zondag 21 augustus 2022

The Day After

 The Day After

Het was zaterdag wederom een mooie dag voor een duivenvlucht. Het zit dit jaar wel mee!!

De duiven in Niergnies gingen om 8.35 los en omdat afdeling 8 pas om 10.15 loste, bekroop mij toch een onbehaaglijk gevoel. Achteraf gezien kwamen de duiven prima naar huis en kende onze afdeling een vrij korte concours duur. (Ik heb ze wel van meer dan één uur gezien) dus gewoon een compliment aan de l.c. In Duffel gingen de duiven (natour) om 9.00 uur los.

Toen ik de eerste meldingen uit Haarlem zag, was het een kwestie van rekenen. Om ‘11.55’ knalde de eerste duif van duffel op de plank en was ik heel even in de veronderstelling dat het een ‘vroege’ was. Daar dacht mijn broer heel anders over😊en rammelde ze 2 minuten eerder binnen. Ze kwamen daar geweldig af.  Met een kleine 15 minuten kon de klep bij mij dicht en waren al die ‘kale’ kippen binnen. Dat eruit eindelijk 23 van de 24 in de prijzen vlogen was een complete verrassing! 

Vervolgens wachten op Niergnies waar ik 41 duiven op had ingekorfd.  Toen de eerste meldingen op ‘49’ binnenkwamen, heb ik mij 6 lange minuten zitten verbijten, waar blijven ze nu?  Wanneer de 1e zich meldt volgen ze elkaar rap achterelkaar op. Het valt nu een keer niet stil en al snel zijn er 40 thuis, helaas uitgerekend mijn eerst getekende ontbreekt. 

Ik zit er een beetje dubbel in en kan niet tevreden zijn. De duiven ‘vielen’ het hok aan, motivatie en gezondheid zijn in orde. Geen excuses, deze keer niet goed genoeg. Volgende week meer afstand, andere omstandigheden, nieuwe kansen😊







Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Lennik los 10.30