vrijdag 26 april 2024

LENNIK

 LENNIK  KONINGSDAG

Vorig weekend werd opnieuw, in de club, de eerste gepakt, maar het waren toch andere clubgenoten, waaronder o.a. mijn broer, die de duiven een stuk vlotter pakten. Ik kan mij echter niet herinneren dat ik ooit 2 vitesse vluchten achtereen heb gewonnen, in de club, dus tevreden voor het moment. 

Het moet nog steeds een beetje ‘wennen’ dat ik niet naar kring 3 moet kijken, de knop is het inmiddels omgezet dus de focus wordt verlegd. De start is boven verwachting geweest met een 4e Roosendaal een 1e plek Duffel in kring 1, tegen meer dan 3500 duiven. Dat hebben we dus alvast in the pocket, tegenvallers zullen er ook ongetwijfeld nog komen😏

Zondag scheen zowaar het zonnetje en was het vrijwel droog, voor de mens en duiven was het achter het ‘glas’ goed toeven.

Ik zat zondag door de uitslagen op compuclub te scrollen, wat een hoge prijspercentages worden door veel liefhebbers gehaald. Hoe dat in veel gevallen komt? Ik tikte ‘grootmeesters’ bij mijn rayon in (staan de liefhebbers onder elkaar met mee/prijs) en begon eens op te tellen hoeveel marathon duiven werden ingekorfd, zeker meer dan 600 dus goed voor de ruim 300 prijzen. Ze pakken slechts een 100 tal prijzen. Allemaal logisch en begrijpelijk en blij dat ze meedoen, maar in mijn oude kring was ik deze hoeveelheid niet gewend. Voor mijzelf ligt de nadruk enkel op vroege duiven draaien en asduiven. 

Ik kreeg van Richard van den Bos nog een mooie referentie, best bijzonder want ook op mijn hok heeft de eerste duif wat van die bloedlijn in zijn pedigree . Die houden vast van windje tegen, schreef Richard terug. 😏

Komende vlucht uit Lennik, lijkt de wind weer uit een andere hoek te gaan waaien, ook de temperatuur lijkt zaterdag iets aangenamer te worden. De voorbereiding is alle weken gelijk, de weersverwachtingen hebben daar nagenoeg geen invloed op. De nachten bleven koud, het is niet anders.

Maandag opende ik het hok van de jonge garde, in een mum van tijd zat een groep in de lucht en een andere groep op het dak van het hok en in de tuin. Letterlijk en figuurlijk de bezem erdoor. Vliegen met die hap. Dit gaan we volhouden tot ze uit zichzelf de training oppakken. We zitten op schema, het is dit jaar toch weer een vrij grote ploeg geworden, namelijk 90 stuks. Deze 90 zitten verdeeld over 2 afdelingen en is het maximum qua bezetting. Dinsdag na de training wederom met bal en bezem, de duifjes in de mand gezet en gevaccineerd (paratyfus) in het weekend was het niet van gekomen. Klus geklaard. Ze hebben in hun prille jeugd al de nodige ‘prikjes’ gekregen, even kijken hoe ze deze verteren en dan de zweep er weer over😘. Is het nodig al die vaccinaties? Dat weet ik eind van het seizoen. 

Terug naar de week, dinsdag viel het ‘Spoor’ in de bus. Ik heb geen abonnement dus verrast, maar toen ik even door het magazine bladerde werd duidelijk waarom iedereen deze editie kreeg, want het ging namelijk voornamelijk over de nieuwe afdelingen, indelingen en de route om het te verwezenlijken. Het moet in 2026 gerealiseerd zijn! Het lijkt mij een hele klus te worden maar het is bittere noodzaak. Afdeling 6 krijgt een stuk van 5 en een stukje van 7 erbij. Naar hoeveel bijgekomen leden krijg je een vergoeding of te wel een stukje van de bruidsschat van de afdelingen van waar de nieuwe leden komen. Hierna kan je weer vlieggebieden maken van minimaal 150 leden, waarvan zeker 100 actief. Al mogen  100 actieve leden wel wat meer worden. 

Ben benieuwd welke afdelingen de hakken in het zand zetten🤔

Van de woensdag en donderdag kreeg ik geen ‘warm’ gevoel, maar kon ik de duiven tussen de buien door toch laten trainen. De jonge duiven gaan wel los wanneer het regent, alleen niet bij ‘storm’.

Voor zaterdag lopen de temperaturen op, het lijkt op de dag droog periodes te geven en de wind komt uit de zuidoosthoek. Ze kunnen weleens ‘hard’ gaan en met oost erbij altijd met verrassingen.

We gaan het meemaken op Koningsdag😊



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

The Day After