#nieuwsvanachterdeduinen# 8


Na een kleine onderbreking van een 10 dagen ben ik weer op het nest in Heemskerk terug gekeerd, van de enorme kou en die paar dagen schaats plezier heb ik niets meegekregen. Broer Peter verzorgde de duiven maar door de stevige vorst moest hij noodgedwongen 2 x daags de drinkbakken ontdooien en vullen, een hell of a job!
De duiven zien er fantastisch uit maar wat wil je ook met zo’n soigneur, eenmaal thuis kon ik de draad zo weer op pakken. Bij de weduwmannen liggen nog voor een een klein weekje de jonge duiven in de schaal, die zij al een aantal dagen alleen moeten verzorgen en dat gaat ze, prima af. Het belangrijkste bij thuiskomst was het opnieuw loslaten van de jongen van de 1e ronde, de meute ging snel naar buiten en zochten het dak van het huis op en na een 3 tal uurtjes zaten ze op een enkeling na weer in het hok. Verder is het vanaf nu zaak de trainingen weer op te pakken en bij redelijk weer wellicht een trainingsvluchtje in te lassen. Wanneer ik dit zo schrijf en ik lees de ellende die de roofvogels bij heel veel liefhebbers veroorzaken, besef ik dat ik vooralsnog van geluk mag spreken. Ik ondertekende vorige week dan ook gelijk de petitie van de initiatiefnemer Vincent Hoogerwerf en neem mijn petje af want in een mum van tijd zijn er al bijna 6000 ondertekenaars en werd zelfs de T.V. gehaald. Hopelijk komt er een discussie over, of het nu allemaal wel zo handig is om maar nestkasten bij te plaatsen en roofvogels uit te zetten maar wat denk je van De Oostvaarderplassen, alles wat geen natuurlijke vijand heeft, groeit maar na verloop van tijd is de ruimte te klein en dus te weinig voedsel en moet je gewoon als mens ( de jager) “ingrijpen”. Nu komt de wolf Nederland binnen en slacht schapen en lammetjes af en dan hoor je alweer van die wijsneuzen zeggen dat is de natuur. Er zal een slag gemaakt moeten gaan worden en wij duivenmelkers mogen onze standpunten best eens goed gaan uitdragen maar wel op een goede, beschaafde en onderbouwde wijze.
De beurs is geweest waarover ik alleen maar lovende berichten heb gelezen, bij de NPO zijn de sectie en platformbesturen geïnstalleerd. Onze afdeling heeft zijn vergadering gehad wederom was de ruimte niet toereikend genoeg, slechte geluidsinstallatie, die verstaanbaarheid bijna onmogelijk maakte, een voorzitter die zwalkte, voorstellen die zomaar konden veranderen, aldus één van de aanwezige. Onze secretaris Jack maakte een klein verslag maar kon ook niet op alles antwoord geven.
*Voorzitter opent de vergadering om 20.10 met excuus voor het zo laat verzenden van de definitieve agenda en benadrukt dat de leden beslissen !! Van de 1092 leden waren er 932 vertegenwoordigd.
*De box prijzen worden bepaald bij nacalculatie, als de duiven gelost zijn ontvangen we de box prijs zodat we deze in kunnen invoeren WinVer.
*De lossingswijze is voor 3 jaar vast gelegd (totaal lossing)
*Noord-zuid grens blijft zoals hij is.( met totaal uitslag?)
*Het nieuwe vervoersschema zou een besparing opleveren van €1500.- per vlucht, dat over 10 vluchten (nog niet in begroting meegenomen)
*Kampioenschappen zoals voorgesteld door bestuur, dit jaar ontvangen de kringen nog een bedrag voor eigen huldigingen van kampioenen. (25-35 regel wordt gehandhaafd?)
*Het Linker vliegprogramma is aangenomen (bij  de eerste 2 dagfondvluchten wordt gelijktijdig één Vitesse vlucht vervlogen) ,La Souterainne word Gien, 19 mei Mantes La Jolie word Pont Saint Maxence, en 2 juni Pont Saint Maxence  wordt Mantes La Jolie
*Voorstel P.V. Heemskerk, betreffende procedure kiezen vluchtprogramma, bestuur gaat er vanuit dat volgend jaar NPO met vast gesteld vlucht programma komt, zo niet kiest bestuur uit de voorgestelde programma’s van de verenigingen 2 programma’s waar de vergadering uit kan kiezen.
*Er komen geen aftrekvluchten.
*Er worden geen wijzigingen in de rayons aangebracht . ( voorstel van de Postduif 1446 )
*Melden op sectorale vluchten verplicht !! anders niet in de uitslag !
Tot zover de bijdrage van Jack.
 

 

 

Reacties