zondag 27 januari 2013

Deze week


Begin van de week, begon met ’n sneeuwstorm, met opnieuw  prachtige witte landerijen en plaatjes tot gevolg. Op en langs de weg was het natuurlijk wat minder leuk maar met man en macht werd alles rijklaar gehouden en men raakt natuurlijk langzamerhand ook al aan het winterse weer gewend. Maar ook ik moest aan de gang en zelfs op mijn hok ……………….



Maandagmorgen vroeg was het buiten  sneeuwruimen maar ook in mijn duivenrennen lag ’n dikke laag dus ook daar moest ik met de bezem het ergste verwijderen. In mijn “buitenhuis” hok ligt ’n aardige laag op het plafond en ik kan er helaas niet goed bij dus dat kan weleens ’n vochtige boel worden de komende weken. Toch weer ’n aandachtspuntje!  Al met al ’n mooie witte start van de week.

Deze week kreeg ik ’n mailtje binnen uit Belgie met betrekking tot de verkrijgbaarheid van Allicine. François is specialist/ expert in k.i. bij vogels en dus ook bij duiven. Zijn expertise is groot op het gebied van de invloed van bepaalde medicamenten en supplementen op sperma van vogels.  Zijn kennis en protocol op het gebied van het invriezen deelt hij met niemand. Daarnaast fokt hij zeldzame vogels die nog weleens gevoelig zijn voor bepaalde schimmels en dit is de reden naar zijn vraag over allicine. Door het internet raakten wij met elkaar in contact en ik wil jullie het filmpje over de k.i. werkwijze niet onthouden. http://www.youtube.com/watch?v=gMXegj70J3M  

Deze week kwam ook onze laatste aanwinst binnen ’n Grand Old Lady. Ja, de naam verklapt het al, het is ’n oude duivin. Maar wel een dame die al wat toppertjes op de wereld heeft gezet. Mooie lange duivin, super vleugel maar ’n dikke kont en bek open, dus duidelijk niet in orde. Retour afzender!

Deze week werd ik ook opmerkzaam gemaakt op het voorwoord van de hoofdredacteur van Het Spoor der Kampioen. Zelf heb ik geen abonnement en lees het blaadje/krant wat weken later. Nu is het tegenwoordig meer ’n reclame blaadje aan het worden en ik ben bang dat de redacteur zijn oren laat hangen naar…trouwens wanneer je in onze sport  de ‘spelregels’ van 200 jaar geleden aanhangt ( zie tekst) dan kom je geen steek verder om de sport te actualiseren en eerlijker te maken. Respect naar elkaar is prima maar kritisch zijn en man en paard noemen kan echt geen kwaad want anders komen we geen streep verder. Trouwens waarom noemt de hoofdredacteur  zelf geen namen?  Zijn het zijn eigen columnisten, het benoemen zou wel net zo helder wezen.

Deze week gaat alles zijn gangetje en de koppels komen allemaal zo langzamerhand op eieren, het kampioenschap snel ‘leggen’ zullen ze wel nooit winnen maar als je dat weet, hoef je ook geen zorgen te maken!

Deze week samen met onze penningmeester van de club druk bezig geweest  om de jaarcijfers  op papier te zetten. De ‘automatisering/klokken commissie’ is bij elkaar geweest en gaat zijn plan trekken. Het oplaad en inkorfschema staat al op papier. Volgende week de ‘jaarvergadering’, de club is al bijna klaar voor het seizoen 2013. Nou ja, lekkage, nieuw plafond, klaar zijn we nooit…….

Deze week, zaterdag dan toch het eerste hok met vliegduiven gekoppeld (12 koppels). Het koude weer zal dit weekend snel verdwijnen dus heb ik maar niet langer getreuzeld. Terwijl ik nu (zondag), de laatste regels typ, zien we de sneeuw rap verdwijnen en is het gelijk ’n natte boel, niet dat het de duiven deert.  Ze willen niets liever dan badderen en de baas wil alles droog hebben, wie is er nu gek.

Vorige week ging het niet helemaal goed met de link van Peter Jonker, bij deze nogmaals! http://peterjonker.com/ 

Wil je mee naar Lier, vergeet je niet op te geven!!

 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten