maandag 16 maart 2015

back in town


Maandag 16 maart.

Net terug van 2 weekjes fietsen op de Filipijnen ( prachtig land, warme omstandigheden, 4 eilanden bezocht met lieve aardige mensen  en met heel uitdagend fietsen) is het gelijk ‘aanpoten’ op het hok. Het verzorgen kan ik wel overlaten aan broer Peter, de duiven waren in puike conditie maar moeten nu wel hoognodig het trainingsprogramma oppakken. Tot mijn stomme verbazing stonden ze vanmorgen al ’n uurtje in de lucht en had ik tijd genoeg de hokken even goed uit te schrapen en gelijk te ontsmetten met Virkon-S, ook de ramen maar even gelapt en alles ziet er weer Spik en Span uit. De komende dagen de training opvoeren en wie weet met ’n mooie dag alvast een kleine africhting.

Bij de kweekduiven liggen alweer de nodige geringde duifjes en/of zitten ze op eieren.  Broer Peter hield me tijdens mijn vakantie op de hoogte over de voortgang op het hok,  bij één koppel zijn de eieren gesneuveld, er zijn 2 koppels met ’n eitje onbevrucht, er was ook één jong opgeruimd die ’n stukje tabakssteel tussen zijn ring had gekregen, allemaal zaken die helemaal niet zo belangrijk zijn. Peter heeft dan ook vrij mandaat duiven op te ruimen die niet in orde zijn.

Nadat de oude duiven los waren geweest, trok ik het jonge duivenhok open want dat jonge spul moest hoognodig naar buiten en zijn eigenlijk al te rap. In de vroege ochtend kregen ze eerst ’n bad om de vlieglust wat te temperen, ’n paar uurtjes later zaten de eerste toch al op het dak en/of liepen in de tuin en in de lucht hoe het verder zal aflopen?  We gaan het wel zien, de slimmeriken zullen wel overblijven.  (de meeste zijn buiten geweest en regelmatig zag ik de nodige duiven een rondje maken, slechts één duifje heeft de ‘latten’ genomen, dus voor vandaag valt het wel mee)

Pedro, mijn dierenarts had na mijn telefoontje vanmiddag gelijk even tijd om mijn oude duiven te vaccineren tegen paramixo dus dit klusje kunnen we ook schrappen van het lijstje.

Vrijdagmiddag, 20 maart, heb ik weer nieuwe voorraad allicine in huis dus de mensen die de afgelopen weken hun neus hebben gestoten, kunnen weer bestellen.

Vandaag ook de nodige liefhebbers gesproken die mij op de hoogte hebben gebracht van de ‘laatste‘ afdelingsvergadering.  Ik kan mij niet voorstellen dat er nog iemand vrolijk wordt van deze soap en het zal nog een hele klus worden de boel op de rails te krijgen ondertussen nadert het seizoen met forse schreden………………. 
Inmiddels heb ik de besluitenlijst binnen, persoonlijk mis ik nogal wat zaken en die zullen niet besproken zijn en zullen de vergaderingsbesluiten uit het verleden nog steeds gelden!
Ik denk aan het beladen van de wagens (rayons niet uit elkaar getrokken worden tot de Franse grens) Wijze en volgorde van lossen en zo zijn er nog wel wat meer zaken.  Gaan we nog samen vervoeren, indien noodzakelijk en zo ja met wie? Hoe zal er dan gelost worden?

Het definitieve vliegprogramma zal geplaatst worden op de Afdelingssite en er zullen gerust nog wel wat mutaties komen. Zoals Chateaudun en Sens mag niet gelost worden door sector 2, lees ik op de site van Afdeling 5. Hiervoor komt in de plaats Fontenay Sur Eure  vlakbij Chartres.  Deze wijziging zal ook wel voor ons gelden.
 


Besluitenlijstje A.L.V. d.d. 05-03-2015

Toegezegd is dat de vereniging 1259 en de heer Roelofsen binnen 14 dagen uitsluitsel zullen krijgen hoe het bestuur omgaat met de dispensatie.

Staande de vergadering is de kandidatuur ingetrokken door  de heren C. Kramer en H. Hoekstra. 

De heer H. Edelenbosch is bij acclamatie benoemd tot voorzitter. 

Volgens 3 jaarlijks rooster is mevr. T. van Santen herkozen. 

Wim Wijfje als kiesman herkozen, voorstel, reserve kiesman H. Hoekstra ingetrokken.

Aftreden van de heer Anne van Meerkerk uit het bestuur. 

Door de vergadering is toestemming verleend om een fiscalist in te huren.

Medio mei/juni zal er een extra ALV belegd worden om de volgende punten met elkaar te kunnen bespreken. 

-          bevindingen accountant
-          bevindingen fiscalist
-          advies fiscalist /accountant
-          belastingen
-          Jaarverslag 2014 (mits kloppend).
-          begroting 2015
-          vergoedingen (bestuursleden/comissieleden/convoyeurs)
-          budgetten comissies
-          statutaire wijziging m.b.t. het boekjaar/kalenderjaar.

Verhoging contributie kon geen doorgang vinden i.v.m. het ontbreken van een decharge verklaring .
Een nieuw voorstel zal op de Najaarsvergadering aan de orde komen. 

Na stemming blijft de 25/35 regeling  in de afdeling van kracht.
De kampioenschappen in de afdeling zijn hetzelfde als vorig jaar.(2014)
Tevens het aangewezen kampioenschap(2014) zgn verfijnd systeem.

De onderhandelingen met de compuclub zoals codes,  uitslagen enz. zullen door Pieter Springer in een document worden geplaatst en zal de afdeling doormailen.
 
Tevens zullen deze om kosten te besparen op de website van de afdeling worden geplaatst  worden.  

Voor het berekenen van de verenigingskampioenschappen rekent Compuclub € 25,00 per jaar, als verenigingen dit wensen, dienen zij dit op te geven voor 1 april bij Pieter Springer of Henk Kooring.
Ook kan er een verenigingboekje besteld kan worden.

De prestatie overzichten zullen door de afdeling worden betaald, echter de extra wensen zullen per vereniging worden doorberekend.

 
 

Zondag de 22e de 2e editie van de Duivenmarkt in Heemskerk!  Mooie gelegenheid elkaar te spreken, duifjes aan te schaffen, de voer voorraad aan te vullen en er een gezellige dag van te maken……

Geen opmerkingen:

Een reactie posten