maandag 2 september 2024

Geen Fontenaye

Zondagavond waren 33 van de 38 duiven present en daar was ik best content mee. Het was een echte kuitenbijter en ik heb altijd bewondering voor die duifjes die in de avond nog arriveren. Blijft de vraag, heb je daar wat aan?

Maandag arriveerde nog ’n paar duifjes en na nog een goede voer beurt, heb ik de duifjes om 10 00 uur gescheiden. Het ie eigenlijk te gek voor woorden dat ze donderdag alweer in de mand moeten. Ze moeten natuurlijk niets (ze zijn het inmiddels wel gewend😜, voelen goed aan, maar je kan er niet in kijken) het is ook nog een vlucht van ruim 500 km en de verwachting is dat het geen makkie zal worden. Het zijn wel de vluchten waar we naar toeleven! Vorig jaar gecanceld! 

Kreeg ook maandagmorgen een mail uit België met aanvulling over de snelheden van hun duiven uit Pontoise, ik schreef 1500 mtr. De duiven waren korterbij (Clermont) gelost maar de afstand en plaats waren niet aangepast. Snelheid was1250 mtr. 

Ook al in de ochtend bericht van de afdeling dat zaterdag Pont St Max wordt gevlogen i.p.v. Fontenay. (Scheelt een dikke 100 km) Gelijk vorig jaar gecanceld! Vervoer met afdeling 5, dus zal wel een totale lossing worden. Het is ook de laatste vlucht die telt!! Voor de ‘liefhebbers’ gaan ze proberen de week erop Fontenaye te organiseren, een vlucht des Keizers baard en dat was vorig jaar geen succes. 

Ik kan het wel begrijpen dat het bestuur iets moest doen om nog een beetje deelname te krijgen voor komende zaterdag. 

Het is gelukkig optijd duidelijk, we vliegen Pont St Max rond de 400 km. We kunnen aan de gang. 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Selectie en Fontenay Zuid-Holland