zondag 28 februari


8  #nieuwsvanachterdeduinen#

Vandaag, de 28e prachtig weer en de duiven draaien hun rondjes. De jonge duiven liggen er prima bij (zie foto’s)


 

Op duivengebied is er niet zo gek veel te melden, afgelopen week een bijeenkomst bij gewoond van de lossing coördinatoren en eerlijk gezegd, ben ik van deze bijeenkomst niets wijzer geworden. De vergadering was al ‘n keertje verzet omdat de vorige datum wel heel kort na dag tekening van de uitnodiging was gepland,  vervolgens ligt Wijchen in mijn ogen ook niet heel centraal en de agendapunten zouden we ook schriftelijk af gekund hebben. Genoeg ergernis om bij thuiskomst wat stoom af te blazen. Laat ik het vooral bij mij zelf houden, ik erger me dood aan het vergaderen om het vergaderen en om het amateurisme. Zonde van onze tijd en geld!

De afgelopen dagen hoorde ik om mij heen dat er toch wel op veel hokken paratyfus is geconstateerd, gelukkig zijn er nog medicijnen voorhanden die in veel gevallen de kwaal goed kunnen bestrijden.  Nu is de één de ander niet en wanneer er in je regio of club meerdere gevallen zijn en het probleem wordt niet adequaat opgelost, kun je straks in het seizoen zo weer aan de beurt zijn. De man die mij hierover informeerde, adviseerde ik dan ook, na behandeling van zijn duiven, om de ‘weerstand’ hoog te houden.

Zelf heb ik zaterdag mijn nieuwe klok ‘geladen’ met het actuele hokbestand.  Fijn dat er mensen in de club bereidt zijn om je daarbij te assisteren, bedankt mannen. Met de nieuwe klok was het een simpel klusje, thuis van de laptop de nieuwste hoklijst uit het bestand van de compuclub op een u.s.b. stick gezet, in de club ingelezen om vervolgens de klok te laden, geweldig echt een fluitje van een cent. Vervolgens 25 ringen toegewezen en met 5 minuutjes stond ik weer buiten. Nu nog de komende dagen de juiste ring bij de juiste duif aan te brengen en dan maar eens kijken of alle duiven correct geconstateerd worden. Zo ja,  kunnen we weer iets doorstrepen van ons lijstje!

Er staan nog wel wat puntjes op het lijstje en de eerstvolgende zijn het jonge duiven en duivinnen verblijf in orde te maken want hopelijk kunnen de eerste duiven er met 3-4  dagen geplaatst worden. Hierna is alleen het weduwnaarshok nog aan de beurt. (onder in orde maken versta ik, de hokken stofvrij maken en met Virkon S vernevelen)

Wanneer alles in de juiste hokken zit kan de hele meute gelijk worden gevaccineerd, hierna kunnen we nog wat duiven laten ‘controleren’  voor de laatste gezondheidscheck. Voorlopig gaan we proberen alle dagen de duiven even los te laten, trainen is een te groot woord maar wanneer over 10 dagen alles op weduwschap staat gaan we loslaten in trainen veranderen. Wij beginnen op 2 april met onze 1e africhting van de Afdeling (Breda). Zaterdag 19 maart hoop ik ze zelf een25 kilometer weg te kunnen brengen om vervolgens van alle geschikte momentjes gebruik te kunnen maken. Voorlopig nog alle aandacht voor de opgroeiende jongen, voeren en mest schrapen blijven nog even de belangrijkste werkzaamheden maar het resultaat van wat er binnen 25 dagen ontstaat is natuurlijk prachtig om te zien.

Onderstaand bericht kreeg ik zondagmiddag per mail toegezonden van W Ruiten uit Den Helder.
Het moge duidelijk zijn dat er iets goed fout is gegaan met de vaccinatie. Het is niet mijn bedoeling iets of iemand in diskrediet te brengen maar het lijkt mij een belangrijke waarschuwing.  Het is voor Paul te hopen dat hij weer moed verzameld om door te gaan en voor de dierenkliniek dat zij met een bevredigend antwoord komen!

Beste Leden,
Paul Mastemaker is afgelopen donderdag met zijn duiven28 st,  naar de dieren kliniek Muggenburg in schagen geweest om ze te laten enten tegen paramyxo. Toen Paul thuiskwam lagen er al 2 duiven dood in zijn mand. In de loop van de dag zijn er nog 25 st dood gegaan. Dus Paul zijn gehele vliegploeg oude duiven is op 3 na niet meer aanwezig. Paul heeft de dierenarts hierover ingelicht en de laatste 2 duiven die op sterven na dood waren afgeleverd en daar zou de dierenarts sectie op gaan uitvoeren.  Oorzaak is momenteel niet bekend, maar hier is natuurlijk iets heel goed mis. Dus het laat zich raden hoe Paul zich nu voelt.

In eerste instantie wilde hij er direct mee stoppen. Maar gelukkig is dat altijd een eerste reactie.

Paul had een 20 tal winter jongen en zal nu dus weer geheel met de opbouw van een vilegploeg moeten beginnen.

Paul kan wel wat steun gebruiken bij deze tragedie, het zal je maar gebeuren, en een jonge duif voor zijn nieuw te vormen vliegploeg zal wel welkom zijn.

Dus de waarschuwing is, ga NIET naar Muggenburg om uw duiven te laten enten.
WR

 
 
 

Reacties