zaterdag 29 november 2014

Bijna december......

Bijna december, het koppelen staat voor de deur en hopelijk komt er ook een oplossing voor de bestuurscrisis, er is in ieder geval wat helderheid gekomen...............

Afgelopen zondag de beurs bezocht en ja .....zonder duiven valt dat (zwaar) tegen maar er is wel altijd de gelegenheid om een paar bekende te spreken, zo ook deze keer o.a. een inmiddels ex lossingsman van afdeling 7, ook daar bedreigingen en bestuurlijke crisis, verder 'n totaal ontredderde liefhebber die net te horen had gekregen dat de combinatie werd ontbonden. Het moge duidelijk zijn, ik vond er deze keer weinig aan.
Ondertussen worden de tentoonstellingen geannuleerd en waar mogelijk verplaatst, ook de zaalverkopingen ontkomen niet aan de 'verboden ' en worden verzet en verplaatst. De laatste dagen worden er gelukkig geen nieuwe brandhaarden van de vogelgriep ontdekt dus wie weet kunnen we met 'n paar weken de draad weer op pakken.

Dinsdag fietste ik 'n collega duivenmelker tegen het lijf, beetje bijpraten en uiteindelijk eindigde ik bij zijn hok en kreeg ik zo'n 20 tal duiven in handen.
Nu dan ben ik gelijk weer bij de les! Topliefhebber met supers op zijn hok. In de hand al geweldige Vitesse/midfond duiven maar deze laten ook zien dat ze kop vliegen. Heel simpel hij duldt gewoon geen andere! Keiharde selectie bij duiven waar de klasse al vanaf straalt. Woensdag bij 'n andere liefhebber op bezoek, ook hier een liefhebber die alleen Vitesse/midfond speelt, duiven zagen er op het zicht goed uit maar .......... een liefhebber met 'n bot mes. Is dat erg, wel nee maar je blijft 2e viool spelen.

Woensdag was er het "voorzitters overleg" van onze afdeling, ik heb eigenlijk geen idee of daar iets over gezegd/verteld mag worden maar ik kreeg 'n verslag van mijn voorzitter en sprak ook een naburige voorzitter dus.........
Over de vermeende verduistering zaak werd enige duidelijkheid verschaft. Het woord 'verduisteren' dient in het licht gezien te worden en is gebruikt bij het niet mogen (tussentijds) inzien c.q. beschikbaar stellen van de boeken. Menigeen heeft bij het horen van het woord verduisteren dit direct geassocieerd als zijnde het achterover drukken van gelden. Maar dit ligt dus wel wat genuanceerder.
De aanklacht bij de N.P.O. ligt nog steeds in de onderste lade en men heeft daar vast gedacht 'het zal wel goed komen'.  Een oud voorzitter (KdW) van de afdeling gaf tekst en uitleg over de totstandkoming alsmede over de hoogte van de vergoedingen, (deze zijn tijdens zijn bestuur tijd  genomen en geaccordeerd). Inmiddels zijn de boeken bij de financiële commissie. Het moge duidelijk zijn dat wanneer de boeken (de cijfers) incluis de afgesproken vergoedingen akkoord worden bevonden er het nodige rechtgezet moet worden.
Een ander belangrijk punt is dat er 'n commissie is benoemd die de taak op zich heeft genomen kandidaten te werven die passen in een nieuw te vormen bestuur. De heren van de Weide, Rodenburg, Vijfhuizen en Kramer gaan deze kar trekken.


Donderdag met Steef en Peter de kweekduiven in handen genomen en alvast wat gebrainstormd hoe we het beste kunnen koppelen. We zaten op de zelfde lijn en gaan over 'n paar weken een paar leuke koppels formeren.
De planning is vooralsnog half december te koppelen, ze zijn goed maar ik wil ze top hebben want dat voorkomt veel problemen en geeft meer rendement.


Vrijdag, inmiddels zijn de duivenlogee's die een maandje bij mij in het lege kweekhok mochten vertoeven terug naar hun baas, die een compleet nieuw hok heeft neergezet.
De kweek ren schoon gemaakt met de krabber en vervolgens de brandslang er op, hierna een fles bleekwater er doorheen gejaagd en opnieuw de slang er op.
Volgende week zal ik het hok nog een paar keer vernevelen met Virkon-S en moet het er weer een jaartje tegen kunnen.
De broedschotels en voerpotjes zijn ook allemaal door een bleek bad gegaan en worden straks ook nog een keertje verneveld voordat ze in kranten worden gewikkeld, hierna laagje schelpenzand en nestvulling er in en ze kunnen in de broedhokken geplaatst worden.
Virkon-S is te bestellen bij Ruud Vermaat (sprak Ruud tijdens de beurs, hij heeft voorraad)
http://www.ruud-vermaat-duivensport.nl/?Bony_Farma_pigeon_products

binnen een paar uurtjes alles weer droog, nog één keertje vernevelen met Virkon-S.




 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

LENNIK