zondag 1 september 2024

The Day After



The Day After.

Het werd, na wederom uitstel, geen Pontoise maar Morlincourt met opnieuw 3 nachtenmand. Door de verwachting van hogere temperaturen op zondag werden de duiven een 70 km dichterbij gelost. Het record in de mand zitten hebben wij dit jaar verbroken (3 weken achtereen 3 nachten mand), dus wat dichterbij lossen kon ik wel begrijpen. 

Ze konden gelukkig op tijd los, op de Belgische meldsite was te zien dat de Belgen ruim 1500 mtr maakten uit Pontoise voor een afstand van rond de 200 km. Het eerste stuk zouden ze dus wind in de rug hebben, maar daarna oostnoordoost, dus was de vraag ‘wat zou de snelheid worden’?

De eerste meldingen kwamen uit Zandvoort en was gelijk een indicatie dat rond de 1200 mtr. mogelijk zou zijn. 

De 2 mannen, broer Peter en Peter Beentjes die op Quiévrain zaterdag de uitslag dominerende kwamen letten, Steef en Dirk waren al eerder present. Wat wel op Compulive verscheen werd gemeld en dan kan ik de eerste duif wel uit de lucht kijken😏

Op 13.21 kwam de eerste aan knijpen, goed voor de 2e plek in de club, ze volgden elkaar redelijk achter elkaar op. Zoals zo vaak kwam 50% goed naar huis en werd het daarna moeizaam. 

Zelf nam ik de moeite wat aankomsttijden handmatig in compulive in te vullen. Door een wijziging in het vluchtprogramma en of door afwijkende vluchtcodes worden de duiven al weken niet automatisch doorgemeld. 

Het werd voor ons een mooie vlucht, de duifjes hebben moeten werken en moeten omgaan met de wind en warmte en dat kunnen ze niet allemaal.

✅In kring 1 tegen 1087 duiven 3-6-11-17-18 enz. 1187 dv (28/38) In de Afdeling 16e tegen 3996dv

Nog één vlucht te gaan namelijk Fontenaye, de verwachtingen zijn rond de 25 graden en een oostelijke wind. Het kan weleens een echte scherprechter worden. 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Selectie en Fontenay Zuid-Holland