zondag 7 december 2014

Beetje koud.............

Beetje koud maar wel lekker............
Het is 'n fris, droog weekje geweest dus heb ik de rennen volledig opengezet, heerlijk weer om nog 'n beetje extra te harden.
De duiven zien er prima uit, slechts een enkeling met een oude pen terwijl bij de meeste de laatste pennen aan het ingroeien zijn. Inmiddels zijn we de duiven wel wat lichter gaan voeren en zit er zo'n 10% gerst door de mengeling. Nog steeds voer ik per dag één maaltijd, in de ochtend, maar wel tot ze genoeg hebben en de duiven mogen gerust wat gerst laten liggen, vervolgens 'n handje kleinzaad en 'n goede greep grit/roodsteen om de dag door te komen.
3 x per week wat allicine over het voer, de andere dagen wat lijnzaad olie met kurkama/geelwortel en dan hebben we het gezondheid /supplementen plaatje ook gehad. Veel meer hebben ze momenteel niet nodig. O ja af en toe een zak soepgroenten met wat oud brood, ik las het een paar maanden geleden en heb het gelijk maar weer opgepakt. Kost weinig, de duiven zijn er verzot op en het is gezond!

De kweekduiven zijn er klaar voor, de hokken schoon en ontsmet maar ik wacht nog heel even.......

Op diverse websites en blogs op internet valt genoeg te lezen, meestal helaas over negatieve zaken.
Gaat het niet over het ledenverlies, rollebollende bestuursleden, verkoopsites, liefhebbers die de kluit belazeren, doping, rechtszaken, absurde vliegprogramma's en nog veel meer on verkwiklijkheden.
Het lijkt er wel bij te horen of is het misschien wel nooit weggeweest? Misschien wordt het tegenwoordig wel extra uitvergroot door alle social media!
Wij zijn onze duiven aan het klaarmaken voor het kweekseizoen, gewoon lekker met de duiven bezig en maken volop plannen voor 2015. Mooie hobby, leuke ontspanning maar helaas ervaart niet iedereen het zo.

Leuk om te vermelden.
Volgend jaar hebben wij in onze club er een nieuw lid bij, namelijk Theo. Theo heeft nog nooit duiven gehad maar het is toch leuk te vermelden dat hij van diverse kanten wordt ondersteund. Steef Duijn heeft zijn eigen 'oude' hok bij Theo (her) opgebouwd en alvast van wat duifjes voorzien ook zal hij Theo blijven begeleiden. Simon Durge heeft de fundering geplaatst en Jack Spaansen heeft de elektriciteit/bedrading aangesloten. Mooi toch..........klasse mannen. Theo, welkom en succes maar vooral veel plezier in de duivensport.


Verder wil ik opnieuw de aandacht vestigen op de 2 bonnen verkopingen. De eerste is van Rayon B. Het geld is om de kosten te dekken zodat ze elk jaar een mooie huldiging/middag kunnen organiseren.
De 2e verkoping is voor het "goede doel" en daar zijn werkelijk prachtige zomerjongen/laatjes en bonnen voor beschikbaar gesteld. Pracht gelegenheid om je slag te slaan.

Van ons zelf staan op beide verkopingen een bon.
kijk eens op mijn site onder stamhouders/nazaten, wie weet waar het bonnetje goed voor is?

De verkopingen staan op de G.P.S site.
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Duivenmarkt Heemskerk