijn. Langer hoeft niet, elkaar in levende lijven zien en spreken is gewoon belangrijk na al dat telefonische contact afgelopen seizoen. Er zijn nogal wat criticasters onder de leden en bij de columnisten,  maar ik kan U verzekeren dat deze mannen de duifjes prima verzorgd hebben en ’n onmisbare schakel zijn in onze beoefening van de duivensport. Hopelijk ‘tekenen’ de meeste  voor weer ’n jaartje bij.

15 oktober bestuursvergadering van onze club en dan 19 oktober  onze ledenvergadering .We zullen  de voorstellen en agenda van de afdeling bespreken en de club kan zich uitspreken over het stemadvies wat onze afgevaardigden mee krijgen.

Op 17 oktober hebben we vergadering van ons rayon (B) en kunnen we kijken of de neuzen ’n beetje de zelfde richting uitstaan. Slechts 2 verenigingen hebben ’n voorstel ingediend bij de afdeling. P.V. Heemskerk en Beverwijk. Beverwijk doet in eerste instantie het voorstel de Afdeling te splitsen in Oost en West, ook niet slecht maar absoluut niet haalbaar en voorlopig niet realistisch. (alles moet op de schop), als alternatief willen ze dat AB gezamenlijk concoursen tot de Franse grens. ( gelijk het Heemskerkse voorstel).  10 clubs in ons rayon en slechts 2 voorstellen! Dat Uitgeest niet met een voorstel komt kan ik begrijpen, ligt het meest oostelijk en ze zullen daar de noodzaak er niet van inzien. Uit Haarlem komt geen boe en bah en ik ben nieuwsgierig of ze voornemens zijn onze voorstellen te steunen en zo ja, ze tijdens de Afdelingsvergadering dat dan ook daadwerkelijk doen!

Het 1e jaar van P.V. Heemskerk is ook goed verlopen, ook hier kan je ’n lijstje met verbeterpunten opstellen, sommige dingen kunnen anders, soms beter, af en toe sneller maar door de bank genomen is alles goed verlopen en is de club financieel kern gezond. De integratie is dus goed verlopen en dat kon je zien aan de tafelschikkingen en het feit dat men steeds langer bleef zitten, lekker na bomen en  hoe later het werd, hoe harder de stemverheffingen.

Sportief ging het ook hard in de club en voor alle kampioenschappen werd fel gestreden. In het Rayon heeft onze club ook weer zijn stempel kunnen drukken en deden onze leden mee met menig kampioenschap.

De toekomst voor de club ziet er goed uit, voor 2013 krijgen we er zelfs 2 leden bij, oude bekenden en echte fondmannen. We blijven ’n grote club! Eerst gaan we 2012 afsluiten met de jaarlijkse Tentoonstelling, vergaderingen en feestavond maar gelukkig GEEN VERBOUWINGEN meer. Het is tenminste te hopen dat onze voorzitter niets heeft bedacht.


Over de duiven is niet zoveel te vertellen, er zijn erbij die alweer mooi worden en dit zijn voornamelijk mijn jonge duiven. Geen winterjongen, niet verduisterd en belicht, 1,2 pennetjes moeten ze nog maar gooien en ze worden nu alweer glad. Bij mooi weer mogen ze af en toe los, beetje bewegen kan nooit kwaad. Het is prachtig als je ze in de tuin ziet lopen en ze zit te observeren en plots zie je ’n duivin  ’n doffer worden en kan je er weer 1 verhuizen naar ’n ander hok. Ik zal vast niet de enige wezen die dit overkomt.  De duiven zijn weer op ‘gewicht’ en worden gelijk weer wat scherper en alerter, minimaal 2x in de week staat het bad in het hok en je ziet de duiven er van genieten..

Geen opmerkingen:

Een reactie posten