zondag 23 september 2018

#nieuwsvanachterdeduinen#


2 weekjes geen Blog gemaakt, omdat ik heb genoten van een heerlijke vakantie. Ook al zit je in het tropisch regenwoud, het nieuws is (redelijk) te volgen. Dus o.a. gelezen dat de sectie Vitesse/midfond, sectie jonge duiven en Dagfond alle drie hun voorstellen hebben gepresteerd en in oktober de ledenraden bij elkaar komen. Ik geloof in specialisatie, iedereen komt met de voorstellen volledig aan zijn trekken, dus mijn zegen hebben ze.  Er zal wel weer veel water naar de zee gedragen worden maar hopelijk komen ze eruit en houden ze hun poot stijf en wordt het voor het hele land ingevoerd!
Las ook een aankondiging dat er een najaar klassieker zou worden georganiseerd voor afdeling 5 en 6. Het plan kwam plots helemaal uit het niets uit de lucht vallen en zo plots als het kwam verdween het ook weer en veranderde in een training vlucht, enige uitleg en uit wiens koker dit komt, kun je lezen op de site van afdeling 5. https://www.afdeling5.nl/afd_5/Bestuur.php 
De duifjes zijn vandaag weer door mijzelf verzorgd en dank aan mijn sportvriend die tijdelijk de honneurs waarnam.
Algarve great Derby
Het is alweer een kleine 5 maanden geleden dat mijn broer en ik 4 jonge duiven verzonden om de ‘strijd' in de Algarve Great Derby aan te gaan a.s. vrijdag wordt de finale vervlogen en alle 4 de duiven zijn nog aanwezig, 1 is een redelijke prijsvlieger, 2 komen in het peloton of achterhoede thuis en de laatste lijkt wel een overnacht duif en bereikt steevast een dag te laat haar thuishaven. Verwachtingen heb ik dus niet, wel bewondering of kan ik beter schrijven verwondering dat ze er alle 4 nog zijn. Thuis ben ik na 6 x mand toch wel zo'n 10 % kwijt, ook werd ik dit jaar geconfronteerd met Coli en Adeno en dan wordt het duivenbestand aardig gereduceerd kan ik je verzekeren maar in Portugal lijken ze geen centje last te hebben, ook al zaten ze tussen 2000 vreemden. Inmiddels zijn dat er wel wat minder geworden maar er gaan toch nog ruim 1200 duiven naar de finale vlucht. Ik wil ter plekke weleens zien hoe de duiven worden gehuisvest, hoe de verzorging is maar ook hoe de begeleiding in elkaar steekt.  Puur ter lering maar ook voor een beetje vermaak en wie weet maakt een duifje ons ook nog blij. OLR worden steeds populairder en ik word ook steeds enthousiaster, niet over alle organisatoren want duiven honderden kilometers over zee laten vliegen is niet mijn ding, verder gaat het alleen maar om goede duiven die daarnaast geschikt zijn en met geschiktheid denk ik aan o.a. weerstand, klimaat, afstand. Prachtig omdat uit te zoeken en om de websites van de mannen die de OLR dicteren te bezoeken.
Alle duiven krijgen de zelfde verzorging, moeten naar het zelfde hok, dus het is een faire strijd. Alleen zie je hier ook wel mega inzendingen waar ik mijn vraagtekens bij zet, hopelijk doet een kleine inzender ze allemaal de das om.

 

 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Duivenmarkt Heemskerk