zaterdag 24 oktober 2020

24 oktober

 


Zondag 18 oktober was het de gehele middag
genieten van de Ronde van Vlaanderen, tussendoor trok Kelderman van leer in de Giro en won wederom een Nederlandse de ronde van Vlaanderen voor vrouwen.  De ontknoping van de R.V.V. was om te genieten, 3 topfavorieten wisten te ontsnappen uit het peloton, helaas knalde de Franse ‘stuiterbal’ tegen een motor en moesten de 2 overgebleven renners het samen uitvechten, uiteindelijk won onze Nederlandse held MVDP het nipt van zijn aartsvijand van Wout van Aert. Wat een kanjers, wat een topatleten. Je moet toch echt heel goed kunnen fietsen voordat je prof kunt worden maar dan heb je altijd nog een paar van die supertalenten die zo hoog boven de andere uitstijgen, zij doen mee voor de overwinningen.  Duivenmelkers zien vaak parallellen, alleen met de allerbeste doe je mee voor de hoofdprijzen, de rest is hok/peloton vulling.

Terug naar de duifjes, in Heemskerk sprak ik een liefhebber die getroffen is door een ‘mysterieuze’ ziekte bij zijn jonge duiven. De duifjes waren nog mee geweest op de bekende Najaars klassiekers en hierna sloeg het noodlot toe. Het lijkt erop dat hij te maken heeft gekregen met een virus, het Circo of Rota virus lijkt mij het meest aannemelijke. Ongelooflijk triest want je nieuwe aanwas is in één klap foetsie, ik schrijf erover om zelf ook ‘scherp’ te blijven, enkel vaccineren tegen paramixo blijkt niet voldoende te zijn. (Goed het advies van een gespecialiseerde dierenarts opvolgen) Wij leven zelf al een 7 maanden in een wereld waar het virus Covid 19 ons mensen in een ijzeren greep houdt. Voor onze duiven zijn tegen een aantal virussen al vaccins dus ik zou zeker niet wachten…………….Vaccineren is van een geheel andere orde dan het ongebreideld verstrekken van antibiotica!

Niet alleen virussen bedreigen de duivensport maar ook in Brussel of te wel de Europese Unie heeft een nieuwe maatregel bedacht, ’n maatregel die de duivensport op zijn zachts gezegd niet ten goede komt, hopelijk kan de door de NPO benoemde commissie het tij keren. Inmiddels is het vogelgriep virus H5N8 ook in Nederland geconstateerd en heeft de pluimvee sector te maken met een ophokplicht.

Inmiddels is wel duidelijk dat door de oplopende hoeveelheid Covid 19 besmettingen voorlopig ’n dikke streep gezet kan worden door alle activiteiten op duivengebied. Bijeenkomsten, vergaderingen, keuringen etc kunnen wij uit het hoofd zetten. In kleine en bekende kring kan ik met in achtneming van de voorzorgsmaatregelen nog steeds gezellig ‘bomen’ over duiven en elkaars duiven bekijken.  Zo komen er gelukkig nog steeds bevriende liefhebbers even buurten en komen mijn broer Peter en ik bij elkaar in het hok om elkaars duiven te beoordelen en zoals deze week (zaterdag de 24e) om de duiven te vaccineren (paratyfus).





#stay safe #blijfgezond

 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

LENNIK