zondag 6 januari 2013

foto gemaakt op de nieuwjaarsreceptie. Hoeveel jaar duivensport zit hier aan tafel? Theo, Gerard en Sjaak maak er weer 'n mooi seizoen van.

Nieuwjaarsreceptie P.V.Heemskerk


Allereerst wil ik iedereen het allerbeste en ’n goede gezondheid wensen. Vandaag, zondag hebben we elkaar in de club ook nog ’n keertje de hand geschut en het beste gewenst. Zie ook de foto’s. Ruim 40 leden bezochten de receptie, ook de voorzitter van de Afdeling Cees de Widt gaf samen met zijn vrouw acte de presence. 2 gezellige uurtjes met ’n drankje en nootje/hartigheidje en mooi de gelegenheid om weer even bij te kletsen. Gelijk maar even mijn vaste voetringen en chipringen mee  genomen.   

Van mijn eigen hok is weinig te melden, ze zijn gezond en klaar om gekoppeld te worden, alleen ze moeten nog ’n weekje wachten. Bij de meeste ‘programma’ speler zitten ze al lang en breed bij elkaar en zijn de ringetjes in vele gevallen al om de pootjes geschoven. Alleen bij de ‘zware’ fondmannen heerst nog ’n relatieve rust maar de overige zijn dus op ’n enkeling na, al druk bezig met de kweek.

Het seizoen begint dan wel pas in april toch is bijna iedereen al op zijn eigen wijze bezig met de voorbereidingen op het nieuwe seizoen. Hopelijk zijn de Afdelingen en Rayons achter de schermen ook druk aan het werk. Het mag dan wel allemaal ‘vrijwilligerswerk’ zijn er is weer genoeg werk aan de winkel. Op de valreep zag ik dat de N.P.O. ook nog wat te melden had, ze zullen verder het hele jaar wel weer druk hebben met Pigeon Village en maar lekker bekvechten en zwarte pieten, hopelijk regelen ze tussendoor nog wel de nodige lossingsvergunningen en ‘goede ’lossingsplaatsen.

Onze club heeft eerdaags al zijn 1e bestuursvergadering voor en over het nieuwe seizoen. Kijken of we het nog beter kunnen laten lopen en knelpuntjes kunnen oplossen. Misschien kunnen we leuke attracties/competities bedenken, het moet gewoon voor iedereen ’n lekker bruisend jaar worden. Met elkaar en voor elkaar maar dan zal iedereen zijn steentje moeten bijdragen en dat is ook ’n uitdaging! Wat ook ’n uitdaging zou moeten wezen is de sport beter te promoten, lokaal en landelijk. Stoppen met dat oubollige gedoe, we komen niet verder dan bonnetjes verkopen voor het goede doel en nog wat onbeduidende zaken, wil je echter meer (nieuwe) mensen bereiken zal je nog meer gebruik moeten maken van internet, sociale media zoals Face Book / Twitter en de media in het algemeen. Wanneer ik hoor dat er waarschijnlijk iemand binnenkort bij Paul en Witteman iets mag vertellen over onze sport, dan vind ik dat top! Lokaal snakken de kranten naar nieuws en we komen niet verder dan ’n paar vermeldingen. Nooit ’n foto en/of verhaaltje van de winnaar van een aansprekende vlucht in de regionale krant. Werk genoeg aan de winkel!



deze mannen staan al op 'scherp'
De jeugdtafel
De mannen Weel, samen met Cor Half

ook aan de bar worden de plannen door gesproken




Heel wat anders en dat breng ik graag onder de aandacht 

Mijn vrouw Lia en mijn zus Marja, houden komend weekend een expositie in het prachtige kasteel Assumburg in Heemskerk. Het kasteel bezoeken is meer dan de moeite waard, buiten kunt u heerlijk wandelen door de prachtig aangelegde tuin. Geniet van de fruitbomen van oude rassen, de kruiden en beelden tuin maar vooral binnen in de ridderzaal van de prachtige beelden. Hieronder stellen zij zich voor en vindt U de website van BEELDSPRAAK.  

Wij zijn een groep beeldhouwers die werken als collectief onder de naam Beeldspraak. Negen jaar geleden opgericht door Marja Vessies, Els Limmen en Lia Nijman. Na jarenlang volgen van workshops in binnen- en buitenland worden nu ook zelf door ons workshops gegeven in ons atelier Beeldspraak aan de Oosterweg te Heemskerk. Inmiddels is het collectief uitgebreid met Marit, Jeanine, Lien, Karin en Corrie.

Elke maandag- en vrijdagmiddag komen wij samen in ons atelier aan de Oosterweg te Heemskerk en werken aan onze beelden. Er wordt gebruik gemaakt van verschillende steensoorten, zoals het prachtige transparante witte of rose albast, zwart albast, Opaal serpentijn, Cobalt serpentijn, Springstone [zwart] serpentijn en zelfs in Dolomiet- of Ordinario marmer.

De meeste beelden worden geheel met de hand gemaakt en enkel bij een paar zeer harde steensoorten wordt incidenteel gebruik gemaakt van machinaal gereedschap.

Wij inspireren elkaar en laten ons vaak leiden door de vormen van de stenen, hierdoor ontstaan unieke stenen beelden. Alle leden hebben in de loop van de jaren hun eigen stijl ontwikkeld waardoor de expositie zeer uiteenlopend is, van figuratief tot abstract en van klein tot groot.

Op zaterdag 12 en zondag 13 januari [van 11.00-17.00 uur] willen wij u graag in de gelegenheid stellen onze nieuwste beelden te komen bekijken. De expositie wordt gehouden op een unieke locatie, te weten in de Ridderzaal van Kasteel Assumburg, Tolweg 9 te Heemskerk.

U kunt ons bezoeken op de website www.atelier-beeldspraak.com , ook kunt u zich eventueel zaterdag en zondag inschrijven voor het volgen van een workshop. Wij hopen u te mogen begroeten.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten

LENNIK