zondag 14 april 2024

The Day After

 The Day After

Het was zaterdag prima duivenweer, waardoor de duiven vroeg los konden in Roosendaal. Roosendaal is voor ons de 1e wedvlucht en telt voor de kampioenschappen. 

De duiven werden gelost met een zuidwestelijke wind, die later op de dag aardig zou aanwakkeren.

Na een kopje koffie en gebak om het begin van het seizoen te vieren. (van Steef, Thnx) gingen we op tijd naar buiten om de duiven op te wachten.

Naast Steef en Dirk was ook Ed Scheffer present. De 1e melding kwam uit Ouderkerk, gevolgd door een melding van een clublid uit Velsen Noord. Ze waren dus in aantocht en dan neemt de spanning toe. We hoeven niet meer naar Haarlem te kijken want we zitten nu op de ‘voorhand’ van kring 1, dus zien het liefst geen duif overgaan voordat ze bij ons vallen😘. Vorige week met die harde zuidoostenwind kwamen we er niet aan te pas, vandaag zuidwest en iets minder Beaufort. Wat zou het brengen? 

Plots komt er één keihard aanstormen, één draai en ze valt op de klep, ik hoor de mannen roepen ‘komen er nog meer 2, nee 3,4,5’ enz. Het was een bombardement aan duiven, die ook echt het hok aanvielen. Op dat moment sta ik en zitten de andere echt te genieten, nog niet wetende dat de duifjes voor Heemskerk en kring 1B goed op tijd zijn. Binnen een mum van tijd zijn ze thuis en bekijken we de club App en blijkt dat we de snelste in de club hebben geklokt. Compulive werkte niet voor bij mij en waarschijnlijk bij meer Benzing klokken? Toch kregen we het gevoel dat we op de ‘voorhand’ aardig meededen. 

Snel maar weer koffiegezet en wat nagepraat, zelf best nog een beetje confuus van wat de duiven hadden laten zien. 

Motto, genieten van vandaag en morgen weer het vizier op de volgende vlucht. 

Het 1e duifje is een duivinnetje, gekweekt uit een Verkerk doffer de 223 x 756.  Ik ben niet zo van namen geven, maar deze gaat voortaan als Eva Jolie door het leven. (Mijn deze week geboren kleindochter) 

Onze 2e duif is een oude rakker, de 3e en 8e komen uit zonen (samenkweek) met de ‘Crack 0001’ x onze 366. Crack 001 is een supervererver bij Lex Udo (Udo/Duyn). Thnx Lex en Steef. 

Bij de eerste 20, zitten maar liefst 11 Verkerk duiven met dank aan Dirk. 

De kop is eraf😊

Foto van de 1e duif Eva-Jolie en de uitslagen van club en Cc (45 van de 52) en Kring. 












Geen opmerkingen:

Een reactie posten

The Day after