10#nieuwsvanachterdeduinen#


10#nieuwsvanachterdeduinen#

Vorige week deed ik verslag van de Afdelingsvergadering en vergat ik te vermelden dat onze secretaris, Tiny van Santen, er na 9 jaar mee stopt. Tiny heeft zich, 9 jaar lang, volledig ingezet voor de duivensport in Noord-Holland en dat verdient veel waardering. Ook heb ik inmiddels begrepen dat op ’n aantal vliegdisciplines de ‘kampioenspunten’ uit de nieuw te vormen cc’s gehaald gaan worden.  Echter bij één van de nieuwe rayons is dit niet volledig mogelijk. Ik kan mij voorstellen dat de schoen daar een beetje wringt en men op zijn zachts gezegd niet blij is. Kijk ik nu na mijn eigen Rayon, dan krijgen we een splitsing boven en onder het kanaal, Heemskerk vliegt dan tegen Uitgeest en Beverwijk. Persoonlijk vind ik het met al die cc’s een Mickey Mouse competitie worden.  Ik ben zelf meer van rayon en afdeling uitslagen en vindt die reclame slogan wel leuk… …en hoe hoog legt U de lat!  Begrijp mij niet verkeerd, het begint allemaal wel in de vereniging, de gezelligheid, samenhorigheid en onderlinge competitie maar P.V. Heemskerk heeft dan ook ruim 50 leden!

Wat zou het toch fijn zijn, wanneer alle vergaderstukken, actie lijsten en besluiten zo snel mogelijk op de site van de Afdeling worden geplaatst.  Neem nu b.v. het vliegprogramma, maanden geleden al aangenomen en nog steeds staat het programma van 2016 er op (11 maart 2017). Natuurlijk zullen er wel personele bezettingsproblemen zijn (geweest) maar wanneer je de site niet blijft bijhouden, wordt hij door steeds minder mensen bezocht (Tot nu toe staat er heel veel oude ‘troep’ op, neem een voorbeeld aan de site van Afdeling 7, staat 1 dag na de vergadering, alle besluiten op de site. Ook de Facebook pagina van onze afdeling is maagdelijk blanco)

De jonge duiven, van de kweekduiven, zijn gespeend, de meeste  maandag, ze waren dan wel nog niet helemaal dicht onder de vleugeltjes,  maar met dat zachte weer moest dat geen probleem zijn, ze kruipen de eerste dagen toch dicht tegen elkaar aan.  De voerbak werd na één dag al aardig leeggegeten en niet veel later lagen de meeste om de drinkbak want naast drinken vinden ze badderen ook (gelijk) fijn.  Afgelopen dagen is de klep  nog niet open geweest maar dat gaat na het weekend  gebeuren. Wel is de fluit gelijk gehanteerd wanneer zo rond 13.00 uur de voerbak in het hok wordt gezet. (17.00 uur wordt het restant verwijderd)  Het conditioneren is begonnen!

De meeste vliegkoppels zitten inmiddels op eieren, wederom hier geen wedstrijdje ‘snel’ leggen want al waren ze er aan toe, zonder bijlichten duurt het gewoon een paar dagen langer.  Het zijn  vliegduiven en hoe langer die straks in de pennen blijven, hoe fijner ik dat vind en neem dat ‘trage’ leggen voor lief. Bijna alle dagen gaan ze los, de ene dag sta je zonder jas in de tuin te harken en te genieten van het zonnetje, de andere dag regen en wind en weet je niet hoe snel je  binnen moeten komen.

De ophokplicht voor pluimvee blijft in Nederland voorlopig nog van kracht en in Noord-Holland zijn recent nog 2 besmettingen (watervogels) geconstateerd.  In Belgie en Frankrijk is het ook nog niet rustig. Vervelend voor de pluimvee sector maar wij duivenmelkers kunnen zomaar met een ‘latere’ start geconfronteerd worden.  De mannen van het snelle werk kunnen geen rekening houden met dit doemscenario en moeten en willen er begin april al staan, ik zie dan ook regelmatig  ploegjes duiven in de lucht staan waar al de nodige scherpte opzit en deze duiven zullen vast al in de mand hebben gezeten. Het was de afgelopen dagen dan ook echt even voorjaar.
 

Postduivenvereniging Heemskerk organiseert zondag 19 maart haar jaarlijkse DUIVENMARKT

aan de Lijnbaan 93 te Heemskerk.
 
 Iedereen is van harte welkom om een duifje, duivenmanden, broedschotels of anderen duivenproducten te kopen of verkopen.
 
Het lokaal is geopend vanaf 09.00 uur. De koffie staat klaar. 
Dierenspeciaalzaak van Someren, opent speciaal voor deze gelegenheid zijn deuren met leuke aanbiedingen. Deze immens grote dierenzaak ligt op slechts enkele minuten afstand van ons clubgebouw en naast alle soorten duivenvoer, vindt U er het grootste assortiment levende have, vogels, konijnen, ganzen, pony’s, tropische vissen, koi karpers etc. dus neem uw kinderen of kleinkinderen mee en geniet in dit dierenparadijs.
 
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met G. Weel
 
Tel. 0251-235050 of 06-41602611
 
 
 
 
 
 

 

 

Reacties