dinsdag 2 december 2014

lezen, horen, weten............

Lezen, horen, weten........maar doen?.

Die kippengriep hebben ze voorlopig niet onder controle, de geleerden waren het er nog niet over eens wie het virus in het land heeft gebracht en dan plots maandagavond........in de mest van wilde eenden in Woerden (toepasselijke plaats naam) is het virus aan getroffen.
De volgende stap, wilde eenden ruimen of vallen die zelf met bosjes om?  Ruimen lukt natuurlijk niet en tot nu toe worden er nog geen (massaal) dode eenden aangetroffen. Maakt het virus de eenden niet ziek, hebben zij (wel) genoeg weerstand? Dat die kippen uit de bio industrie geen weerstand hebben, dat is wel duidelijk en die zijn dus het slachtoffer.
Peter Boskamp (dierenarts) schreef deze week een mooie column over weerstand.....................

Terug naar de vogelgriep, in Heemskerk en rondom Heemskerk 10 kilometer is geen griepgeval geconstateerd en toch wordt geadviseerd de duiven binnen te houden en mogen er geen duiven bijeengebracht worden (T.T./verkopingen), sterker ik mag niet eens bij mijn broer langs of 'n andere duivenmelker bezoeken en de stront mag ik ook niet afvoeren, niet in de groene en grijze bak..........
Ik laat mijn duiven niet los maar niet op bezoek gaan en de stront bewaren??????

Het tijdstip van koppelen laat ik nu afhangen van de voortgang, vorderingen die gemaakt worden om het virus te bestrijden. Het zou zomaar kunnen dat je eind januari je jongen nog niet op de klep kan zetten.


Rayon B heeft zijn 'bonnen' op G.P.S. gezet.  http://www.gps-auctions.com/Auctions.aspx?auctiontype=u  De rayonwinnaars is gevraagd 'n bon beschikbaar te stellen uiteindelijk zijn het er maar liefst 19.
Stuk voor stuk bonnen van prima liefhebbers en kampioenen, jonge duiven specialisten, Vitesse kanonnen, programma spelers en van mannen met duiven voor de langere adem. 
Voor de liefhebbers er staat ook 'n bonnetje van mijzelf tussen, het 4e bonnetje van de 5 die ik voor dit jaar beschikbaar heb gesteld. De eerste 4 ronden zijn voor broer Peter en mij zelf, hierna komen de bonnen aan de beurt. Vrije keuze uit de koppels (uitzondering van de duif, duiven die er zitten voor samen kweek)  


De 5e en laatste bon staat ook op G.P.S. http://www.gps-auctions.com/Auctions.aspx?auctiontype=u

Deze verkoop is voor

BONNENVERKOOP HABITAT FOR HUMANITY: VERKOOP T.B.V. HET BOUWPROJECT NICARAGUA

Habitat bouwt aan een wereld waarin iedereen een veilig (t)huis heeft. Een solide dak boven je hoofd, stevige muren en schoon drinkwater – dat is de basis.
Daarom bouwt Habitat huizen, samen met de nieuwe huiseigenaren. Draagt u uw steentje bij?

Wij hebben gerenommeerde duivenmelkers benaderd om voor dit goede doel duivenbonnen te schenken. Wij hebben een prachtige lijst samengesteld en hopen natuurlijk op mooie opbrengst voor dit fantastische goede doel!
Bieden op deze bonnen is mogelijk t/m 12-12 21.30 uur

Geen opmerkingen:

Een reactie posten