zaterdag 13 december 2014

filmpjes en mijmeringen


Wat informatieve filmpjes................en mijmeringen


Kurt en Raf Platteeuws
Bijzondere duivenliefhebber, die Kurt...'n topper, die regelmatig 'n column schrijft en daarnaast een prachtige informatieve website heeft. Zijn columns verschijnen regelmatig op onderstaande verkoopsite. https://www.p-bay.be/artikel/blog-de-week-van-platteeuw-de-5e-slag-om-ieper
Het gaat natuurlijk om goede duiven en hij geeft op zijn website uitleg hoe hij/zij zo succesvol zijn geworden. Het gaat mij niet om de hoeveelheid duiven, de hokken en de verzorgers, daar moet je maar doorheen kijken want het kan ook met minder duiven. Met mega hokken heb ik niet zo veel op maar zijn gedachtegang, wijze van benaderen, doorzettingsvermogen en geloof in zich zelf raakt mij wel.
Er staat ook 'n video filmpje op, gemaakt voor de markt/liefhebbers in Taiwan. Ik spoel de Chinese uitleg door en ben alleen geïnteresseerd in de woorden van Kurt en de duiven die hij voorstelt. Kijk eens naar de ogen, de vleugels en mordant. De duiven zijn inmiddels wel heel prijzig geworden maar ja wat wil je, misschien brengen de duiven straks wel meer op dan hun schoenen business.
http://www.platteeuwpigeons.be/nl/video/


Hier is nog 'n filmpje uit China, krijg je 'n indruk hoe ze daar de sport beleven en waar al die dure duiven blijven.
.
https://www.youtube.com/watch?v=tssxPLon8P8&feature=player_embedded

Kort gelezen las ik
Ik las op de site van afdeling 5 dat de kogel door de kerk is en de N.P.O. toestemming heeft gegeven dat individuele leden van afdeling 12 mogen overstappen naar afdeling 5 alsmede verenigingen mits uiteraard akkoord door de meerderheid van de leden.
Onbegrijpelijk dat je als afdeling 12 niet compleet overstapt.  Wat is nu nog steeds het struikelpunt?
Men was al overeen gekomen dat alle vrijdag inkorvingen per rayon/regio gelost zouden worden maar de mannen willen ook alle midfondvluchten apart los en dat zou dan inhouden dat alleen de dagfondvluchten nog 'echte' afdelingsconcoursen zouden zijn.  Afdeling 5 heeft al 'n oost en west kant, beiden met enorm veel duiven in concours waar menig afdeling jaloers op zou zijn, waarom gewoon niet met 15 minuten verschil lossen en het probleem met de wind ben je ook gelijk kwijt want daar draait het toch om? Waarom wil en moet je zo nodig te koop lopen met de eerste tegen 30.000 duiven terwijl een bepaalde regio, door de weeromstandigheden, totaal kansloos is geweest?. De mannen van de 'kuststrook' willen gewoon niet weggespeeld worden door de wind en de massa, lijkt mij logisch
Hopelijk gebruiken ze alsnog hun verstand en kijken ze naar de toekomst, gewoon één mooie afdeling ervan maken met concoursen voor 'n oost en west kant! Zouden we in onze eigen afdeling ook kunnen/moeten doen maar.......
(http://www.superduiven.nl/ lees op deze site maar eens onder het menu onderzoek naar de invloed van de wind.)

We hebben zelf (afdeling 6) nog geen bestuur al wordt daar wel hard aan gewerkt en het gaat vast wel goed komen maar moeten we in 2015 ook niet gelijk gaan nadenken over nieuwe rayon indelingen want met de huidige krimp zullen we de boel moeten oprekken en herverdelen en wie weet ook wel met een west en oost kant!. Wat is er nog ontzettend veel werk te verrichten, toekomstige indelingen rayons voorbereiden, evenwichtig doordacht vliegprogramma door voeren, begeleiding en advies geven kleine clubs te laten fuseren, vervoer betaalbaar houden, kampioenschappen moderniseren, vakantie periode inlassen, anticiperen op de steeds warmer wordende klimaat,  maximaliseren hoeveelheid in te korven duiven, kortom de sport attractief houden en vooral positief naar buiten uitdragen. Laten we eens gaan nadenken over mogelijkheden en kansen in plaats van bedreigingen en eigen belangetjes. In het zaken/bedrijfsleven is het heel normaal om regelmatig de boel op de schop te nemen en te reorganiseren want anders steven je linea recta naar de afgrond toe! De criticasters zullen wel weer roepen en schrijven dat we al jaren aan de afgrond staan, maar het is nooit te laat de bakens te verzetten.

Tentoonstellingen,
In Heemskerk maar ook op vele andere plaatsen hebben ze een streep getrokken door de datums van de tentoonstellingen, bij ons gaat de commissie ook geen nieuwe datum meer prikken. Overmacht maar het blijft jammer want het is altijd leuk om andermans duiven te kunnen bewonderen, de vogelgriep heeft helaas roet door het eten gegooid.


De duiven,
De duiven maken het geweldig en de kweekduiven zijn er nu aan toe om gekoppeld te worden. Eind komende week ga ik ze dan ook bij elkaar zetten,  de hokken zijn klaar, de duiven goed en de baas heeft er ook zin in.

De vliegploeg zit nog steeds door en bij elkaar en er wordt al weken lang geen eitje meer gevonden, moeder natuur regelt het dus prima zelf. De duiven konden gelukkig deze week weer een paar keer los en dat doet de duiven zichtbaar goed.
Ik ben voornemens de vliegploeg begin februari te koppelen (dus begin januari scheiden), op eieren te laten komen en ze dan goed hokvast te maken (de jaarlingen moeten naar binnen stormen). Na 15 dagen broeden gaan ze dan uit elkaar en staan ze op weduwschap, vervolgens worden ze dan een paar weken zo rustig mogelijk gehouden.
Begin maart heb ik zelf nog wat andere plannen en bovenstaande past mooi in mijn planning. De laatste weken van maart ga ik de training weer oppakken en ze langzaam brengen. Gelijk vorig jaar worden de Vitesse vluchten gebruikt om in te vliegen.
Een ploeg die op de zaterdag vliegt en een ploeg die op zondag een trainingslucht (90 kilometer) krijgt. Op deze manier heb ik de eerste 6 weken geen last van gedemotiveerde duiven want één van de partner is altijd thuis. Ook niet onbelangrijk de zondag duiven leren de 'kortste' weg naar huis te vliegen.
Schema's en plannen maken vind ik prachtig nu wel hopen dat we binnenkort een vliegprogramma krijgen..................kan ik de boel fijn slijpen.





















 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Op naar Duffel