maandag 9 september 2024

Terugblik

Zondag scrolde ik door de uitslagen op compuclub, las de Blogs en keek op Facebook. Zag concoursen die rond de 60 minuten openstonden, maar ook één van uren (Zeeland). Las dat de duiven uit Friesland voor’ Jan met de korte achternaam’ gevlogen hebben vanwege ontsnappingen en dacht ‘bij ons, afdeling 6, is het goed verlopen’. De duiven werden vervoerd en gelost gelijktijdig met afdeling 5 en wij werden getrakteerd op een mooie vlucht.

De deelname is de laatste vluchten laag, heel laag. Geen animo? Bang duiven te verspelen? Het zal wel een combinatie van factoren zijn, want zelfs op de nalijn wordt bijna niet meer ingekorfd. Stof tot nadenken!

In de duivensport is altijd wel stof tot nadenken en het is nu de tijd om aan te geven wat wellicht beter of anders kan. 

Zelf heb ik al nagedacht hoe ik het in het seizoen 2025 ga aanpakken en eerlijk gezegd ga ik niet veel veranderen. Het moet alleen nog een stuk beter om echt goed mee te doen. Spelen en selecteren…. 

De komende dagen eerst de nodige duiven verwijderen die niet hebben voldaan en de overige worden gelijk ‘zuiver’ gezet. De paratyfus kuur gaat door het drinkwater en zal gevolgd worden door een vaccinatie. Het voer is gelijk het hele jaar volle bak maar wordt iets lichter gemaakt want trainen/loslaten staat op een laag pitje. 

Voorlopig een paar maanden geen sportieve druk, genieten van de duifjes en vooral goed verzorgen.

Nu eerst de evaluatie/resultaten op papier zetten….. 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Selectie en Fontenay Zuid-Holland