CHIMAY


CHIMAY,
Vrijdagavond zijn er in Heemskerk bijna 900 duiven over de antenne gegaan en menigeen verbaasde zich over de ‘move’ om naar Chimay te gaan en in het bijzonder over het tijdstip om dit bekend te maken. Ik ben toch bang dat we op de verkeerde plek zijn gestaan want als we daar pas als laatste los mogen, zou het weleens laat kunnen worden en het weer wordt daar richting de middag niet beter. We gaan het allemaal mee maken maar elk weldenkend mens die zich even oriënteert op een aantal websites (op vrijdag) kan zien dat deze move wellicht niet erg handig is.
Zelf heb ik 29 duivinnen en 6 doffers mee………
Zaterdag 6 mei,
De eerste berichten staan inmiddels op de site, het zonnetje schijnt maar in Quievrain is het heiig, in Peronne scherpe inversie en iedereen zit nog in de wacht modus, slechts één afdeling voor ons geeft aan rond 10.00 uur te gaan lossen. We wachten het af…….

De lossingscarrousel draait volop, afdeling 5 heeft zijn duiven door het snel naderende zware wolkendek al om 8.35 gelost, op de lossingsplaatsen voor ons worden de duiven om 10.00 uur gelost en afdeling 8 heeft inmiddels in Chimay ook voor ons gelost.
De duiven zijn om 10.10 uur gelost met een noordoostelijke wind.
In de loop van de middag de lijst van Heemskerk, succes.
Gerard Twaalfhoven 13.50.46. Zo is de lijst van P.V. Heemskerk weer compleet.
Helaas is de man die de snelheden lijst maakt op vakantie. Mijn voorzichtige prognose is dat de duif van Henk Beentjes en Sjaak Weel gaan uitmaken wie de snelste is.

Het lijkt erop dat het een vlucht is geworden met enorme 'gaten' in de aankomsten.

Reacties