zondag 14 augustus 2022

Warmte en vervolg....

 Ik was afgelopen woensdagmiddag ‘opgelucht’ dat alle vluchten werden gecanceld. Ze hebben in mijn optiek op tijd en goed gehandeld. Je hebt altijd van die ‘diehards’, maar die kunnen zelf gaan rijden en vertellen dat het makkelijk kon en ja het zou mogelijk geweest kunnen zijn. Wedstrijden of zelf rijden is appels met peren vergelijken 😎. 

Wanneer het vervoer ‘anders’ geregeld zou zijn (laat ophalen, weinig duiven in de mand, veel ventilatie tussen de boxen, continue water en zo vroeg mogelijk los met hooguit een paar uurtjes vliegen, korfde ik mijn duiven in.  Het is een utopie, over het prijskaartje en deelname zullen wij het maar niet hebben. 

Zelf wegbrengen, betekent vroeg in de ochtend duiven pakken, in je auto met airco aan wat kilometers 30/60 maken om ze vroeg te lossen. Alles voor 9.00 uur thuis, dat is natuurlijke van een geheel andere orde. 

Bovenstaande was zaterdag/zondag wat bij veel liefhebbers op het programma stond. 

Bedenk dat de tijden zijn veranderd en de laatste jaren hebben wij steeds meer te maken met allerlei organisaties met betrekking tot dierenwelzijn. Gezond verstand gebruiken en een beetje laveren tussen wat nog “diervriendelijk” is en “not done ”. 

De Belgen hebben wel ‘gevlogen’ op korte afstanden, vroege lossingen, windje op de staart en snelheden hoog in de 1300 mtr en zelfs 1400 mtr. Nu hebben de Belgische duiven wel een voorsprong van een dikke 4 weken met meer ervaring. Eerlijk is eerlijk de concoursen verliepen vlot. 

Mijn duiven zijn woensdagmorgenvroeg op 30 km gelost en die zijn meestal met een 20 /25minuten, na gelang de wind, thuis en vaak geen nakomers.  Stel je voor dat een paar duifjes op de dool raken, die krijgen het zwaar. Donderdag en vrijdag was ik elders en was het in de zon, al na 9.00 uur, niet te harden!

Zaterdag en zondag was ik vroeg uit de veren om de duiven wat training kilometers te laten maken. Ik wilde ze aan gang houden en laten wennen aan de warmte. 

Deze week, geen vlucht, dus een kleine break gemaakt maar ook het weekend de draad weer opgepakt. 

De organisaties moeten zich weer buigen, ‘over hoe nu weer verder’, maar dat zal vast wel goed komen. Zij worden weer opgezadeld met veel werk. In mijn afdeling loopt veel door elkaar, mede door de vogelgriep. Het is te hopen dat de geplande africhting begin volgende week door kan gaan (nog warm & onweer) en anders hup de Natour duiven naar Duffel en het jonge duivenseizoen vervolgen met een 2 nachtenmand station. 

Het ‘oogjes probleem’ kreeg ook mooi de tijd om (grotendeels) opgelost te worden. Eigenlijk kwam deze ‘break’ duif en liefhebber mooi uit!  Ik spreek uiteraard voor MIJZELF 😜

Wat komende week gaat brengen qua weer, is voorlopig een vraagteken….. 

Zag op Facebook een foto voorbijkomen dat een NPO-bestuurder op de Olympiade de prijs in ontvangst nam voor een liefhebber die geschorst is. (Gewoon een notoire valsspeler) Het jaar dat de duif de prijzen won was de man nog van onbesproken gedrag😜. Je denkt dan ‘het is vast en zeker fake nieuws’. 

Resterende programma jonge duiven is inmiddels binnen. 

Van het bestuur

Beste leden, verenigingen,

IVM het aflassen van J32 afgelopen weekend hierbij het resterende programma jonge duiven:;

20/8 Niergnies

27/08 Morlincourt

03/09 Pont St Max

10/09 Fontenay

IVM deze aanpassing is het Jong Vitesse kampioenschap geëindigd en zullen de komende 4 vluchten tellen voor het Jong Midfond en Jong Totaal kampioenschap.





Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Lennik los 10.30